danny Публикувано Януари 29, 2008 Report Share Публикувано Януари 29, 2008 Имам един IrDa но до няколко месеца си работеше безупречно .... изпращах и получавах файлове PC <--> Nokia .... но се наложи да си преинстална системата и спрях да го ползвам за кратко време .... и до днес, докато реших да го включа и да му сложа драйверите ..... ПЪРВО ми направи впечетление, че ОС го разпозна като (USB-Serial Controller) ... и като се опитах да сложа драйверите НЕ ГИ ПРИЕМА .... пише ми че за тези драйвери не е открито у-во .... ПОМОГНЕТЕ плс Ето снимка на IrDa-то http://img.data.bg/i.php?show=781006&ctrl_id=vlpq1f Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 29, 2008 Report Share Публикувано Януари 29, 2008 Снимката не помага много, дай марка и модел. Пробвай го и на друг комютър. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
danny Публикувано Януари 29, 2008 Author Report Share Публикувано Януари 29, 2008 Ами първо го ползвах на стария ми компютър, обаче не се сещам дали когато го ползвах, с SP1 ли беше или SP2 ...... и когато ми се наложи сега да го ползвам, го включих към новото си ПС ....... и нестава .... слагам го на старото ПС, което също сега е с SP2 ..... И СЪЩИЯ ПРОБЛЕМ ..... ПЪРВО значи си го инсталирах с тези Драйвери ...... но сега нестава ... и когато сложа IrDa-to в USB-to ми извежда 1во Това Иначе отгоре на IrDa-to ми пише ---> "IrDa Wireless" А когато го отворих на едното чипче пише ---> "PL-2303HX" Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nicky Публикувано Януари 30, 2008 Report Share Публикувано Януари 30, 2008 Предполагам имаш диск с драйвери. Премахни сегашния IrDa от Device Manager, разкачи го от компютъра, тръгни да инсталираш драйверите и на някой от екраните при инсталиране би трябвало да ти каже да свържеш инфра реда. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
danny Публикувано Януари 30, 2008 Author Report Share Публикувано Януари 30, 2008 пробвал съм и така ... пробвал съм и 1во да сложа драйверите и после да вкарам IrDa-то в USB но без успех .... :'( :'( :help: :( :'( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nicky Публикувано Януари 30, 2008 Report Share Публикувано Януари 30, 2008 Пробвай и с тези драйвери Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
danny Публикувано Януари 31, 2008 Author Report Share Публикувано Януари 31, 2008 мерси много прие ги тези драйвери .... но сега и ако някой ме упъти или ми каже как да го използвам този IrDa ... защото ето как ми го разпознава сега тук .... и незнам как да го използвам като Infrared в този случай Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nicky Публикувано Януари 31, 2008 Report Share Публикувано Януари 31, 2008 мерси много прие ги тези драйвери .... но сега и ако някой ме упъти или ми каже как да го използвам този IrDa ... защото ето как ми го разпознава сега тук .... и незнам как да го използвам като Infrared в този случайАми ползваш си го като нормален Infra red порт. Включваш устройството, което има инфрачервен порт и искаш да свържеш, насочваш го към порта, свързан към компютъра (трябва да имат пряка видимост и разстояние от рода на няколко сантиметра е препоръчително) и би трябвало да се вържат. В зависимост какво свързваш може да имаш нужда от допълнителна програма (например телефоните Nokia имат нужда от Nokia PC Suite) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
danny Публикувано Февруари 11, 2008 Author Report Share Публикувано Февруари 11, 2008 дам мерси много .... и само ако може някой да ме упъти с някоя програмка с която мога да си настроя Irda-то да го ползвам като приемник ... и с дистанционното от TV-то да си пускам музичка тва онова ... мерси мн. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост