sany355 Публикувано Февруари 10, 2008 Report Share Публикувано Февруари 10, 2008 Здравейте наскоро си купих компютър с ASUS дъно-M2N-E SLI с RS232 които искам да използвувам за презареждане на на софтоер и кодове на сателитен апарат .Но когато го включих в сат апарата RS232 не работи .От фирмата от която купих компютара ми казаха че проблема не е вRS232 а в самият сателитен апарарат или кабела по него който досега е работил без проблем на старият ми компютър както и работят без проблем на другRS232 pc.Някои мои приятели ми казаха че прблема е че трябва да се активира RS232 от BIOSA на компютъра..Въпросами е къде според вас е проблема вBIOSA или някъде другаде и какво трябва да направя защото сега не ми работи RS232.Предварително благодаря. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 10, 2008 Report Share Публикувано Февруари 10, 2008 Ами първата стъпка е все пак да провериш дали са ти разрешени серийните портове (RS232). Влез в BIOS (чрез натискане на DEL или F2 по време на POST инициализацията), там иди на страница Advanced, после влез в раздел Onboard Device Configuration и се увери, че срещу опцията Serial Port Address стои Аuto. Ако не е така, промени го чрез + и - клавишите на клавиатурата. Накрая натисни F10 и Enter. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
sany355 Публикувано Февруари 11, 2008 Author Report Share Публикувано Февруари 11, 2008 Благодаря за отговора направих всичко както ме посъветва с BIOSA там където трябваше да има автоматично имаше някъкав номер променихго с автоматично но пак не става RS232 не работи има един преходник дане би да е от него ще пробвам с друг Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост