Jump to content

Какво ще кажете за тази конфигурация ?

Препоръчан пост

Бихте ли могли да ми обясните какво е "LightScribe" и какво дава Sata интерфейсът и LG GSA-H58N(Dual Layer) има ли ги тези "опции" ??

LightScribe - е фукнция/екстра, която ти дава възможност на определен тип медия (разбирай компакт-диск - CD/DVD ) да 'гравираш' текст, лого, картинка. Нещо като тия купешките, само дето твоето няма да е цветно.

Sata интерфейсът - при записвачките не дава, кой знае каква производителност и бързина спрямо IDE-интерфейса. Просто при повечето нови дънни платки е практика да има само един IDE-куплунг, а не два, както е при повечето по-стари модели дънни платки. Може още доста работи да се изпишат по темата...

LG GSA-H58N - не подържа LightScribe, нито е със SATA-интерфейс!

PS Възникна ми и още едно въпросче- всички ли дъна имат вградена видеокарта, примерно това има ли FOXCONN P35AX-S, iP35, DDRII, 2xPCIe, S, L, Sata

Не всички дънни платки имат вградена видеокарта, а и точно този модел на фокскон няма вградено видео.

Много ви благодаря за всички отговори, не знам какво щях да правя без този форум

:svlove: :svlove: :svlove: :svlove: :svlove: :svlove: :svlove:

Сподели другаде

LightScribe е приятна екстра, но в никакъв случай не мисли, че е нещо, без което не можеш. Ето една току-що направена снимка на мой такъв диск (Justice League, записван в случая на BenQ DW1655). За да можеш да си рисуваш дисковете по този начин ти трябва записвачка, поддържаща технологията, специални LightScribe дискове и софтуер. Дисковете са основно със златист отенък, но има и в други цветове. LightScribe дисковете би трябвало да са горе-долу на същата цена като обикновените, ако купуваш по малко бройки (от единични бройки до кутии от по 10 диска например). Не говоря за шпиндели от 25 диска и нагоре. В България не съм сигурен какво точно се предлага, но в Германия се намират осноно LightScribe дискове на Philips и Verbatim, като от вторите съм по-доволен.

Добър софтуер, поддържащ LigthScribe, е Nero (но не съм сигурен от коя точно версия поддържа) и SureThing CD-DVD Labeler, който има една стара безплатна версия (която не съм сигурен дали се намира за сваляне вече). Общо взето на LightScribe.com има нужните системен софтуер, демо версии и информация.

Използва се лесно - стартираш си програмата за изработка на дизайн и след като си готов, просто вкарваш диска с горната част надолу (т.е. наобратно) и се задава опцията за рисуване (Print). Времето за обрисуване на един диск зависи от запълнеността на диска и режима за качеството на изображението, но средно един много запълнен диск на високо качество се "пече" около 30ина минути. Качеството варира от записвачката и носителите (дисковете). За подобни записвачки обновяването на фърмуеъра често подобрява и качеството на рисуване. Първоначално имаше основно DVD LightScribe дискове, но вече има и CD-та. Презаписваеми LightScribe носители, били те CD или DVD, няма. Поне не още. Един такъв диск е добре да се съхранява добре, за да се запази рисунката на него в добро състояние по-дълго време. Е, дори и перфектно съхранение, изображението е нормално да започне да избледнява след определен период, например може би година и нещо. Но колкото на по-сухо и тъмно място се съхранява и пази, толкова по-дълго ще издържи картинката.

В началото е краста да си играеш да правиш дизайнчета за дисковете, но ако записваш по-често и обичаш да изпипваш нещата, става малко досадно да правиш дизайн за всеки диск. И все пак, ако разликата в цената на записвачка с LightScribe и без е малка, каквато в повечето случаи е, то по-добре с LightSribe. Не е задължително да я ползваш технологията, но ако потрябва някой път и я липсва, става кофти.

Дано информацията ти е от полза.

Сподели другаде

Не всички дънни платки имат вградена видеокарта, а и точно този модел на фокскон няма вградено видео.

:svlove: :svlove: :svlove: :svlove: :svlove: :svlove: :svlove:

Лошо :( Исках засега да карам на вградено видео пък после при наличие на средства да си взема и добра видеокарта.

А за това дъно какво ще кажете, добро ли е има ли видеокарта ?

ПС Незнам но в фирмата където ходих не ми казаха че му липсва вградено видео, възможно ли е все пак да има???

post-1431-1201850679_thumb.png

Сподели другаде

Ако държиш на дъно с вградено видео, по-добре се насочи към ASUS, ако не друго поне хубави вградени видеокарти имат..

ПП Що не вземеш да кажеш колко пари имаш/искаш да отделиш и тука да се заформи една хубава тема с предложения....

Сподели другаде