Jump to content

Проблем със запис на дискове

Препоръчан пост

Здравейте!Имам проблем с CD-то ми на компютъра.Купих си дискове DVD-R и на тях записах филми.Рекох да ги пусна след като ги записах,но като ги пуснах ми показва,че няма нищо на диска.Взех дисковете и ги пуснах на една система за домашно кино.Всичко тръгна.После пак ги взех и ги пуснах на компютъра на един мой приятел.Всичко си тръгна.И установих,че проблемът е в моя компютър.Някой да знае нещо по въпроса защо компютъра ми не може да чете DVD-R?Същите файлове ги пробвах на DVD+R.Всичко стана!Обаче на DVD-R не иска.Някой да знае нещо по въпроса?
Сподели другаде

Кажи марката и модела на записвачката, с която работиш, операционната система, под чието управление която работиш, формата (вида и кодирането) на филмите, които записваш, програмата (име и версия), с която записваш и начина на запис.
Сподели другаде

NEC DVD_RW ND-3550A ми е модела на записвачката,операционната ми система е Microsoft Windows XP Professional,видео файловете са MPEG,програмата ми е Nero 6.Начинът на запис ми е следния:Слагам диска в РС-то,включвам Nero 6.Тъйкато ще записвам на DVD диск избирам от горе DVD.След това отивам на Make data DVD.Добавям файловете които искам да ги запиша в отделни папки.После избирам скорост 6х и натискам Burn.
Сподели другаде

Пробвал ли си с друга макра DVD-R дискове? Възможно е записвачката ти да има проблем с някои марки или комбинации от марка/вид диск. За NEC е нормално. Можеш да опиташ да флашнеш най-новия фърмуеър на устройството.
Сподели другаде

Това го разбрахме. Питам дали си пробвал отново с DVD-R, но на друг производител. Пиши и какво е станало след флашването на фърмуеръа, ако си решил да го пробваш този вариант.
Сподели другаде

• 3 months later...
Пробвал съм DVD-R и на друг производител,но не стана.Пробвах също и с флашване,но не стана.Забравих да кажа,че преди да стане този проблем,диск DVD-R на PLEOMAX ми го четеше.
Сподели другаде

Пробвал съм DVD-R и на друг производител,но не стана.Пробвах също и с флашване,но не стана.Забравих да кажа,че преди да стане този проблем,диск DVD-R на PLEOMAX ми го четеше.

Пробвах също и с флашване,но не стана-иди гадай, кое не е станало. Флашването или четенето?!

Крайно лаконични отговори, както и да е. За NEC DVD_RW ND-3550A не е проблем да стане NEC DVD_RW ND-4551A и обратно. Firmware-те за този модел са море, включително с хак. Пиша от личен опит. Неро не е панацея, така че пробвай и друг записващ софтуер. Идея си нямах какво е "PLEOMAX" и видях в търсачката, че е изчадие на самсуняк, което не ме разколебава да ги мисля за Пунтамарамакс.

Сподели другаде

Когато ми стана проблема с DVD-R закарах компютъра на човека от когото го взех,защото видях,че CD-то ми е още в гаранция.Той взе DVD-R диск и го сложи на моя компютър,но не го прочете.После взе същия диск и го сложи на неговия компютър (неговото CD беше същия по модел като моя),но и той не го прочете.После помислихме,че самото CD не чете изобщо DVD-R дискове.Но аз не бях съгласен,защото както казах по-отгоре,че преди дискове на DVD-R ми ги четеше и затова се обърнах към вас.
Сподели другаде

Значи явно устройството има някакъв дефект. А може да е цялата серия от устройства. Можеш да пробваш да флашнеш устройството с фърмуеър за друг модел, но това си крие своите рискове. Като цяло избягвам да давам крайни съвети, но в случая мисля, че най-добрият вариант би бил да си смениш устройството. Не само заради проблема, NEC просто са си калпавички.
Сподели другаде