ArminVanBuuren Публикувано Януари 21, 2008 Report Share Публикувано Януари 21, 2008 Здравейте!Имам за задача да направя тест във Visual Basic.Значи направих 4 отделни форми с въпрос на всяка форма и option buttons за избор.Искам да попитам как мога да изчисля накрая общия резултат на теста, т.к. това са четири отделни форми и в четвъртата е поставен команден бутон "резултат".В msgbox трябва да ми излезе 4, защото на въпрос по една точка е изчислено да се постави.. http://img301.imageshack.us/img301/4834/85686825bq3.jpg В тази форма например за верен отговор е Option2.И искам да попитам, кода за този верен отговор къде трябва да се напише.Всички форми(2,3,4) си притежават option1,option2...и в каква променлива се натрупват точките и накрая в "резултат" какъв трябва да е кодът?Как може тези форми да се обединят..Благодаря на отзовалия се! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Януари 21, 2008 Report Share Публикувано Януари 21, 2008 Здравей!Може да използваш публична (глобална) променлива, за да натрупваш точките от верните отговори. За целта трябва да създадеш стандартен модул и в него да я декларираш чрез ключовата дума Public. След това може да я четеш, променяш или показваш в която и да е процедура в програмата ти. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
crio Публикувано Януари 21, 2008 Report Share Публикувано Януари 21, 2008 Пробвай всеки въпрос да е в различен Frame (не форма), като при натискане на бутона "next" да се скрива сегашната и да се показва следващата.. Резултатите ги запази в една променлива от тип integer, и после сметни резултата... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ArminVanBuuren Публикувано Януари 21, 2008 Author Report Share Публикувано Януари 21, 2008 @Crio, това с next го разбирам:Private Sub cmd1_Click() Form2.Show Unload Me End Sub Сложен е и таймер, до 20 секунди за отговор на въпроса, и в него е въведен кодът:Private Sub Timer1_Timer() Static br As Integer br = br + 1 lbl1.Caption = CStr(br) If br > 20 Then MsgBox "Времето ви за отговор изтече", vbExclamation, "Внимание!" End If Въпросът се състои в това, къде да се въведе тази променлива S as integer, какъв код да напиша за верните отговори в различните променливи, примерно (If option2.Value=true THEN)..после какво трябва да се направи и къде да се напише.И последно във form4 на команден бутон "резултат" какво трябва да се напише, за да пресметне сбора точки. P.S. Изискването е да е в няколко форми и точно това ме затруднява=(@l.kanelov, описаният начин ми се вижда доста сложен за мен.Никога не съм работил така. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
crio Публикувано Януари 21, 2008 Report Share Публикувано Януари 21, 2008 Написах един примерен проект, който би трябвало да ти свърши работа. (файла е прикачен към поста)Поздравиtest.rar Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ArminVanBuuren Публикувано Февруари 4, 2008 Author Report Share Публикувано Февруари 4, 2008 Написах един примерен проект, който би трябвало да ти свърши работа. (файла е прикачен към поста)Поздравиtest.rar Да, анализирах нещата и се получи.Много благодаря.Страхотни се!Поздрави, Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост