Jump to content

Въпрос за Intel Core Duo 2.0GHz

Препоръчан пост

• Отговори 33
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

Това за момента е най-добрата архитектура. Процесорите Intel C2D/Q имат отлична производителност на стандартна тактова честота, както и сериозни възможности за overclock. Все пак е добре да напишеш за кой точно модел става въпрос и дали ще се клоква. Също така и останалите компоненти, ако си решил да взимаш нова машина.

Удвоява ли се например става 4.0 ?

Това са две ядра на дадена честота. Предимството е, ако използваш приложения оптимизирани за работа на повече от едно ядро. Последно време доста голяма част от софтуера се оптимизира, така че да се възползва от двуядрени процесори. Подобрението в производителността основно зависи от приложенията и как те използват процесора.

Сподели другаде

За съжаление все още едно 80 % - 90 % от софтуера си е писан за 1 ядро, даже наскоро ръчках един WinRar и точно факта, че използваше само едното ядро, а другото си "почиваше" ме подразни много, защото трябваше да го чакам 28 мин... от тази гледна точка предпочитам малко по-старата технология на pentium-D... макар в доста други случай, да не е толкова ефикасна... :)
Сподели другаде

Да ще си взимам нова машина ето компонентите:

1.Дънна Платка s. 775, FSB 1066, DDRII-667, PCI-EX 16x, Audio 5.1, LAN 10/100, S

-ATA, USB 2.0, ATX

2 Процесор Intel Core Duo 2.0GHz - не знам кой модел е забравих...

3 Памет 2 GB DDRII-667 Buffalo

4 Хард диск 320 GB/7200/16MB/S-ATA II

5 Видеокарта NVidia 8500GT/512MB/TV-out/DVI-D/PCI-EX

6 Оптично устройство DVD+/-RW+DL 20x12x20x/8x/48x24x48x Black

7 Кутия 400w ATX Black-Silve

+ Минитор CIBOX C2201 22 инча е какво ще кажете за него ? Аз за 1-път чувам за тях...

И к'во фактически аз ще използвам 1-то ядро на повечето приложения? Добре ли ще върви на Windows Vista ? Дали ще мога да играя Counter - Strike под Vista ?

Сподели другаде

Та...

- не пише производителя и модела на дъното;

- не пише производителя на харда;

- не пише производителя на видео картата;

- не пише произовдителя на оптичното устройство;

- по описанието на кутията съдя, че и захранването ще е вградено, което не е добре.

Това ми прилича на скалъпена кофнигурация от Metro/Технополис/Техномаркет. Поне по липсата на производители. Ако е така, направи си услуга и не купувай от тях.

Да, на повечето приложения ще ползваш само едното ядро. Да, ще работи добре на Vista. На такъв хардуер ще можеш да играеш и 4 Counter-Strike-а едновременно. Не толкова защото компютърът е мощен, а защото играта има ниски изисквания. Вече как ще върви играта зависи от това доколко добре ще се разбира с драйвери и операционна система, че както CS е писана през пръсти...

Сподели другаде

Аз вече го купих... не ми прави никакви проблеми за сега.

Честито за покупката. Дано дъното не е biostar....

ПП Поне разбра ли къде се намират сервизите им в случай, че нещо стане с PC-то?

Сподели другаде

Не разбрах защо питаш какво мислим, след като няма никакво значение и си решил да си даваш парите за боклуци. :)

Що да е боклук на мен не ми прави никакви проблеми... Каква е разликата, като е с вградено захранване

Сподели другаде

Веднъж да подготвим темата за избор на компютър ще стане ясно. Като за начало: кутиите с вградени захранвания обикновено са с по-калпави такива. Ако кутията не е от чак такова голямо значение, то захранването е. Захранването е гръбнакът на една компютърна система. Ще се изненадаш колко често забивания, нестабилна работа и др. проблеми са приписвани на калпава RAM памет, Windows и др., а всъщност се дължат на калпаво захранване. Да се ползва калпаво захранване е да се използват евтини строителни материали при строеж на къща.

Останалите компоненти също са важни. Когато не се споменава марка, това е лошо, защото не се знае коя евтина боклучава марка е използвана. Българинът е единственият компютърен потребител, който още не е разбрал, че евтиното излиза скъпо. Ама като има пари и нерви в излишък, нека дава за сервизи и нови компоненти. :)

Сподели другаде

Имам горчив опит с Biostar. Горят като печка "Чудо". В сервиза преди време ми казаха, че при тях често пристигали машини с изгорели дънни платки и то какви платки... Biostar (моята машина беше една от многото). Това е славата която се носи за Biostar (което знам аз).

Това че машината е от Metro/Технополис/Техномаркет не е добре (то е ясно де). Нищо че кой знае как надуват цената за конфигурация "създадена" от тях, като може същата конфигурация да си е скалъпиш в някой сервиз за къде по-ниска сума.

Но нищо, все пак честито и дано не ти се налага да разбираш къде им са сервизите. :)

Сподели другаде

Незнам сигурно сте прави... Едни приятели си взеха също с дъно biostar и компютъра им постоянно се изключва, загравя и др проблеми, но за сега моя не ми прави проблеми.

ПП: А бе аз имам един лаптоп дето с него сам вече 4 години и не ми е правил никакви проблеми е само като го бия де, ако новия комп излезе по шибан от стария... ша се самоубия :D

Сподели другаде