vanhal Публикувано Януари 22, 2008 Report Share Публикувано Януари 22, 2008 Здравейте имам следният проблем. Купих си нов хард диск на Sea Gate 250 Gb. Човека от който го купих ми е познат и за мое улеснение ми го монтира и го раздели на 2 части като на първата ми беше заредил уиндоус под FAT 32 с най подходящите според него програми. Лошото беше че повечето от тези програми не ги ползвам освен това дяла с С беше 31Gb. Затова реших да го разделя на две части 20 и останалото като на първата част да сложа нов Win. Използвах програмата Partition Magic 8.0 форматирах, разделих и всичко стана OK. Обаче в един момент от зареждането на новия уиндоус ми излезе съобщение че MBR е повреден и от там на татък никаква инсталация. Форматирах целият диск ефекта беше същият. Поразрових се и се оказа че вариянтите за възтановяване на MBR са 2, единият е с инсталационен диск под DOS нещо което не ми е много ясно и другия с специализирана програма. Молбата ми е някой да даде разяснение ако може малко по подробно за единия или другия вариянт и евентуална програма с която това да се направи. В крайна сметка след като махнах другите хардове инсталирах уиндоуса, само че като му направих снимка с Acronis True Image и опитах да я върна мина близо час преди програмата да се справи. Явно нещо не е наред защото по принцип това не отнема повече от няколко минути. Диска е форматиран под NTFC. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 22, 2008 Report Share Публикувано Януари 22, 2008 Виж дали този коментар няма да помогне. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vanhal Публикувано Януари 25, 2008 Author Report Share Публикувано Януари 25, 2008 Благодаря за идеята в крайна сметка го накарах да зареди уиндоуса което ми беше проблема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост