anton Публикувано Януари 28, 2008 Report Share Публикувано Януари 28, 2008 Търсих на форума подобна тема но намерих такава от 2006 година, обаче сега цените паднаха и станаха достъпни по-добрите технологии. Та въпроса ми е по какви параметри да си избирам монитор , нещо да кажете за предпочитана марка ( ако сега това има значение, последно гледах в Техномаркет 90% се сглобява в Румъния и Турция). Как да търся възможни дефекти и т.н. Извинявам се ако дублирам някаква тема. Монитора ще използвам за общи цели: предимно интернет, игри отвреме на време, филми. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dr. Epstein Публикувано Януари 28, 2008 Report Share Публикувано Януари 28, 2008 Търсих на форума подобна тема но намерих такава от 2006 година, обаче сега цените паднаха и станаха достъпни по-добрите технологии. Та въпроса ми е по какви параметри да си избирам монитор , нещо да кажете за предпочитана марка ( ако сега това има значение, последно гледах в Техномаркет 90% се сглобява в Румъния и Турция). Как да търся възможни дефекти и т.н. Извинявам се ако дублирам някаква тема. Монитора ще използвам за общи цели: предимно интернет, игри отвреме на време, филми.Не определяш бюджет и цел. Първото определя второто. Не сериозно е да се игнорират CRT мониторите, но в предвид цитираната търговска верига, мисля че насоката е към LCD/TFT монитори. Конкретен модел е LG 1760TR/1960TR. Имам наблюдение върху него. Стилен дизайн, ниска консумация, вграден фирмен чип -f нещо си, който разлагал видео сигнала по яркост и контраст и внасял корекции за постигане на по-вярна картина. 2ms време за реакция (относителен параметър и всяка фирма си го мери според своя аршин). Големият плюс на този модел е малкия диаметър на пиксела .264мм. Това е най-ценното. Не се лъжи по широко-форматните монитори. При тях посредствеността е пропорционална на видимата област. Намирам за кичьозни монитори с вградени говоротели или тв тунери, те са за лаиците. МАG, ProView, KTC задължително ги пропускашSony обяви, чрез сингапурското си поделение начало на масово производство на монитори последна генерация FED, която ще погребе CRT и LCD/TFT без всякакво съмнение. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
anton Публикувано Януари 29, 2008 Author Report Share Публикувано Януари 29, 2008 А от къде е по добре да си взема монитор от Технополис/Техномаркет или от някоя фирма, защото гледам че цените доста се различават Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост