Jump to content

Как да включа постоянно Firewall и Windows defender

dido_boi

Препоръчан пост

Как да включа постоянно Firewall и Windows defender всеки път като стартирам компютъра Firewall ми е изключен а Windows defender ми се показа един път и не знам дали е включен със Виста съм :help:
Сподели другаде

• 5 weeks later...
Как да включа постоянно Firewall и Windows defender всеки път като стартирам компютъра Firewall ми е изключен а Windows defender ми се показа един път и не знам дали е включен със Виста съм :help:

Първо ни кажи имаш ли инсталирани други антивирусни програми и зачитни стени и кои? Ако не - кога и какви съобщения се появяват при зареждане на ОС.

От това зависи, дали е необходимо активирането на защитната стена на Виста и включването на постоянното сканиране от Windows defender. В повечето случаи при инсталиране на нова антивирусна програма, която изпълнява тези функции, тя изключва тези на Виста.

Но въпреки това Windows defender може да се използва за ръчно сканиране. Понякога той прихваща вируси, които не могат да заловени от други прехвалени програми...

Важно е да се запомни, че ТРЯБВА ДА ИМАШ САМО ЕДНА СТЕНА И САМО ЕДНА АНТИВИРУСНА ПРОГРАМА АКТИВНА. Иначе те не работят.... (тук принципа "от много глава не боли" не важи)

Сподели другаде