stanilabg Публикувано Февруари 4, 2008 Report Share Публикувано Февруари 4, 2008 Без да искам изтрих svchost.exe с HijackThis и сега ми изписва при всяко едно стартиране на компа, че липсва. Фатално ли е това?Някъде четох, че няма нужда от svchost. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 4, 2008 Report Share Публикувано Февруари 4, 2008 Чудно ми е как точно си изтрил svchost.exe и къде се е намирал файла? Ако си премахнал истинския такъв файл, чак ми е чудно, че въобще се домогваш до форума. svchost.exe (Service Host) е жизнено важен файл за нормалната работа на компютъра. Пробвай да го възстановиш от инсталационния диск на Windows. Ако не знаеш как, кажи, за да драсна инструкции. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Февруари 4, 2008 Author Report Share Публикувано Февруари 4, 2008 Чудно ми е как точно си изтрил svchost.exe и къде се е намирал файла? Ако си премахнал истинския такъв файл, чак ми е чудно, че въобще се домогваш до форума. svchost.exe (Service Host) е жизнено важен файл за нормалната работа на компютъра. Пробвай да го възстановиш от инсталационния диск на Windows. Ако не знаеш как, кажи, за да драсна инструкции. Благодаря ти предварително. Напиши инструкцията.Пред последния ред.hijackthis._txt.txt Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 4, 2008 Report Share Публикувано Февруари 4, 2008 Не ти трябва инструкцията. Това е гадина. svchost.exe трябва да се намира в WINDOWS\system32. Ако се намира някъде другате, то шансът да е някой бацил е 99,99%. В случая е много правилно, че е изтрит. Маркирай за чистене и:F2 - REG:system.ini: Shell=Explorer.exe %WINDIR%\svchost.exeИзтрий и въпросната услуга от регистратурата (Start -> Run -> regedit -> OK). Пусни търсене за C:\WINDOWS\svchost.exe и резултатите, които излязат и се намират вHKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\ServicesиHKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet00х\Servicesтрябва да са на тази "услуга". Маркирай съответния ключ вляво и го изтрий. Ако не си сигурен, че можеш да се справиш или не ти се занимава, можеш да пробваш ComboFix. Теглиш стартираш, следваш инструкциите на екрана и изчакваш. След като приключи ще ти бъде създаден LOG файл на C:\. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Февруари 4, 2008 Author Report Share Публикувано Февруари 4, 2008 Използвах втория метод - първия нещо него разбрах, кой ключ да изтрия. Рестартирах и този път съобщението за грешка не се появи, но след като скенирах с HijackThis, пред последния ред изписва, че svchost.exe липсва. Наред ли е всичко според теб? Обясни ми какво точно прави, служи Combo Fix?Combo_Fix.txthijackthi__._txt.txt Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 4, 2008 Report Share Публикувано Февруари 4, 2008 Няма да е зле да се премахне ключа от регистратурата. Стартирай Regedit (Start -> Run -> пишеш regedit -> OK), разклони дървовидната структура по следния образец:HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\ServicesТрябва да се появи дълъг списък с всички услуги. Един от тези ключове е онзи, който се появява в HijackThis. Когато маркираш някой вляво, вдясно ще се появяват стойности. Трябва да намериш онзи ключ вляво, за който вдясно има информация Generic Host Process for Win-32 Service и C:\WINDOWS\svchost.exe. Този ключ го изтриваш.После повтаряш това и с HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services, HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet002\Services и каквито други ControlSet00x имаш. ComboFix е малък инструмент, който е специализиран в борбата с точно определени spyware гадини, но се справя понякога незле и с други задачи, които не спадат точно под юрисдикцията му. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост