Jump to content

Как да ползвам телевизора като монитор

Препоръчан пост

Искам да използвам телевизора си като монитор.Моля ако някои знае как да ми обясни.Видеокартата ми е GForce 7300 а,телевизора Hitron black 20 " Samsung

Отговорете ми моля.

Сподели другаде

Като за начало бих те посъветвал да не ползваш телевизор за монтитор. Дори и LCD телвизор да е, пак ще изморява и натоварва очите от нормален монитор. Да не говорим за нормален CRT телевизор, свързан към TV изхода - това би ти съсипало очите.
Сподели другаде

Категорично. Е, ако искаш да свържеш телевизора, за да гледаш филмите на него, е съвсем друго нещо, но да го ползваш вместо монитор е просто убийство.

По принцип телевизорите са с ниска разделителна способност за размерите си, което прави четенето на текст при тях доста по-трудно. LCD и плазмените телевизори предлагат по-високи разделителни способности от обикновените и при тях липсва проблемът с трепкането, така че те са най-близо до мониторите, макар че пак си остават далеч. Обикновените телевизори не само са със съвсем ниска разделитела способност, но и повечето са 50Hz-ови, което е съсипващо за очите.

Освен това и зависи и през кой изход е свързан конкретния телевизор. Ако е свързан към цифровия (DVI) или аналговия (D-SUB), е приемливо, но ако е към TV изхода, тогава картината се размива и съсипва съвсем, особено ако чипа на картата е по-лошите.

Сподели другаде

Искам да го ползвам да гледам филми на телевизора а,иначе за другите работи ще си ги правя на монитора. Значи: единия край на кабела ми е S-Video вход, а другия край е: скарт вход и влиза в телевизора. Нямам бял, черен и червен чинч изходи отпред на телевизора. Но все пак ако решиш да ми обясняваш как да го направя да работи на 2 монитора, имай в предвид че съм новак и ще трябва да ми обясняваш на дълго и широко, а за по-лесно може да приложиш снимка или схема. Това е от мен. Благодаря ти предварително
Сподели другаде

Т.е. да разбирам, че връзката с кабел между компютъра и телевизора е осъществена и са нужни софтуерните настройки?

Да кабел имам трябват ми настройки,обаче за GForce 7300.

Сподели другаде

Трудно е да се дадат точни инструкции, защото панелът с настройките варира от една версия до друга. Мога да ти дам общи напътствия и те са, че трябва да отвориш основния панел за настройка на nVidia: десен клик върху десктопа -> Properties -> Settings -> Advanced и ще го видиш в горната част на прозореца. Там би трябвало да търсиш настройки на nView и да избереш Dual View, за да имаш максимална гъвкавост с филмите.
Сподели другаде

Трудно е да се дадат точни инструкции, защото панелът с настройките варира от една версия до друга. Мога да ти дам общи напътствия и те са, че трябва да отвориш основния панел за настройка на nVidia: десен клик върху десктопа -> Properties -> Settings -> Advanced и ще го видиш в горната част на прозореца. Там би трябвало да търсиш настройки на nView и да избереш Dual View, за да имаш максимална гъвкавост с филмите.

Пробвах стана.Обаче може ли да ми кажеш защо не се вижда чисто?Трябва ли да сменя кабела,той е купен от "Tehnopolis",и ако трябва какъв би ми препоръчал?

Сподели другаде

Може да се дължи на кофти изход на видео картата; може да е от кабела; може да е от други смущения, ако кабелът минава покрай някаква техника, която излъчва такива; може и да е от биене, от захранванията на телевизора и на компютъра. Варианти доста. Поне доколкото разбирам от описанието ти.
Сподели другаде

А може просто да се вижда замазано, заради високата разделителна способност, най-чиста картина, ще има при резолюция 640х480 за обикновен телевизор с елктронно лъчева тръба... а и телевизорите все пак са по-големи цветни снопчета/пиксели и т.н. ... нормално е :)
Сподели другаде

А може просто да се вижда замазано, заради високата разделителна способност, най-чиста картина, ще има при резолюция 640х480 за обикновен телевизор с елктронно лъчева тръба... а и телевизорите все пак са по-големи цветни снопчета/пиксели и т.н. ... нормално е :)

Има просто (DVD) плеър,шнур за кабелна телевизия и audio система за (DVD-то).Някои от тези неща ако дава смущение?А незнам дали телевизора ми е електронно-лъчева тръба.Как да оправя резолюцията?И какво означават снопчетата за които говориш?Как да разбера дали е кабела?

Изключи кабела на кабелната ако има такъв и виж дали има подобрение :thumbsup:

А,това с кабелната оказва ли влияние?

Сподели другаде