Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте, имам компютър от скоро, и като повечето хора го наблъсках с всякакъв вид програми, къде полезни, къде не. Една от многото програми е Скайп, а проблемът е следния,като пусна компютъра скайпа изписва съобщение, че уиндоус е открил някаква грешка и приложението трябва да се затвори, а когато искам да набера някой от абонатите си, скайпът изчезва, все едно съм затворил програмата. Едва като рестартирам компютъра, мога да набирам без да се изключи. Този номер ми го прави и с други програми: интернет експлорер, МС уърд, неро бърнинг руум и т.н . Инсталирал съм си Нод 32 и многократно го пусках да сканира паметта за вируси, но резултатът беше отрицателен. Дали това е проблем на самата програма, или е вирус , който не може да бъде локализиран, или може би е проблем с интерфейса, а може би хардуерен -надявам се някой да ми обясни !

Благодаря предварително !!

Сподели другаде

Това може да се дължи на много неща. Провери в Event Viewer (Start -> Run -> пишеш eventvwr -> OK) в разделите Application и System за грешки свързани със забиващите приложения и копирай съдържанието на поле Description (като кликнеш два пъти върху тях) тук.

Дай информация за конфигурацията, с която разполагаш и операционната система. Инсталирани ли са всички драйвери и откъде са инсталирани? По време на работа на програмите ли дава грешката или при самото стартиране? При конкретни обстоятелства ли я дава грешката или когато му скимне?

Сподели другаде

• 3 weeks later...

Здравейте отново, малко късно отговарям, ама такава ми е работата, много пътувам. Сега на да си дойдем на въпроса, Вие ме бяхте помолили да дам информация за хардуера, и тя е следната: Двуядрен процесор на интел, 2 ГБ рам, 400 ГБ хард и операционна система ХР, а за останалото, видях, че в Event Viewer, Description има много файлове и незмам кои точно трябва да ги копирам. А относно драйверите, съм инсталирал тези, които съм получил със закупуването на компютъра, а програмите дават грешка както при самото стартиране, така и по време на работа с тях ( в това число както и windows explorer, неро и да незабравяме любимия скайп, но интересното е, че след като го рестартирам нещата образно се оправят, до следващия път-например: Ако съм набрал даден абонат от скайп, или съм сърфирал в нета и се появи милото съобщение, че уиндоус е установил някаква грешка и приложението трябва да се затвори, след рестарт мога да набера абоната, или да отида на същата страница все едно няма проблем, до следващия път ), а даже и днес се рестартира сам. Ми това е, благодаря предварително за проявения интерес към проблема ми, и се надявам, че ще успея да намеря начин за неговото разрешаване.

Приятна вечер и доскоро ! :thumbsup:

Сподели другаде

• 4 months later...

Здравейте!

Поразрових се из темите, свързани със скайп и не намерих моя проблем. Реших да не пиша нова тема, защото заглавието на тази е подходящо.

Имам проблем със скайп. От около 2 дена статуса на един от абонатите ми излиза като "обмислящ пълномощно", а до преди тези 2 дена си писахме без проблем. Изпратих му съобщение, но ми пише, че не е доставено. Пробвах пак да му пиша на другия ден, но отново не се доставя съобщението. Това означава ли, че ме е блокирал.... Ако имате някакви идеи защо се получава така ще се радвам да кажете :)

Сподели другаде

По принцип, когато даден потребител те блокира, при изпращане на съобщения пише, че не са доставени. Така че в твоя случай е напълно възможно да те е блокирал, но не е задължително. Skype е известен с бъгавостта и ненадежността си, така че неизпращането на съобщенията може и да се дължи на друго. Трудно е да се каже. Можеш да опиташ да го изтриеш от списъка си и да го добавиш наново. Ако това не помогне, можеш да му пишеш от акаунт на познат(а) и да се разберете.
Сподели другаде