Night_Raven Публикувано Януари 21, 2008 Report Share Публикувано Януари 21, 2008 Има просто (DVD) плеър,шнур за кабелна телевизия и audio система за (DVD-то).Някои от тези неща ако дава смущение?Можеш да разбереш като ги изключваш едно по едно от телевизора. А незнам дали телевизора ми е електронно-лъчева тръба.Ето ти картинка на такъв. Казано с думи прости, телевизорите с електроннолъчева тръба са "обикновените телевизори". Как да оправя резолюцията?И какво означават снопчетата за които говориш?Как да разбера дали е кабела?От панела на видео картата или от меню Settings на Display Properties. И какво означават снопчетата за които говориш?Те са част от устройството на работата на телевизора. Повече инфо - тук. Как да разбера дали е кабела?Като го смениш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
manekenaa Публикувано Януари 22, 2008 Author Report Share Публикувано Януари 22, 2008 Може да се дължи на кофти изход на видео картата; може да е от кабела; може да е от други смущения, ако кабелът минава покрай някаква техника, която излъчва такива; може и да е от биене, от захранванията на телевизора и на компютъра. Варианти доста. Поне доколкото разбирам от описанието ти. Има просто (DVD) плеър,шнур за кабелна телевизия и audio система за (DVD-то).Някои от тези неща ако дава смущение?А незнам дали телевизора ми е електронно-лъчева тръба.Как да оправя резолюцията?И какво означават снопчетата за които говориш?Как да разбера дали е кабела? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 22, 2008 Report Share Публикувано Януари 22, 2008 Има просто (DVD) плеър,шнур за кабелна телевизия и audio система за (DVD-то).Някои от тези неща ако дава смущение?А незнам дали телевизора ми е електронно-лъчева тръба.Как да оправя резолюцията?И какво означават снопчетата за които говориш?Как да разбера дали е кабела?Хайде да прочетеш по-горния коментар, преди да се повтаряш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
orion Публикувано Януари 22, 2008 Report Share Публикувано Януари 22, 2008 А,това с кабелната оказва ли влияние? При мен, доста осезаемо. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
anton Публикувано Януари 22, 2008 Report Share Публикувано Януари 22, 2008 Освен това и зависи и през кой изход е свързан конкретния телевизор. Ако е свързан към цифровия (DVI) или аналговия (D-SUB), е приемливо, но ако е към TV изхода, тогава картината се размива и съсипва съвсем, особено ако чипа на картата е по-лошите. Има ли начин да свържа обикновен телевизор към DVI ? Например някакъв преходник DVI --> S-video или нещо от този сорт, защото при мен май проблема е в лошия TV-изход. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 22, 2008 Report Share Публикувано Януари 22, 2008 Честно казано не знам дали някъде може да се намери такъв преходник. Съмнявам се в случая кофти TV изход да е проблемът. Може да се установи, ако успееш да тестваш картата на друг компютър в друга обстановка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Януари 23, 2008 Report Share Публикувано Януари 23, 2008 При мен, доста осезаемо.Понякога смяната на кабела с някой по-качествен или поставяне на усилвател, оправя проблема с кабелната, но това не е правило, което действа 100% (може и в кабеларката да е проблема) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
anton Публикувано Януари 28, 2008 Report Share Публикувано Януари 28, 2008 Изключи кабела на кабелната ако има такъв и виж дали има подобрение Ех, че съм тъп, мъча се аз, мъча, а то проблема беше в кабела на кабелната, махнах го и сега всичко е ОК . Благодаря ви много за отговорите Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
shadow__01 Публикувано Април 25, 2010 Report Share Публикувано Април 25, 2010 Здравейте, бих искал помощ за същото което е направил вече автора на темата. Телевизора в стаята ми е много близо до компютъра и бих искал да го ползвам за да гледам филми на него. Телевизора е малко старичък но има входове за аудио и видео кабелна телевизия и още една голяма укса за кабел от старото видео. Притеснява ме само, че е малко старичък (20 годишен Фунай), но не отстъпва на новите си конкуренти по качество на картината.Само се досещате, че е CRT и да питам възможно ли е да го направя да си пускам филми от компютъра и да ги гледам на него, че е по-голям от монитора? Видеокартата ми е Radeon X1650. Дайте акъл какъв кабел да търся да купувам и малко инструкции ако може като за индианец защото не съм се занимавал с това преди. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 28, 2010 Report Share Публикувано Април 28, 2010 Всяка карта в днешно време има някакъв TV Out. При различните карти може да е леко различен, така че е трудно да се даде еднозначен отговор. Трябва да провериш какъв е точно изходът за телевизор на самата карта, за да разбереш какъв кабел да купуваш. Обикновено в комплекта към видео картата има кабел или преходник от нужния изход към стандартен чинч (RCA). Освен това зависи и телевизорът какви точно входове има. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
shadow__01 Публикувано Април 28, 2010 Report Share Публикувано Април 28, 2010 Ети снимки да видеокартата и на всичките букси на телвизора.Видео карта: http://www.4shared.com/photo/S0oh4Vk6/ALIM1467.htmlСинята букса е на монитора който е свързан в момента. Буксите на телевизора: http://www.4shared.com/photo/Xq6PqAdG/ALIM1468.htmlОнова включеното е антената.Дайте акъли какъв кабел да търся и какви преходници да купувам. Разстоянието е по-малко от метър така че няма да имам проблеми с дължината на кабела. Изобщо възможно ли е да се направи това с този 20 годишен телевизор? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Април 28, 2010 Report Share Публикувано Април 28, 2010 Може би ето такъв кабел ти трябва: S-Video - 3 Chinch линк. За свързването мисля, че се досещаш. Видеокартата ти има S-Video изход. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
shadow__01 Публикувано Април 28, 2010 Report Share Публикувано Април 28, 2010 Значи какво да питам в магазина? S-video - 3 чинч ли? Ще ме гледат като телета и ще се чудят какво е това. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Април 28, 2010 Report Share Публикувано Април 28, 2010 Значи какво да питам в магазина? S-video - 3 чинч ли? Ще ме гледат като телета и ще се чудят какво е това.Едва ли. Освен това има много магазини. Можеш да идеш в "Технополис" например и да потърсиш там сам или да питаш директно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 28, 2010 Report Share Публикувано Април 28, 2010 Видео картата има като гледам точно S-Video изход, но трябва внимателно да видиш какъв точно е изхода (колко пина има и т.н.), за да знаеш точно какъв да е единият край на кабела. Поне аз съм виждал карти с различни изходи и са били нужни различни кабели. Не е един кабел да става за всички.Другият край на кабела ще трябва да е SCART букса, защото като гледам това е единствения видео вход. Поне другите не изглеждат като такива от доста замазаната снимка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост