Jump to content

Свързване на колони с компа

Препоръчан пост

Имам стари руски колони тип "Вега", мисля, че са от грамофон. Две по 15 вата. Идеята ми е да се опитам да ги вържа към компа, но не знам дали е съвсем възможно, тъй като те са си със стандартният руски жак за епохата (15-20 години). Звуковата карта е 6+1, вградена към дъно Asus.

Ще е възможно ли да ги вържа и как евентуално?

Благодаря предварително !

Сподели другаде

Северен вълк, аз направих така - взех един стар усилвател Респром / между другото вади супер звук / , направих си един кабел жак петица <--- > стерео жак. Жак петицата го вкарах в усилвателя, а стерео-жака - в изхода за звук на компютъра. Свързах колоните към усилвателя и готово. От съображения за сигурност всичко това направих при изкл усилвател и компютър. Дано да съм бил полезен. Но ако имаш други въпроси - пиши. Ще помагаме :thumbsup:
Сподели другаде

Северен вълк, аз направих така - взех един стар усилвател Респром / между другото вади супер звук / , направих си един кабел жак петица <--- > стерео жак. Жак петицата го вкарах в усилвателя, а стерео-жака - в изхода за звук на компютъра. Свързах колоните към усилвателя и готово. От съображения за сигурност всичко това направих при изкл усилвател и компютър. Дано да съм бил полезен. Но ако имаш други въпроси - пиши. Ще помагаме :thumbsup:

Повече от ясно е че старите усилватели са много по-добри от сегашните "уж" супермарки, модели... Иначе решението е някой стар Респром. Отиваш на село и питаш баби, дядовци...за половин пенсия всеки ще се навие да се раздели с него, иначе по-градовете хората се усетиха, че от стария Респром по-добро нЕма. :)

Сподели другаде

Повече от ясно е че старите усилватели са много по-добри от сегашните "уж" супермарки, модели... Иначе решението е някой стар Респром. Отиваш на село и питаш баби, дядовци...за половин пенсия всеки ще се навие да се раздели с него, иначе по-градовете хората се усетиха, че от стария Респром по-добро нЕма. :)

Мда, най-много да се наложи да смениш някоя и друга лампа или кондензатор, особено ако се взима Сони, само преди 90-те години ...

Сподели другаде

Мда, най-много да се наложи да смениш някоя и друга лампа или кондензатор, особено ако се взима Сони, само преди 90-те години ...

По скоро до 93-та :) Иначе незнам какво толкова им харесвате на тия Респроми.Верно че са здрави ама за качество трудно може да се говори ( особено при тва S/N съотношение). Иначе за бюджетно решение стават

Сподели другаде

• 4 months later...
Аз лично хич не ги харесвам, става въпрос тук да може да захрани някак тези колони, според мен по възможно най-икономичен начин.

Понеже Респром не намерих - намерих де, ама нещо като него и неработещо - извадих още по-икономиче вариант - Така или иначе старата уредба АИВА вече освен за радио и към двд-пелъра не се използва - ми дойде идеята да ползвам самата нея. Но сега ми идва другият въпрос - със свързването с компа.

Уредбата си е с два жака - червен и бял - кръгли - в средата "шипче", отстрани със заоблени ламарини (ако има проблем - кажете за нагледен материал). Звука е вграден към дъното, Асус p5-gz-mx 6+1ICH. Гледах кабелаците, ама без да се посъветвам не ми се прават експерименти. От какъв кабел би требело да имам нужда - към компа извода требе ли да е нещо специален?

Мерсаж предварително !

Сподели другаде

• 4 weeks later...
направих си един кабел жак петица <--- > стерео жак. Жак петицата го вкарах в усилвателя, а стерео-жака - в изхода за звук на компютъра. Свързах колоните към усилвателя и готово.

В дадения случай усилвателя е стандартната си уредба.

Върши екстра работа ! Благодарско !

Сподели другаде