dallaz Публикувано Февруари 8, 2008 Report Share Публикувано Февруари 8, 2008 Здравейте на всички!Проблема ми е следния-имам една досовска програма и от нея копирах един текстов файл и го прехвърли на друг компютър само че на windows xp.Когато го отворих фалй беше на маймуница, а ми трябва да го копна в ексела .Самият файл е малък -това са едни стпавки/списъци/ на които искам с ексела да направя малко корекции.Помогнете ми ако обичате да го кирилизирам този файл/ако може въобще да се кирилизира/.На компютъра на който го прехвърлих си има кирилизатор,копирах го в една папка заедно с файлчето, но нищо не стана.Как да се оправя? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vesodimov Публикувано Февруари 8, 2008 Report Share Публикувано Февруари 8, 2008 Ми освен да дадеш файлчето тук и който успее ... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
crio Публикувано Февруари 8, 2008 Report Share Публикувано Февруари 8, 2008 А защо от първия компютър направо не го запази в UTF-8/Unicode (например с notepad) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
paro Публикувано Февруари 9, 2008 Report Share Публикувано Февруари 9, 2008 Дай файла тук и ще ти го конвертирам. Иначе трябва да използваш конвертор DOS--->Windows. Има подобна тема във форума "търся програма", погледни я. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
paro Публикувано Февруари 10, 2008 Report Share Публикувано Февруари 10, 2008 Ако все още не си си решил проблема мможеш да използваш един от следните конвертори: "Щирлиц" - можеш да го дръпнеш от тук. Друг конвертор, който аз използвам е DWDConvert. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dallaz Публикувано Февруари 11, 2008 Author Report Share Публикувано Февруари 11, 2008 Ако все още не си си решил проблема мможеш да използваш един от следните конвертори: "Щирлиц" - можеш да го дръпнеш от тук. Друг конвертор, който аз използвам е DWDConvert.Благодаря ви за помощта.Файла се кирилизира. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост