vladimirow Публикувано Януари 22, 2008 Report Share Публикувано Януари 22, 2008 Имам голям проблем със запис на дискове и по специално със записвачката.Тя е от най новите на пазара - купих я преди нова година.Модел LG { HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H55N}. Не ми разпознава ПРЕЗАПИСВАМИТЕ ДИСКОВЕ.Казва ми тези дискове са не презаписваеми.Иначе чете и записва на обикновени дискове - BANQ,SONY и др..Използвам 2 програми - Ashampoo Burning, NERO v.8.0.0.Опитах на други компютри да видя какво ще стане със презаписвами дискове, изтриха се без проблем, както и се записа върху тях също.Преди имах друга записвачка - NEC DVD+-RW,правех записи година и половина без да имам някакви проблеми.После и при нея се получи това.Ако искам да допълня някой диск, не ми позволява като ми излиза съобщение - този диск е непрезаписваем.Опитах и с друга марка дискове - SONY DVD-RW, СЪЩОТО СЕ ПОЛУЧАВА.Имам още една записвачка - CD-RW LG.Дисковете се записват на нея и когато включа проверка на записа ми излиза съобщение че записа не е сполучлив.Вероятно има някаква несъвемстимост между у-та.Молбата ми е ако някой може да помогне. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 22, 2008 Report Share Публикувано Януари 22, 2008 Имам 2 предложения: Да разкараш DAEMON Tools:1) деинсталираш DAEMON Tools от Add or remove programs;2) изтегли SPTD 1.55 от тази страница и стартирай ехе-то;3) ако бутон Uninstall е активен, го кликни и потвърди на всички прозорци, което и трябва да рестартира компютъра. Да се почистиш реда от регистратурата, отговорен за файловите филтри на устройствата. Това можеш да го направиш с XP_CD-DVD-Fix (6.8KB). Изтегли, разархивирай, стартирай файла вътре и кликни Repair, след което рестартирай компютъра. Имай предвид, че може някои от програмите ти за работа с оптични устройства могат да престанат да функционират и да се наложи да ги преинсталираш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vladimirow Публикувано Януари 23, 2008 Author Report Share Публикувано Януари 23, 2008 Благодаря ти, направих каквото ми каза - засега нещата се оправиха, започна да чете и да записва презаписваеми дискове.Също така прочетох и една друга тема относно DVD записвачките - тук във форума{на Sir William}, оказа се че нямам инсталирани ASPI драйвери което също вероятно е оказало влияние.Човек се учи докато е жив.Отново ти благодаря и ще пробвам на няколко различни диска да видя как е . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 23, 2008 Report Share Публикувано Януари 23, 2008 Липсата на ASPI не е голям проблем. По принцип записващите програми си имат такъв, така че няма нужда от притеснения.Иначе, понеже не каза кое от двете е оправило проблема, значи или SPTD драйвера на DAEMON Tools е създавал проблеми (което е нормално, той бидейки много бъгав и ненадежден), или е имало някой системен филтър за оптичните устройства, останал от някоя програма, който е създавал грижи. Или е имало ред в регистратурата, но файлът е липсвал. Важното е, че сега всичко е наред. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Януари 23, 2008 Report Share Публикувано Януари 23, 2008 като цяло не съм особено впечатлен от точно този модел на LG. Може би единствено цената и е привлекателна. От всички LG записвачки, тази май е най-зле.... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vladimirow Публикувано Януари 24, 2008 Author Report Share Публикувано Януари 24, 2008 Не знам точно какъв е бил проблема, отново инсталирах Ashampoo Burning за да видя дали и с нея ще се записват дисковете, понеже с NERO засега няма грижи, сложих 1 диск и като почна да мисли 3,4 минути и накрая ми съобщи че можело да се проведе запис.При самото инсталиране на програмата ми съобщи че има някакво несъответствие с графичния хардуер или нещо такова но въпреки това графиките щели да бъдат завършени.Ще опитвам да правя записи тези дни да видя как е и ще съобщя. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост