Ixidor Публикувано Януари 18, 2008 Report Share Публикувано Януари 18, 2008 Имам проблем с подкарването на GF 7300GT 256MB DDR2 на моето дъно, което е ASRock P4VM800.Слагам картата и пускам компа и тогава става следното - монитора не иска да се включи а вентилатора на картата се върти.Ще съм много благодарен ако ме упътите Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 18, 2008 Report Share Публикувано Януари 18, 2008 А досега с каква карта си бил и имало ли е проблеми? Ще е добре да тестваш картата на друг компютър, за да видиш дали ще тръгне на него. Можеш и да опиташ да нулираш BIOS-а, макар че надали ще помогне. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Ixidor Публикувано Януари 18, 2008 Author Report Share Публикувано Януари 18, 2008 Съжалявам за двойния пост Иначе досега бях с вградената карта на дъното.Надявам се само дъното да не е твърде старо и да не поддържа по-нови карти.Евентуален ъпдейт на биоса може ли да помогне?А възможно е когато съм слагал картата да не съм направил правилните настройки в биос. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Януари 18, 2008 Report Share Публикувано Януари 18, 2008 По-принцип в БИОС-а на дънната платка има възможност да се настрои коя видеокарта да ползваш, тази която ти е вградена или тази, която е върху слота ти.Като съвет мога да ти предложа следното нещо:Вържи монитора си през вграденото видео, след което влез БИОС и намери опцията където се настройва, коя видеокарта да бъде първа - вградената или тази която е върху слота (AGP или PCI-E). Конкретно в твоя случай, тази опция в БИОС-а ти се намира в Advanced > Chipset Configuration, където намираш опцията: Primary Graphics Adapter, която трявба да бъде променена от [PCI] на [AGP] .Да не забравиш да запаметиш промените! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Ixidor Публикувано Януари 24, 2008 Author Report Share Публикувано Януари 24, 2008 Има развитие по проблема - занесох компа си в магазина, от които купих картата и там хората я сложиха и тръгна.Прибрах се у нас и пуснах компа, но пак същото - не иска.Върнах компа и след като са разкачили и после отново закачили някои от кабелите на захранването пак е тръгнала.Пуснах компа в нас и при мен тръгна, но след като рестартирах всичко се повтори - пак не иска.После сложих дин стар Радеон, 9220 ако не се лъжа, но отново не тръгва.Това ме кара да мисля, че просто имам проблем с АГП слота. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Януари 25, 2008 Report Share Публикувано Януари 25, 2008 Най-добре ще е да си занесеш компа в същата фирма, за да ти диагностицират и отстранят проблема с видеокартата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Ixidor Публикувано Януари 25, 2008 Author Report Share Публикувано Януари 25, 2008 Ами те хората вече и те не знаят какво да правят.Там тръгва и като пробвам вкъщи - дотам.Но май накрая ще го оставя във фирмата за по-сериозно проучване и ремонт и да се надявам че ще открият къде се крие проблема Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
anton Публикувано Януари 28, 2008 Report Share Публикувано Януари 28, 2008 Ами те хората вече и те не знаят какво да правят.Там тръгва и като пробвам вкъщи - дотам.Но май накрая ще го оставя във фирмата за по-сериозно проучване и ремонт и да се надявам че ще открият къде се крие проблема Къде включваш кабела на монитора????? Трябва да го включиш към новата видеокарта , а не там където си го включвал преди . Пиша това защото аз като си слагах нова видеокарта по същия начин ми излизаше черен екран , оказа се че просто по енерция включвам монитора към вграденото видео Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Ixidor Публикувано Януари 30, 2008 Author Report Share Публикувано Януари 30, 2008 Ами включвам я където трябва, но май се оказва, че проблема е в дъното, или по-точно-в АГП слота, иначе всичко друго си работи нормално.Може би ще сменям дъно, но единственото което ме тревожи е да не се окаже, че проблема пак е другаде, че тогава ще стане весело Иначе захранването ми е 400 вата, надявам се да е достатъчно (и него смених като вариант за проблема, но май не ще да е било от него)От магазина ме уверяват, че с ново дъно ще тръгне видео картата, ама знае ли човек...Вече доста изненади ми поднесе тая скъпоценна карта, че вече нищо не може да ме изненада Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост