danidaboy Публикувано Януари 25, 2008 Report Share Публикувано Януари 25, 2008 Здравейте, преди няколко дни си преинсталирах виндолса и съответно си форматирах харда диска(160GB). Направих го на 2 дяла, системния на 20GB и другия на 140GB. След форматирането и инсталирането на виндолса размерите на двата дяла бяха съответно: С:-19.5GB и D:-129GB. Това нормално ли е да се губат 11.5GB или някъде аз съм збъркал при форматирането на харда? Благодаря! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Януари 25, 2008 Report Share Публикувано Януари 25, 2008 Здравей!Погледни темата Tвърдите дискове - обща информация и история и по-специално "Измерване на капацитета". Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
danidaboy Публикувано Януари 25, 2008 Author Report Share Публикувано Януари 25, 2008 Благодаря, но голяма е разликата при мен - около 11.5GB липса! Преди да преинсталирам и форматирам, само няколко GB-та липсваха.Сигурно аз някъде съм сгрешил, не знам! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Януари 25, 2008 Report Share Публикувано Януари 25, 2008 Благодаря, но голяма е разликата при мен - около 11.5GB липса! Преди да преинсталирам и форматирам, само няколко GB-та липсваха.Сигурно аз някъде съм сгрешил, не знам! Нормално е!Моя сийгейт 160ГБ, показва след формат че е 149ГБ, обаче Hitachi-то, както и Excelstor-a (също по 160гиги) показват 153гб след формат. А пък Seagate 320GB след формата пише че има 298GB, направо да се чуди човек дали си е купил 320GB или 300GB хард.... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Април 2, 2008 Report Share Публикувано Април 2, 2008 Аз си купих 500ГБ и ми изчезнаха 35ГБ. Но производителите смятали 1ГБ=1000МБ, а за УИН 1ГБ=1024МБ. Пазарни трикчета! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост