nikostudent Публикувано Февруари 11, 2008 Report Share Публикувано Февруари 11, 2008 онзи ден си инсталирах vista ultimate ,разпозна ми всичко: видеокартата лан карта само не и вграденото аудио,на Xp-то тръгва със саундмакс,но под виста не ще,рових къде ли не за драйвери нищо не намерих.Ако някой е имал подобен проблем може да сподели как го ерешил Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 11, 2008 Report Share Публикувано Февруари 11, 2008 Модел на дъното? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nikostudent Публикувано Февруари 11, 2008 Author Report Share Публикувано Февруари 11, 2008 Модел на дъното? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 11, 2008 Report Share Публикувано Февруари 11, 2008 Пробвай ADI 198x (4.0MB). Драйверът е за Windows XP, но би трябвало да стане и за Vista в случая. Деинсталирай текущия драйвер (не знам дали при стартиране на дадения от мен драйвер ще ти предложи деинсталация), рестартирай и обнови драйвера за звуковата карта ръчно от Device Manager, като посочиш да търси драйвер в C:\dell\drivers\R58182\SMAXWDM\W2K_XP (или където си разархивирал, ако си го направил ръчно). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nikostudent Публикувано Февруари 12, 2008 Author Report Share Публикувано Февруари 12, 2008 Пробвай ADI 198x (4.0MB). Драйверът е за Windows XP, но би трябвало да стане и за Vista в случая. Деинсталирай текущия драйвер (не знам дали при стартиране на дадения от мен драйвер ще ти предложи деинсталация), рестартирай и обнови драйвера за звуковата карта ръчно от Device Manager, като посочиш да търси драйвер в C:\dell\drivers\R58182\SMAXWDM\W2K_XP (или където си разархивирал, ако си го направил ръчно). Ей голям си разбира си значи, тези драйвери са същите, които имам и аз, но не бях се сетол да ги инсталирам ръчно, благодаря за идеята, стана чудесно, явно просто сетъп програмата не тръгва под виста, сори че пиша на латиница, но пще не съм си оправил кирилицата, появи се обаче друг проблем: оказва се че виста и zonealarm не се разбират въобще, излиза съобщение че има driver конфликт и блокира true vector internet монитора на стената, какво значи ли това, че трябва да се отказа от нея? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 12, 2008 Report Share Публикувано Февруари 12, 2008 Лично моят съвет е да се откажеш и от двете. ZoneAlarm създава повече проблеми отколкото ги решава, а Vista още не е готова и не всичко я поддържа както трябва. Ти сам се сблъска вече с 2 проблема - драйверите и ZoneAlarm. Не че са фатални примери, но доказват, че Vista е още "зелен" Windows. Ако държиш на максимални стабилност и съвместимост със софтуер, ще се върнеш на XP. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nikostudent Публикувано Февруари 13, 2008 Author Report Share Публикувано Февруари 13, 2008 Лично моят съвет е да се откажеш и от двете. ZoneAlarm създава повече проблеми отколкото ги решава, а Vista още не е готова и не всичко я поддържа както трябва. Ти сам се сблъска вече с 2 проблема - драйверите и ZoneAlarm. Не че са фатални примери, но доказват, че Vista е още "зелен" Windows. Ако държиш на максимални стабилност и съвместимост със софтуер, ще се върнеш на XP. О аз си оставам на XP-то то си ми е на c:\ :-)но все пак трябва да видим какво са ни подготвили от microsoft за новото хиляадолетие,иначе под XP със защитната стена не съм имал никакви проблеми.Това което ме притеснява е че конфликта се появи след като инсталирах sp1 някаккъв релийз понеже финала още не е излязъл.Естествено може да е досадна нередност типична за бета версииите,но пък незнам дали не спира стената за да може да изпраща скрито инфо към майкрософт Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mutha Публикувано Февруари 15, 2008 Report Share Публикувано Февруари 15, 2008 SoundMAX-а, който ползваш, е история. Забрави го - или сменяй дъното или взимай нова аудио карта, ако искаш благинките на Виста. Старото ми дъно беше такова и мога само да ти кажа, че звука първо, че е гаден, и второ, няма да се поддържа от Vista. Казах ти опциите, които да предприемеш. Аз си взех ново дъно. Да ми е честито. Успех ти пожелавам и на теб! P.S: А какъв е смисъла да минаваш на Виста?! Не честно... никой досега не е успял да ме убеди . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост