Jump to content

Как да си изтрия системния дял на лаптопа

Препоръчан пост

Здравейте.

Имам един лаптоп Lenovo 3000 N100 и нали знаете как вече всички нови лаптопи вместо да имат диск с драйвери и т.н. Си имат един дял на харда от който когато решиш може да си възстановиш windows-а и т.н. Бях чувал някъде че може да се направи така, че цялата информация от този дял 4-5 GB да се прехвърли на 1-2 DVD-та и после да си го форматираш като почнеш да си го ползваш нормално. Въпроса ми е това вярно ли е ако да как да си го направя на моя лаптоп? Частта с формата ми е ясна, интересува ме Частта с dvd-тата.

В началото този дял не ми пречеше, но сега като го по-използвах 6-7 месеца и мястото по харда взе да намалява и реших че е крайно време да го форматирам за нормална употреба.

Предварително благодаря!

Сподели другаде

1. Ако имаш сериен номер за windows-a инсталацията можеш да си я изтеглиш от МС.

2. За драйверите можеш да поглеждаш в сайта на Леново.

Ако горните две условия са изпълнени, можеш песпокойно да си затриеш този дял, понеже не е сигурно дали този backup е правен САМО за системния дял или е на целият ти хард-диск.

Сподели другаде