Jump to content

Пипнаха ни доставчика и на нас

coojoe_213

Препоръчан пост

За жалост и нашия доставчик бе разбит тотално, от ГДБОП. Фирамата се казва ''Бергон'', колкото и да не ви звучи нищо, а градът е Добрич. Колкото за лошо, толкова и за хубаво, вече нямаме и няма и да имаме според мен, нито фтп-и, нито цифрова ТВ, поросто нищо. Ето, това са новините за сега от Добрич, за който го вълнува де :).

Най-голямото до момента количество незаконно съдържание на 12 сървъра с общо 25 терабайта, разпространявано от 'Бергон' ЕООД, е иззето при вчерашната акция на ГДБОП и звеното в Добрич.

Обемът на иззетото се равнява на около 37-40 хиляди компактдиска.

За първи път в Добрич антимафиотите са неутрализирали незаконен интернет доставчик на телевизионни и радио програми. Иззети са 7 сървъра и множество декодери, чрез които доставчикът е предоставял 45 телевизионни и 5 радио програми, това съобщи на пресконференция днес главен инспектор Явор Колев, началник отдел 'Компютърни престъпления' към БОП - София.

За сравнение Явор Колев посочи, че през цялата 2007 година при 13 операции са иззети 42 терабайта незаконен софтуер, музика и филми, а сега само при една - 25 терабайта. Акцията е проведена след сигнал на Българската асоциация на музикалните продуценти, уточни Колев.

С действията си 'Бергон' ЕООД нарушава по брутален начин правата на асоциацията. Нахлуването на маскирани служители вчера в офиса на 'Бергон' в хотел “България” той обясни с факта, че такива операции следва да бъдат изненадващи, за да не се даде възможност да се унищожат доказателства.

Зам. районният прокурор на Добрич Петко Тухчев обяви, че по случая е образувано дознание и интернет доставчикът може да получи до 5 години затвор и глоба до 5 000 лв.

Според вас, има ли вероятност фирмата поне малко да вдигне външната скорост, че аз сега съм много зле :):):)?

Сподели другаде

Това си е игра на бизнес интереси. Големите риби не искат да имат конкуренция и изпращат маскираните чичковци "да се борят с пиратството". Междувременно Data.bg стои и никой не казва и копче за нея. Чудно защо ли. ;)
Сподели другаде

Даммм.... Защо ли отново не ме учудва това. Тъкмо човек започне да си мисли, че на някой му е хрумнало да ставаме европейска държава и се сети, че това е така защото някой по - голям просто иска да се прикрие или да унищожи конкуренцията. Жалка история.
Сподели другаде

Според вас, има ли вероятност фирмата поне малко да вдигне външната скорост, че аз сега съм много зле?

Ти се радвай че въобще имаш интернет. Защото покрай ония сървъри можеше да вземат и всичките и да им правят "експертизи" няколко години.

Сподели другаде

Когато резнаха и нашите локали вдигнаха външните скорости повече от 10 пъти :) По това съдя, че и при вас няма да е по-различно.

Пловдив > Добрич .... съмняваме ме да стане като при теб

Сподели другаде

А всъщност всичко това е незаконно....и нямат право да го правят. Защо ли ? Хардуера на който е пиратското съдържание е законен , още повече че произхода на съдържанието вътре неможе да бъде доказан по никакъв начин.Това е игра на пари и един голям цирк.Идват качулатите и гледаш се опитват да вдъхнат някакъв фалшиф респект.Пиратство винаги ще има основа в нашата страна...дето един оригинален филм и аудио диск струва 1/6 средна работна заплата ;)
Сподели другаде

Аз си мисля, че може би ще има пак ФТП-и, ''окълцано'' естествено, но дано да има, просто малко време ще трябва.

По-скоро ще го скрият и/или ще го превърнат в торент тракер. :)

Сподели другаде

Аз си мисля, че може би ще има пак ФТП-и, ''окълцано'' естествено, но дано да има, просто малко време ще трябва.

То само не знам, как доставчика ти е издържал толкова време с такова работещо ФТП...

И подкрепям Крадец на рози, че сигурно доставчика ти ще мине на тракер

Сподели другаде

Няма значение как ще да е. На нас клиентите да ни е добре, а честно казано слабо ме вълнуват ''маскираните'' или законодателната част спрямо интернета. Да си оправят държавицата първо, и след това вече може да си имат претенции.
Сподели другаде

coojoe_213 и аз съм при Бергон,плащам 28 лева за 2048 KBit през ноща скоростта ми се вдига двойно.Тегля си филми без проблем става бързо.Говорих с единия от работниците в Бергон FTP скоро няма да има,просто машините и информацията са конфискувани.Според мен ако не вдигнат скоростите всички ще минат при Линк.
Сподели другаде