Jump to content

Проблем с нова конфигурация

Препоръчан пост

Intel C2D E8200 2,66MHz

GB GA-P35-DS3R

2x1GB DDR2 Super T CL4 ,800MHz

GIGABYTE 8800GT,512MB GDDR3

HITACHI 320GB,SATA2,7200,16MB

DVD-RW LG GSA-H62N

CHIEFTEC 550W GPS-550AB-A

Взех я днес , сглобих я обаче при стартиране тръгват за малко вентилаторите (3-4сек.) спират за кратко( пак няколко секунди) и отново тръгват , но само толкова.Нито екран , нито нищо. Другото , което е ,че вентилаторът на процесора или не тръгва или върти мн бавно. :(

Сподели другаде

Дъното и/или захранването се гъбаркат. Ако имаш мултисет уред опитай да измериш напреженията на 5V и 12V на някой от молексите за IDE устройствата. Ако имаш вариант, тествай твоето захранване на друг компютър и/или тествай друго захранване на твоя. Ако твоето захранване работи на друг компютър или друго захранване работи на твоя или напреженията на 5-те и 12-те волта имат големи отклонения, то значи захранването не е добре. В противен случай най-вероятно дъното има дефект някакъв.

Ако нямаш никаква възможност за тест, можеш да пробваш да разкачиш оптичното устройство и харда и да пробваш да пуснеш без тях.

Сподели другаде

Дъното и/или захранването се гъбаркат. Ако имаш мултисет уред опитай да измериш напреженията на 5V и 12V на някой от молексите за IDE устройствата. Ако имаш вариант, тествай твоето захранване на друг компютър и/или тествай друго захранване на твоя. Ако твоето захранване работи на друг компютър или друго захранване работи на твоя или напреженията на 5-те и 12-те волта имат големи отклонения, то значи захранването не е добре. В противен случай най-вероятно дъното има дефект някакъв.

Ако нямаш никаква възможност за тест, можеш да пробваш да разкачиш оптичното устройство и харда и да пробваш да пуснеш без тях.

Всъщтност май съм сбъркал захранващия кабел на видеокартата.Трябваше да сложа тозиpost-2757-1202753068_thumb.jpg

, който си е в комплекта (ама кой да го види). Вместо това набучих същия 6-пинов молекс от един от захранващите кабели в цветове черно и бяло. Честно казано глупаво изпълнение , щото не съм сигурен какво е напрежението там. Дали и ма вероятност да съм прецакал нещо? но така или иначе за всеки случай го занесох до сервиза и чакам обаждане.

И още нещо:Необходимо ли е инсталирането на SATA драйвер преди инстал на Windows в моя случай

Сподели другаде

Опасявам се, че не разбрах какво точно е станало.

Драйвери за SATA по принцип не са нужни, но зависи от дъното. Обикновено в книжката към него пишат дали е нужно или не.

Сподели другаде

Опасявам се, че не разбрах какво точно е станало.

Драйвери за SATA по принцип не са нужни, но зависи от дъното. Обикновено в книжката към него пишат дали е нужно или не.

Вместо да използвам този преходник на снимката (щото не го бях видял в кутията на видеокартата) , да включа 12-те волта към картата, използвах кабел от захранването (черно и бяло) със същия 6-пинов молекс, на който не знам всъщност волтажа , но предполагам , че би трябвало да отговаря.

Готово! Нов BIOS и това е!

Сподели другаде