Jump to content

Препоръчан пост

Имам един IrDa но до няколко месеца си работеше безупречно .... изпращах и получавах файлове PC <--> Nokia .... но се наложи да си преинстална системата и спрях да го ползвам за кратко време .... и до днес, докато реших да го включа и да му сложа драйверите ..... ПЪРВО ми направи впечетление, че ОС го разпозна като (USB-Serial Controller) ... и като се опитах да сложа драйверите НЕ ГИ ПРИЕМА .... пише ми че за тези драйвери не е открито у-во .... ПОМОГНЕТЕ плс

Ето снимка на IrDa-то http://img.data.bg/i.php?show=781006&ctrl_id=vlpq1f

Сподели другаде

Ами първо го ползвах на стария ми компютър, обаче не се сещам дали когато го ползвах, с SP1 ли беше или SP2 ...... и когато ми се наложи сега да го ползвам, го включих към новото си ПС ....... и нестава .... слагам го на старото ПС, което също сега е с SP2 ..... И СЪЩИЯ ПРОБЛЕМ ..... ПЪРВО значи си го инсталирах с тези Драйвери ...... но сега нестава ... и когато сложа IrDa-to в USB-to ми извежда 1во Това

Иначе отгоре на IrDa-to ми пише ---> "IrDa Wireless"

А когато го отворих на едното чипче пише ---> "PL-2303HX"

Сподели другаде

Предполагам имаш диск с драйвери. Премахни сегашния IrDa от Device Manager, разкачи го от компютъра, тръгни да инсталираш драйверите и на някой от екраните при инсталиране би трябвало да ти каже да свържеш инфра реда.
Сподели другаде

мерси много прие ги тези драйвери .... но сега и ако някой ме упъти или ми каже как да го използвам този IrDa ... защото ето как ми го разпознава сега тук .... и незнам как да го използвам като Infrared в този случай
Сподели другаде

мерси много прие ги тези драйвери .... но сега и ако някой ме упъти или ми каже как да го използвам този IrDa ... защото ето как ми го разпознава сега тук .... и незнам как да го използвам като Infrared в този случай

Ами ползваш си го като нормален Infra red порт. Включваш устройството, което има инфрачервен порт и искаш да свържеш, насочваш го към порта, свързан към компютъра (трябва да имат пряка видимост и разстояние от рода на няколко сантиметра е препоръчително) и би трябвало да се вържат. В зависимост какво свързваш може да имаш нужда от допълнителна програма (например телефоните Nokia имат нужда от Nokia PC Suite)

Сподели другаде

• 2 weeks later...
дам мерси много .... и само ако може някой да ме упъти с някоя програмка с която мога да си настроя Irda-то да го ползвам като приемник ... и с дистанционното от TV-то да си пускам музичка тва онова ... мерси мн.
Сподели другаде