Jump to content

Какво ще кажете за тази конфигурация ?

Препоръчан пост

Здравейте, какво ще кажете за тази конфигурация, интересува ме дъното, процесора( двуядрен ли е ? и каква му е честотата приблизително), видеокартата тук вградена ли е или е отделна :lookaround: и на каква цена ще е горе-долу ако го сглобявам от фирма ( защото това е оферта от търговска верига). Дали ше ми вървят добре новите игри? Много ще съм ви благодарен за отговорите :thumbsup:

MB:A2, Dual DDR2 800/4/8G, PCI-E, 4xSATA, Audio 5.1ch, RAID, LAN 10xUSB

CPU:Athlon64 x2 4200+ S.AM2

RAM:2GB DDRII

HDD:320GB 7200 SATA

VC:8400GS, 512MB, TV, DVI, PCI-E

DVD+/-RW/DL

Сподели другаде

Здравей anton!

За дънната платка няма достатъчно информация. Процесора е двуядрен с тактова честота 2200 MHz (Windsor ядро). Видео картата не е вградена, използва PCI-E интерфейс. За паметта, твърдия диск и оптичното устройство също няма достатъчно информация - производител/модел. Относно цената може сам да провериш, като използваш някоя компютърна фирма. Новите игри няма да ти върват много добре с тази видео карта.

Потърси във форума има доста теми за избор на PC. :)

Сподели другаде

Конфигурацията в този си вид е добра, има само един кусур, който ще те спира от игрите и това е видеокартата 8400 до колкото помня е даже 64 битова, а дори и 128 да е, пак е прекалено бавна, по-бавна е дори от една елементарна 7300... ако имаш възможност я смени с нещо друго, карта под 8800 не си заслужава от 8 серия... всички са много бавни и тромави, ако ти трябва зарди DirectX 10, ще те успокоя, че така или иначе те не могат да подкарат игри в този режим с повече от 5-10 FPS .... по-добре си купи някоя 7600/7900 или радеонските х1650/х1950/х1800 ... и няма да имаш проблем вече и с игрите :) поне засега... подобна конфигурация аз зглобих на скоро за 680 лв. но вече зависи с какво дъно си, а и аз ползвах Core 2 Duo :) и ти го препоръчвам, дори Е2180, по простат причина, че е с множител 10х и е на 2 Гхз пак и при оувърклок 3-те Гхз ги стигаш само с 300 FSB което при атлона е много трудно :) ...

Но цената зависи вече много от дъното, защото има за 100 лв има и за 400 ...

Сподели другаде

l.kanelov мерси за отговора.

vyrgozunqk няма да мога да правя корекции по конфигурацията защото е от хипермаркет за електроника - "Т......." , цената и е 599 лв. на HUNDAI е. Затова и попитах за съвети, защото ми се стори много изгодна офертата. все пак благодаря.

Сподели другаде

anton

Ще ти разваля настроението. Конфигурацията е ужасна. 599лв за машина с Athlon64 x2 4200+ S.AM2. Изразявам възмущение от цените в България. То е ясно, че всичко идва от Китай, но пък и заплатите. ОК. Точно за 400лв днес купих това с идея евтина машина, която да замести доскорошната c.A 1500+ Athlon/512MB ram

msi v2945gcm5-f 1333

sata samsung dvdx20

intel d core e2140

ceon 1gb 667mhz ram

160gb 8mb sata2 hitachi

В двоен по обем диск и видеокарта с гейм насоченост не виждам никакво предимство (нямам време за игри, а 250гига диск на голямата машина е зает едва с 20гиги глупости). Е2140 колкото и да е бит от градушката конро, ще покаже зъби на 4200+

Сподели другаде

anton

Ще ти разваля настроението. Конфигурацията е ужасна. 599лв за машина с Athlon64 x2 4200+ S.AM2. Изразявам възмущение от цените в България. То е ясно, че всичко идва от Китай, но пък и заплатите. ОК. Точно за 400лв днес купих това с идея евтина машина, която да замести доскорошната c.A 1500+ Athlon/512MB ram

msi v2945gcm5-f 1333

sata samsung dvdx20

intel d core e2140

ceon 1gb 667mhz ram

160gb 8mb sata2 hitachi

В двоен по обем диск и видеокарта с гейм насоченост не виждам никакво предимство (нямам време за игри, а 250гига диск на голямата машина е зает едва с 20гиги глупости). Е2140 колкото и да е бит от градушката конро, ще покаже зъби на 4200+

Нормално Е2140 не може да покаже зъби и на 3800+ ... но след клок се зъби на Е6600 :peace: Говорим за тактова честота от 3,4 Гхз

Сподели другаде

• 2 weeks later...

Тъй като вече 100% ще си взимам компютър днес пообиколих фирмите и се спрях на следните конфигурации, много ми се иска да чуя вашите мнения относно тях. Разликата е в дъното, (съответни и в цената) затова ме интересува струва ли си много скъпо дъно. Затова ето предложените ми конфигурации:

1. CASE SPEED, SP-C-8713

CASE POWER SUPPLY Thermaltake, W0162 (400W,12sm,24pin,1x6pin)

CD DVD+-RW LG, GSA-H58N(Dual Layer)

CPU INTEL (LGA 775) Pentium Dual-Core E2180 (2.00Ghz, 800. 1Mb-L2) Box

HDD 160 GB 7200 160 GB, 7200rpm, 8MB SATA II, Hitachi

Сега тука вече дъната, предлагат ми следните две FOXCONN 45CM-S. i945, DDRII, PCIe+ VGA, S,L,Sata 83лв. и

FOXCONN P35AX-S, iP35, DDRII, 2xPCIe, S, L, Sata 174лв.

RAM DDRII PC 5300/667 2x1GB DDRII 66t (Aeneon)

2. CPU INTEL (LGA 775) Dual-Core E2180 (2.00Ghz, 800. 1Mb-L2)

Дъно- GIGABYTE LGA775 i945, Sound 7.1 channel, SATAII, PCI-e x16, LAN 100MB

CD DVD+-RW LG Dual Layer

HDD 160GB EXCELSTOR/ HITACHI SataII, Rotation Soeed (rpm) 7200, Cashe 8MB

RAM 2GB DDRII 800

Тук ми предлагат и видеокарта, кажете добра ли е ATI-2400PRO 256MB HDMI, DX10

Захранване - FSP 400W

Искат ми за тази конфигурация 663 лв.

Сподели другаде

1. Захранващия блок Thermaltake не е лош (както и този на FSP), но в момента Chieftec предлага най-добро съотношение цена / възможности. Например Chieftec 450W-GPS е идеален избор.

2. Добри оптични устройства за момента също са LG GSA-H62N и Samsung SH-S203B.

3. E2180 е приличен процесор с доста добри възможности за overclock.

4. FOXCONN 45CM-S е базирано на чипсета Intel 945GC, който не е особено добро решение. Разполага с вграден видео контролер, но ако ще се играят по-тежки игри няма смисъл от него. Плюс това дъната с вграден видео контролер обикновено имат по-нисък overclock потенциал, ако те интересува.

5. FOXCONN P35AX-S е доста по-добро решение. P35 чипсета за момента е най-добия вариант за C2D/Q базирана система в комбинация с DDR2 памет. Много добър вариант за не много пари, който бих ти препоръчал е JETWAY I35P-SG.

6. 2GB RAM е добре за момента, но все пак зависи от приложенията и операционната система. Ако няма да клокваш няма смисъл да взимаш скъпа (клокърска) памет, защото и по-евтините модели ще ти свършат работа.

7. EXCELSTOR не са особено качествени дискове. По-добре вземи Hitachi, Seagete или WD.

8. Относно избора на видео карта - зависи за какво ще се ползва машината. Ако няма да се играят тежки игри и ATi 2400Pro ще върши работа, иначе е слаба за по-новите игри. Поддръжката на DX10 е само хартиена възможност, на практика производителността е много ниска.

Сподели другаде

l.kanelov благодаря ти за бързия отговор, а какво ще кажеш за това дъно GIGABYTE LGA775 i945, Sound 7.1 channel, SATAII, PCI-e x16, LAN 100MB и тази видеокарта GF8600GT ???

Това дъно е малко по-добър вариант от FOXCONN 45CM-S. Въпросният Gigabyte използва i945 чипсет, който вече е стар и от към overclock възможности е доста слаб. Както казах по-горе, ако имаш възможност вземи дъно на базата на P35, като например JETWAY I35P-SG.

8500/8600 серията на NVIDIA не е особено добра. От 8-мата серия на практика си заслужават моделите 8800ххх, но са доста скъпи. 8600GT е горе-долу прилична видео карта. Ако твърдо си решил да е 8600, сравнително добър вариант е Galaxy 8600GTS.

Сподели другаде

2. Добри оптични устройства за момента също са LG GSA-H62N и Samsung SH-S203B.

Да, това са най-добрите устройства в момента. Само държа да допълня, че и двете са на SATA интерфейс. Устройствата имат и IDE версии (ако са нужни такива) - съответно LG GSA-H42N и Samsung SH-S202H (или J). Samsung SH-S202N е същата като H и J, но с поддръжка и на LightScribe.

Samsung SH-203 серията има и ревизия D, която на практика е почти идентична, разликата е само в скоростта на четене на DVD-R двуслойни дискове, ако се не лъжа. Като цяло е нищожна.

Сподели другаде

Да, това са най-добрите устройства в момента. Само държа да допълня, че и двете са на SATA интерфейс. Устройствата имат и IDE версии (ако са нужни такива) - съответно LG GSA-H42N и Samsung SH-S202H (или J). Samsung SH-S202N е същата като H и J, но с поддръжка и на LightScribe.

Samsung SH-203 серията има и ревизия D, която на практика е почти идентична, разликата е само в скоростта на четене на DVD-R двуслойни дискове, ако се не лъжа. Като цяло е нищожна.

Бихте ли могли да ми обясните какво е "LightScribe" и какво дава Sata интерфейсът и LG GSA-H58N(Dual Layer) има ли ги тези "опции" ??

PS Възникна ми и още едно въпросче- всички ли дъна имат вградена видеокарта, примерно това има ли FOXCONN P35AX-S, iP35, DDRII, 2xPCIe, S, L, Sata

Много ви благодаря за всички отговори, не знам какво щях да правя без този форум

Сподели другаде