Jump to content

Windows XP се инсталира на диск D:

dimd

Препоръчан пост

Когато правиш инсталация:

2. Ако ползваш Интернет или имаш мрежа, мрежовия кабел ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА БЪДЕ ИЗКЛЮЧЕН от компютъра.

Това не го съобразих.

Slammer,ползвам NTFS.

harhal, ТОВА , го направих стъпка по стъпка,но след рестарт,ОС започва да зарежда,но на екрана с логото на ХР,замръзва ! :crosseyes1:

Сподели другаде

:offtopic: Решението на проблема :

Реших в края на краищата следното-с помоща на програмата HTTPFileServer,да кача целият дял/който ми трябва около 20 ГБ/ на РС-то на мой приятел.Той е с моят интернет доставчик и е близо до мен.

След това да форматирам и двата диска /С: и Д:/ и да ги изтрия.

Да ги създам наново и да преинсталирам.

Дали обаче някъде не бъркам в намеренията си ?

Благодаря Ви !

Сподели другаде

:offtopic: Решението на проблема :

Реших в края на краищата следното-с помоща на програмата HTTPFileServer,да кача целият дял/който ми трябва около 20 ГБ/ на РС-то на мой приятел.Той е с моят интернет доставчик и е близо до мен.

След това да форматирам и двата диска /С: и Д:/ и да ги изтрия.

Да ги създам наново и да преинсталирам.

Дали обаче някъде не бъркам в намеренията си ?

Благодаря Ви !

Привет,

Като бутнеш от CD-то и започнеш да инсталираш Windows XP - първо трябва да направите това:

Първо триеш дяловете след това създаваш новите и чак тогава форматираш NTFS.

Поздрави!

Сподели другаде

Привет,

Като бутнеш от CD-то и започнеш да инсталираш Windows XP - първо трябва да направите това:

Първо триеш дяловете след това създаваш новите и чак тогава форматираш NTFS.

Поздрави!

Благодаря,Tihichko !

Така ще направя ! :peace:

Сподели другаде

• 4 weeks later...
Ако случайно вече не си си решил проблема, аз с удоволствие ще ти кажа каква е причината за разместването и как да я оправиш. Значи аз имах същия проблем и го оправих по следния начин - Първо слагах Mandriva Linux, след това формат и слагах Windows и всичко беше по старо му. Ако обаче слагах директно Windows си сменяха местата и софтуера ми отиваше на "D", а другото на "C", като не губех никаква информация. Но един ден ми се наложи преинсталация и когата изтрих и форматирах "C" след рестарта не го боотваше. Та проблема е, че C не ти е боотващ и затова си сменят местата. Когато решиш да преинсталираш Windows записваш на един диск програмата Hiren's Boot и го боотваш. От там Partition Tools-->Partition Magic Pro и настройваш "C" да ти е боотващата част и проблема изчезва, поне аз така го реших. Надявам се да ти помогна :thumbsup: .
Сподели другаде

Ако случайно вече не си си решил проблема, аз с удоволствие ще ти кажа каква е причината за разместването и как да я оправиш. Значи аз имах същия проблем и го оправих по следния начин - Първо слагах Mandriva Linux, след това формат и слагах Windows и всичко беше по старо му. Ако обаче слагах директно Windows си сменяха местата и софтуера ми отиваше на "D", а другото на "C", като не губех никаква информация. Но един ден ми се наложи преинсталация и когата изтрих и форматирах "C" след рестарта не го боотваше. Та проблема е, че C не ти е боотващ и затова си сменят местата. Когато решиш да преинсталираш Windows записваш на един диск програмата Hiren's Boot и го боотваш. От там Partition Tools-->Partition Magic Pro и настройваш "C" да ти е боотващата част и проблема изчезва, поне аз така го реших. Надявам се да ти помогна :thumbsup: .

Благодаря ти,justinn !

Още не съм решил проблема-малко притеснен се чуствам да не сгафя ! Ще имам предвид и твоето мнение !

Сподели другаде

Благодаря ти,justinn !

Още не съм решил проблема-малко притеснен се чуствам да не сгафя ! Ще имам предвид и твоето мнение !

Мина малко време и реших да пиша отново е темата.

Предполагам навремето (преди да се объркат буквите на харда ти) като си решил да преинсталираш ОС-а си, най-вероятно като си трил, си избрал опцията DELETE(вместо FORMAT) и след това си направил новия дял.

Ако е точно така - варианта за който се сещам е да направиш системния си дял с файлова с-ма FAT32.

Другото решение (прахвърляне на информацията на друго РС) вече го знаеш (написал си го 2-3 мнения над моето).

Сподели другаде

В крайна сметка преинсталирах,като направих това,което ме посъветва Tihichko !

Сега всичко е ОК,като само информацията от 20 ГБ,която качих на друг РС,ме забави-доста време я прехвърлях !

Благодаря на всички за съветите !

Сподели другаде