Jump to content

Проблем с паролата на акаунт при Windows Vista

didodp

Препоръчан пост

Здравейте,на всички съфорумници.

Днес се сблъсках с следния проблем:

Става въпрос за ОС Vista Ултимейт.

Създадох си потребителски акаунт с администраторски права.Но при рестарта не ми приема паролата не си спомням в какъв режим ми беше клавиатурата пробвах всичко голям,малък шрифт,кирилица,латиница и нищо не мога да се логна.

Влизайки под сейф мод пак ми иска парола.Споменавам,че ми показва само един акаунт(моя).

Не знам какво да правя все още разучавам тази Виста не съм наясно с нея.

Които може да помага ще съм му много благпдарен.

БЛАГОДАРЯ предварително на отзовалите се!!!

P.S Позволих си да пусна нова тема поради причината,че не намерих друга подобна във форума.Всички бяха за XP.

Сподели другаде

Опитай се да влезеш в Safe Mode... след което влез в Administrator акаунт и следвай Control Panel>Accounts, променяш паролата, рестарт и готово....

Ако не става пробвай:

http://itsvista.com/2007/04/itsvista-tip-5...t-a-reset-disc/

или

http://pcsupport.about.com/od/toolsofthetr...assrecovery.htm

Успех!

Ако не успееш или не искаш да купуваш софтуера, то ти предлагам да преинсталираш отново Вистата.

Сподели другаде

Занеси го в сервиз или се свържи с хора , които разбират. Сам едва ли ще се справиш, а и тук никой няма да ти даде информация за това как да разбиеш или възстановиш парола. Сещай се защо.

Поздрави.

Сподели другаде

Занеси го в сервиз или се свържи с хора , които разбират. Сам едва ли ще се справиш, а и тук никой няма да ти даде информация за това как да разбиеш или възстановиш парола. Сещай се защо.

Поздрави.

Абе аз за разбиването нямам проблем има си достатъчно програми за тази работа ама те като почнат да трият трият на ред.Мен ми се искаше само да възстановя акаунт паролата без да я заменям защото имам и кодирани файлове на харда пък ако я разбия има вероятност да ги загубя.

Мерси все пак за отговора ако има някои нещо да сподели по въпроса може и на ЛС.

Сподели другаде

На никои ли не му се занимава да ми обясни?

Обяснението е горе-долу следното:

Не съм срещал начин при който да ти се покаже паролата за акаунт на ОС Виста. Повечето програми се опитват да ти разгадаят паролата, като за целта искат да въведеш определен брой символи по които да търси, както и дължина на паролата. Проблемът при тези програми е, че търсенето отнема доста време, а и крайният резултат не винаги е това, което човек очаква.

Варианта с изтриване на паролата най-вероятно ще ти заминат всички криптирани файлове, пароли, настройки на мрежи (може и други неща да се трият). Все пак идеята е за максимална защита на даденият потребител.

Другото решение е да опиташ с някоя Линукс дистрибуция да си копнеш файлове....

Сподели другаде

Само в допълнение на Slammer искам да кажа, че Microsoft вложиха доста пари за разработките на защитите и криптирането на Виста, като резултат, разбиването на администраторската парола (и особено на Ултимейт) за момента не е постигнато.

Защо не виждаш администраторския акаунт - ами при Виста, за разлика от ХП, показването на администраторския акаунт трябва да бъде оказан изрично, за да се показва в Сейф мод ....

Навсякъде се препоръчва повторно инсталиране на ОС. Губиш си времето...

Какво трябва да направим, за да не изпаднем и ние в това положение:

1) Много се препоръчва да се използва вградената опция за архивиране на паролата.(това е допълнителна функция в менюто на администраторския акаунт - Create a password reset disk). Флаш паметта, СД картата или дискетата с тази информация трябва да се пази като очите....

2) Поради особеностите на криптирането на паролата, желателно е да се избягва използването на "екзотични" клавиатурни конфигурации - т.е. BG. Не са един или два примерите с български ползватели да имат този проблем.- явно има бъг.

3) Като следствие на 2 - парадоксално или не, но някои горещо препоръчват в такъв случай да се използват числа за паролите..(т.е. ограничава се възможността за комбинации - а къде отива секретността????)

Сподели другаде