Jump to content

Как да добавя още пространство в (C:) ?

aleksoft

Препоръчан пост

Благодаря че ме насочи към тези теми.

Реших да си изтегля Partition Magic ,но с новата версия на програма не мога да се оправя.

След като стартирам програмата давам на Resize a partition ,избирам дяла (D:) и от 152624,9MB го правя на 80 000MB натискам Finish и ми показва че съм отделил 720642,7МB:

http://www2.imgshare.eu/i/tn_kpe14322.jpg

И сега как мога отделеното да го добавя в (C:)?

Сподели другаде

Не можеш, защото дялът, който цепиш, е на друг хард диск. Можеш да прехвърляш пространство само между дялове, които са един до друг, на един и същ хард диск.
Сподели другаде

• 1 month later...
Здравейте.Видях тази тема в google, понеже и аз съм с Vista и искам да си добавя още пространство на C, но за съжаление нещо не стана.Значи направих всичко както беше в онази тема за partition magic, и след като дадох aplay ми рестартира компютъра и почна да променя големината.Обаче ми прави някаква грешка.Пробвах с 10 ГБ, пробвах и с 5 ГБ.Грешката си я има.Дали не е от това че съм с Vista понеже като инсталирах програмата и ми каза, че не за мен и чака след като дадох compatibility да е на XP Service pack 2 чак тогава ми тръгна?Ще очаквам отговор, благодаря предварително.
Сподели другаде

За тези които ползват Виста, мога да предложа да използват програмата Disk Management

1) Отиди на Старт;

2) Control panel

post-4138-1204837204_thumb.png

3) Избери System and maintenance

post-4138-1204837227_thumb.png

4) Избери Administrative tools

post-4138-1204837240_thumb.png

5) Стартираи Computer management

post-4138-1204837254_thumb.png

6) После в полето Storage ще намерите Disk management

post-4138-1204837264_thumb.png

7) Тук вече можете да разширявате или намалявате дяловете на диска

post-4138-1204837274_thumb.png

с някои особености

-Не могат да се обединяват дялове с тази програма;

- Ако втория дял е свободен, можете да изтриете втория дял и да добавите свободното пространство, към първия дял. Внимание - Увеличава се само от ляво на дясно, т.е. ако имаш 2 дяла един до друг можеш да увеличиш само левия...

Можете и да ползвате програмата Акронис!

Сподели другаде

Кой казва, че не може да се добави дисково пространство от друг диск :)

В интерес на истината, едно от малкото хубави неща на Windows-а са точно dynamic дисковете.

Ако все още ти стои проблема с добавянена место (можеш дори да си купиш нов диск и да го добавиш целия към C: дяла) - виж тук или тук

Или питаш чичо Гугъл

ПП.Вероятно не си знаел за това при инсталацията на ОС си, така че първо прочети нещо по въпроса за преминаване към динамични дялове тук или тук

Сподели другаде