orack Публикувано Януари 18, 2008 Report Share Публикувано Януари 18, 2008 Здравейте!Сдобих се с един PDA ASUS A620, но е на немски, а аз съм малко скаран с него. Как да го преинсталирам тоя Win на английски?Благодаря предварително! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Petar_kir2000 Публикувано Януари 20, 2008 Report Share Публикувано Януари 20, 2008 Здравейте!Сдобих се с един PDA ASUS A620, но е на немски, а аз съм малко скаран с него. Как да го преинсталирам тоя Win на английски?Благодаря предварително! Съжалявам, но няма да можеш да смениш ОС-а с друг. При PDA - OС-а е предварително инсталиран в BIOS-a, и не се разрешава инсталиране на друго. Теоретически е възможно, но много е опасно да бъде флашнато с друга ОС, и после да зареди от нея. 50-50 е дали ще тръгне.Заради теб, порових в сайта на ASUS и за съжаление не предлагат на тази версия друга възможност.http://support.asus.com/download/download....SLanguage=en-us ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ОПАСНО Е ДА МУ КАЧИШ ДРУГА. Можеш и да загубиш и това което имаш. В края на на краищата погледни и от щастливата страна - така поне ще научиш и някои думи на немски Е има една малка надежда: свържи се с MOST (http://www.most.bg/), и те ако не могат, то ... (това не е скрита реклама, просто те са официални вносители на ASUS) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
orack Публикувано Януари 21, 2008 Author Report Share Публикувано Януари 21, 2008 ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ОПАСНО Е ДА МУ КАЧИШ ДРУГА. Можеш и да загубиш и това което имаш. В края на на краищата погледни и от щастливата страна - така поне ще научиш и някои думи на немски Значи, идеята не е да сменя ОС с друга, а със същата Windows Mobile 2003, но английска версия. Няма ли поне нещо както на ХР-то БГ-пач или подобно, ако не може да се преинсталира?Аз все пак ще проверя и МОСТ. Други идеи? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Petar_kir2000 Публикувано Януари 21, 2008 Report Share Публикувано Януари 21, 2008 Значи, идеята не е да сменя ОС с друга, а със същата Windows Mobile 2003, но английска версия. Няма ли поне нещо както на ХР-то БГ-пач или подобно, ако не може да се преинсталира?Аз все пак ще проверя и МОСТ. Други идеи? Явно не си ме разбрал напълно. Нека да ти обясня по-подробно. Всеки производител инсталира своя версия на Microsoft Mobile … Тя включва всички специфични драйвери и програми за съответната машина (модел, сериен номер и т.н.). ОС-са се качва на Read only паметта(ROM) на PDA. Това се извършва чрез флашване на тази памет. После при Hard reset-а част от операционната система се инсталира на останалата част от паметта. NB! При тази процедура се изтрива всичко на RAM и загубваш всички програми и данни инсталирани на PDA, като се инсталират само тези от пакета. От тук и извода – такава ОС каквато имаш преинсталирана, такава можеш да ползваш. По тази причина е трудно да смениш езика (това означава цялата ОС с нова). Някои производители(HP, Imate и други) позволяват смяната на ОС-а и то само на същата версия на ОС-а, но други – не. Жалкото е, че твоя производител не предлага възможност сам да си сменяш ОС-а (до колкото видях в сайта на ASUS). :( В повечето случаи тази подмяна е свързана с отстраняване на бъгове в драйверите и програмите от пакета. От друга страна, до сега не съм чувал и виждал, да се предлагат пачове, за промяна на езика на инсталирания Microsoft Mobile. Това не пречи да инсталираш програми на английски език, но основния пакет от програми, пак ще си бъде на немски. Още веднъж ти предлагам да се свържеш с оторизиран представител на ASUS за България. Те би трябвало да могат да извършат тази услуга. Помисли също така, че при тази операция ще загубиш всички програми, които се намират на PDA и ще трябва отново да ги инсталираш.(а дали ги имаш?) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост