pavlintoshev Публикувано Февруари 12, 2008 Report Share Публикувано Февруари 12, 2008 Здравейте!Имам проблем с CD-то ми на компютъра.Купих си дискове DVD-R и на тях записах филми.Рекох да ги пусна след като ги записах,но като ги пуснах ми показва,че няма нищо на диска.Взех дисковете и ги пуснах на една система за домашно кино.Всичко тръгна.После пак ги взех и ги пуснах на компютъра на един мой приятел.Всичко си тръгна.И установих,че проблемът е в моя компютър.Някой да знае нещо по въпроса защо компютъра ми не може да чете DVD-R?Същите файлове ги пробвах на DVD+R.Всичко стана!Обаче на DVD-R не иска.Някой да знае нещо по въпроса? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Февруари 12, 2008 Report Share Публикувано Февруари 12, 2008 Кажи марката и модела на записвачката, с която работиш, операционната система, под чието управление която работиш, формата (вида и кодирането) на филмите, които записваш, програмата (име и версия), с която записваш и начина на запис. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
pavlintoshev Публикувано Февруари 13, 2008 Author Report Share Публикувано Февруари 13, 2008 NEC DVD_RW ND-3550A ми е модела на записвачката,операционната ми система е Microsoft Windows XP Professional,видео файловете са MPEG,програмата ми е Nero 6.Начинът на запис ми е следния:Слагам диска в РС-то,включвам Nero 6.Тъйкато ще записвам на DVD диск избирам от горе DVD.След това отивам на Make data DVD.Добавям файловете които искам да ги запиша в отделни папки.После избирам скорост 6х и натискам Burn. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 13, 2008 Report Share Публикувано Февруари 13, 2008 Пробвал ли си с друга макра DVD-R дискове? Възможно е записвачката ти да има проблем с някои марки или комбинации от марка/вид диск. За NEC е нормално. Можеш да опиташ да флашнеш най-новия фърмуеър на устройството. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
pavlintoshev Публикувано Февруари 13, 2008 Author Report Share Публикувано Февруари 13, 2008 Пробвах с DVD+R със същите файлове.Компютъра ги прочете.Но с DVD-R не става. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 13, 2008 Report Share Публикувано Февруари 13, 2008 Това го разбрахме. Питам дали си пробвал отново с DVD-R, но на друг производител. Пиши и какво е станало след флашването на фърмуеръа, ако си решил да го пробваш този вариант. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
pavlintoshev Публикувано Май 15, 2008 Author Report Share Публикувано Май 15, 2008 Пробвал съм DVD-R и на друг производител,но не стана.Пробвах също и с флашване,но не стана.Забравих да кажа,че преди да стане този проблем,диск DVD-R на PLEOMAX ми го четеше. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dr. Epstein Публикувано Май 15, 2008 Report Share Публикувано Май 15, 2008 Пробвал съм DVD-R и на друг производител,но не стана.Пробвах също и с флашване,но не стана.Забравих да кажа,че преди да стане този проблем,диск DVD-R на PLEOMAX ми го четеше.Пробвах също и с флашване,но не стана-иди гадай, кое не е станало. Флашването или четенето?!Крайно лаконични отговори, както и да е. За NEC DVD_RW ND-3550A не е проблем да стане NEC DVD_RW ND-4551A и обратно. Firmware-те за този модел са море, включително с хак. Пиша от личен опит. Неро не е панацея, така че пробвай и друг записващ софтуер. Идея си нямах какво е "PLEOMAX" и видях в търсачката, че е изчадие на самсуняк, което не ме разколебава да ги мисля за Пунтамарамакс. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
pavlintoshev Публикувано Май 16, 2008 Author Report Share Публикувано Май 16, 2008 Пробвал съм и с друг записващ софтуер-Ashampoo.Но като запиша нещо на DVD-R диск с Ashampoo и пак не иска да го чете. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 16, 2008 Report Share Публикувано Май 16, 2008 Тогава е възможно самата записвачка да има някакъв дефект. Ако е в гаранция, възползвай се. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
pavlintoshev Публикувано Май 16, 2008 Author Report Share Публикувано Май 16, 2008 Когато ми стана проблема с DVD-R закарах компютъра на човека от когото го взех,защото видях,че CD-то ми е още в гаранция.Той взе DVD-R диск и го сложи на моя компютър,но не го прочете.После взе същия диск и го сложи на неговия компютър (неговото CD беше същия по модел като моя),но и той не го прочете.После помислихме,че самото CD не чете изобщо DVD-R дискове.Но аз не бях съгласен,защото както казах по-отгоре,че преди дискове на DVD-R ми ги четеше и затова се обърнах към вас. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 16, 2008 Report Share Публикувано Май 16, 2008 Само дискове, записани на твоя компютър, ли не се четат или всякакви DVD-R дискове, дори и записани на други компютри, не се разпознават? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
pavlintoshev Публикувано Май 16, 2008 Author Report Share Публикувано Май 16, 2008 Не съм пробвал с дискове DVD-R записани от други компютри.Но още утре ще пробвам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
pavlintoshev Публикувано Май 17, 2008 Author Report Share Публикувано Май 17, 2008 Пробвах DVD-R записан от друг компютър,но пак не стана. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 17, 2008 Report Share Публикувано Май 17, 2008 Значи явно устройството има някакъв дефект. А може да е цялата серия от устройства. Можеш да пробваш да флашнеш устройството с фърмуеър за друг модел, но това си крие своите рискове. Като цяло избягвам да давам крайни съвети, но в случая мисля, че най-добрият вариант би бил да си смениш устройството. Не само заради проблема, NEC просто са си калпавички. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост