Jump to content

Как да активирам клавишната комбинация за управление на звука?

Препоръчан пост

Здравейте,

Функционалният клавиш + F10, F11, F12 би трябвало управляват звука, но не го правят на лаптопа ми. Никога не са го правили, защото е нов, също така няма други проблеми със звука.

Системата е XP Professional, а комбинациите от F1 до F8 включително работят.

Благодаря за помощта.

Сподели другаде

Да не би да трябва да се натиснат заедно с функционалния клавиш - на моя лаптоп имам едно бутонче FN, който натиснат заедно с F-овете правят различни неща :)
Сподели другаде

Единственното което ми идва на ум е да се ъпдейтнат драйверите, и ако да речем е бил с Vista а сега е с ХР че може и да няма съвместимост, както при доста от по новите модели.

Иначе:

Fn+F10 volume on/off

Fn+F11 volume down

Fn+F12 volume down,

Fn+F9, което пак не работи, би трябвало да изключва touch pad-а

Fn+F9 Touch Pad lock

Fn+F10 volume on/mute

Fn+F11 volume down

Fn+F12 volume up

Сподели другаде

Мисля че има инсталирано най-необходимото и честно казано не знам какво да ги правя всички тези драйвери от списъка. Бях забравила да спомена, че бях прегледала наличните на страницата на ASUS и не си "харесах" нещо във връзка с командването на звука.
Сподели другаде

Предлагам тази страница и конкретно TouchPad драйвера от нея, защото ако не се лъжа имах подобен проблем веднъж с лаптоп и с инсталацията на драйвера се оправиха нещата, но може и да ме лъже паметта.
Сподели другаде

ОК, ще пробвам, но възможно ли е действително TouchPad драйвера да влияе на управлението на звука?

Реално и някаква програма, изпълняваща тези функции ще ме задоволи.

Сподели другаде

ОК, ще пробвам, но възможно ли е действително TouchPad драйвера да влияе на управлението на звука?

Реално и някаква програма, изпълняваща тези функции ще ме задоволи.

Ами и аз не очаквах, че този драйвер ще оправи нещата, но се оказа, че точно липсата му е създавала грижите.

Ако и това не помогне, можеш да прибегнеш наистина до програма. Мисля, че VolumeTray 2.0 (350KB) ще ти свърши работа. Безплатна е.

Сподели другаде