Jump to content

Е-mail от Microsoft за печалба от 1 000 000$

Препоръчан пост

Здравейте,

Преди малко проверих пощата си и супер много се шашнах. Знам че такива e-mail-и ни затрупват ежесекундно, но този ми се струва малко по особен.

Пише че в резултат на незнам си каква лотария, в която аз не съм участвала и не съм пращала нищо, печеля 1 000 000 при това не лева а долара $.

Отворейки е-mailа си мислех че това е поредния бъзик и поредната гавра. Реших да погледна кой го праща. Еми изпаращача на е-maila го дават: noreply@microsoft.com. Възможно ли е в действителност да го пращат те?

E-maila изглежда по следния начин:

http://i60.photobucket.com/albums/h2/surf_lady/untitled-1.png

Имаше прикачен word-овски документ. И понеже пощата ми на която са го пратили е в yahoo си помислих "Защо да не го сваля, а то ако е някакъв вирус обикновенно Yahoo го показва". Е, отворих го и не ми даде че е вирус и си го свалих. Най обикновен word-овски документ. Отварям го и там подробно ми обясняват как съм спечелила 1 000 000$ и как в такава лотария участвали на съвсем произволен принцип е-mail-и от всички континенти на Земята.

Ето и част от въпросния документ ---> http://i60.photobucket.com/albums/h2/surf_lady/untitled1-1.png

Който се интересува ще му го пратя целия :)

Изглежда доста достоверно, но пък се замислих ако действително Microsoft правят нещо подобно мисля че не са чак толкова малоумни и некадърни и да оформят по този начин един такъв документ дето вече повечето третокласници или четвъртокласници могат да направят...

Но пък тогава идва въпроса: как са се сдобили с това @microsoft.com ???

Аз мисля да пиша на посоченят в писмото e-mail и да видим какво ще ми отговорят, но съм леко предубедена и ако е действително някакъв майтап... къде човек може да се уплаче и въобще струва ли си да си прави труда???

Благодаря много на тези които ще отговорят :)

Сподели другаде

Received: from mout0.freenet.de (mout0.freenet.de [195.4.92.90]) by pmx.abv.bg (Postfix) with ESMTP id ED91F2311E1; Thu, 10 Jan 2008 06:13:30 +0200 (EET)

Received: from [195.4.92.14] (helo=4.mx.freenet.de) by mout0.freenet.de with esmtpa (Exim 4.68) (envelope-from <noreply@microsoft.com>) id 1JCon7-0005T1-Su; Thu, 10 Jan 2008 05:13:17 +0100

Received: from [193.93.98.203] (port=2111 helo=User) by 4.mx.freenet.de with esmtpa (ID trdy2345@freenet.de) (port 25) (Exim 4.68 #1) id 1JComi-0000Bl-5G; Thu, 10 Jan 2008 05:13:17 +0100

що им е на microsoft да ползват немски free сървър да си пращат мейлите, като си имат собствени Unix сървъри за тая работа Намигване
Сподели другаде

• 4 months later...
Знам и аз получих такъв е-маил след това им казах че сам българин и не говоря английски (знам колкото да се оправя малко) и те ми пратиха друг е-маил и докумен там прочетете след това преди да пратите е-маил на посочения там ми пишеше да напиша Име,Години,Професия,Националност,Каде живея,Секретен код и др...това е :)

msl.doc

Сподели другаде

• 1 year later...

олееееееееееееее вие сте добре ми на мен ми пратиха че печеля 500 000 долара !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111

ако някой знае къде да се оплачем от такива писма моля пишете

Сподели другаде

Ха Ха еми аз да успокоя неспечелилите... Наградата още не е дадена, защото преди няколко дена пак получих същия e-mail като този по - горе. Автоматично го сложих в Trash-a (кошчето за боклук) и после го разкарах да не ми цапа пощата...

Не съм писала още до Майкрософт България, но ако ми го пратят още веднъж, ни най - малко няма да се замисля ;)

Сподели другаде

Eх аз съм милиардер по тая логика. До сега съм "спечелил" 23,000,000,000 $ :) Не знам защо почнах да ги смятъм но.. не са малко а :) От къде ли не идват. Само че за да ги получа трябва да свала една "приятна" програмка, да попълна там едни полета и да ги прата. Е добре че се спрех защото един от моя клас си го беше изтеглил и му се свалиха едни "еднообразни" снимки
Сподели другаде

............................................

Не съм писала още до Майкрософт България, но ако ми го пратят още веднъж, ни най - малко няма да се замисля ;)

Не се пали чак толкова.Тия писма не са писани от Microsoft и е пълна глупост да им се обръща внимание.

Толкова некадърно изпратени че дори и последния ламер ще разбере измамата.Вижте надолу: :cooldude:

Ето тук има получени 2 писма

http://prikachi.com/files/872243z.jpg

А тук ясно се вижда че писмото не е изпратено от Microsoft

http://prikachi.com/files/872245V.jpg

И накрая IP излиза че е от Нигерия

http://prikachi.com/files/872244L.jpg

Сподели другаде

А rokoo ти къде и как ги проверяваш IP-тата от кого и къде е?

Защото аз като го отворя виждам че е от някакъв си e-mail noreply @ microsoft.com и започвам да си мисля че си е от MS.

Въобще не го взимам вече на сериозно, а и предполагам че вече знаят за това.

Само не разбирам като са големите "хакери", защо не са го спрели до сега...

Сподели другаде