Jump to content

Препоръчан пост

Имам LCD телевизор и съм го свързал с компа,за да го ползвам като монитор,но цветовете нещо не са в ред.Има един такъв розово-жълт фон и се вижда много гадно.Странното е,че като го превклуча на режим телевизия и си гледам тв идеално.Ако може да ми кажете как да опрая тва с цветовете

не6то някви драйвъри ли кво трябва

Сподели другаде

Имам LCD телевизор и съм го свързал с компа,за да го ползвам като монитор,хо цветовете не6то не са в ред.Има един такъв розово-жълт фон и се вижда много гадно.Странното е,че като го превклу4а на режим телевизия и си гледам тв идеално.Ако може да ми кажете как да опрая тва с цветовете

не6то някви драйвъри ли кво трябва

Дай малко повече информация:

1) Каква е видеокартата(марка, модел)?

2) Каква ОС използваш? Какви драйвери ползваш? Опреснил ли си ги?

3) Как си свързал компютъра с телевизора(TV-out,S-Video....), колко дълъг ти е кабела за свързване 2-3 или 10-20 м?

4) Какъв ти е телевизора(марка, модел)?

Сподели другаде

Дай малко повече информация:

1) Каква е видеокартата(марка, модел)?

2) Каква ОС използваш? Какви драйвери ползваш? Опреснил ли си ги?

3) Как си свързал компютъра с телевизора(TV-out,S-Video....), колко дълъг ти е кабела за свързване 2-3 или 10-20 м?

4) Какъв ти е телевизора(марка, модел)?

телевизора е нео но точния модел не мога да ти го кажа отначало като го свързах работеше идеално но изведнъж цветовете станаха отврад

видео картата ми е nVidia GeForce 4400 64mb това е на компютъра за кадето ми трябва твто като монитор

иначе имам и комп с видео GeForce 7600 GS - 256mb пробвах и снего ама никва разлика нямаше

кабела е обикновен кабел за монитор не дивиай ами другият дълъг е 2-3 метра

ползвам windows xp professional

според мен проблема е в драйвърите ама не мога да ги опрая

надявам се да помогнеш

Сподели другаде

кабела е обикновен кабел за монитор не дивиай ами другият дълъг е 2-3 метра

Разликата е в кой изход се включва кабела. Оттам насетне кабелът може да е един и същ.

Така и не каза към кой изход си свързал телевизора, с какви драйвери си и дали си опитал да ги обновиш.

А ето и най-големия въпрос: защо ти е въобще да ползваш LCD телевизора като монитор?

Наистина не мога да разбера каква е тая мания на българите да ползват телевизори като монитори. То е същото, както когато си купуват DVD Home Cinema системи и очакват, че свързването с компютър ще е елементарно и че всичко ще е песен. Никой не се съобразява, че стандартите са различни и това са продукти за различни пазарни сегменти и не са предвидени да се ползват основно като заместители на други. Имам чувството, че само българинът се опитва да прави такива кръстоски на различни видове техника. Причините обаче още не са ми ясни.

Сподели другаде

Наистина не мога да разбера каква е тая мания на българите да ползват телевизори като монитори.

Никой не се съобразява, че стандартите са различни и това са продукти за различни пазарни сегменти и не са предвидени да се ползват основно като заместители на други. Имам чувството, че само българинът се опитва да прави такива кръстоски на различни видове техника. Причините обаче още не са ми ясни.

Night_Raven, виждам, че много се нервираш, за такива "странни" свързвания.

Приеми го, като проява на любопитство от страна на българина!

trayan-е,

от това, което си написал, мога да направя само едно предположение - интегралата на LCD TV може да е отишла при неправилно свързване. Предлагам ти, повече да не се опитваш да правиш това отново, защото е възможно и да спреш да гледаш и телевизия и да се наложи да си купуваш нов NEO. Е може да си платиш в сервиза, за подмяната, но лично аз се съгласявам с Night_Raven, че свързването на PC с TV е излишно и опасно, ако не се направи правилно.

Сподели другаде

Night_Raven, виждам, че много се нервираш, за такива "странни" свързвания.

Приеми го, като проява на любопитство от страна на българина!

Дразня се, защото това любопитство коства време на двете страни: на тях, докато питат и осмислят каквото им се казва, и на нас, докато обясняваме на всеки един поотделно, защото никой не чете вече създадените теми, където е обяснено, а се пуска нова.

Има и друга характерна особеност на българина - той пита след като си купи въпросната техника. На запад не че няма такива случаи, но все пак по-често мислят и питат, преди да закупят въпросното нещо. Оказва се, че са затворени пари в нещо, което въобще не работи както потребителят е мислел, че ще работи. Тогава започват безкрайните въпроси по форуми. :)

Сподели другаде