Jump to content

Проблем с Acer aspire 5315 и спиране на вентилатора

Препоръчан пост

Лаптопа е със следните характеристики:

ACER ASPIRE 5315-052G16Mi AS5315-052G16Mi Intel® Celeron® M processor 530 (1 MB L2 cache, 1.73GHz, 533 MHz FSB) supporting Intel® 64 architecture, Intel® 960GML Express chipset, DDR II 2GB (2x1GB), 15.4" WXGA high-brightness(200-nit) Acer CrystalBrite™TFT LCD 8ms , Mobile Intel® GL960 Express Chipset with integrated 3D graphics, featuring Intel® Graphics Media Accelerator(GMA) X3100 with up to 358MB of Intel® Dynamic Video Memory Technology 4.0 (8 MB of dedicated system memory, up to 350 MB of shared system memory), 160GB SATA, DVD +SuperMultiACER ASPIRE 5315-052G16Mi AS5315-052G16Mi Intel® Celeron® M processor 530 (1 MB L2 cache, 1.73GHz, 533 MHz FSB) supporting Intel® 64 architecture, Intel® 960GML Express chipset, DDR II 2GB (2x1GB), 15.4" WXGA high-brightness(200-nit) Acer CrystalBrite™TFT LCD 8ms , Mobile Intel® GL960 Express Chipset with integrated 3D graphics, featuring Intel® Graphics Media Accelerator(GMA) X3100 with up to 358MB of Intel® Dynamic Video Memory Technology 4.0 (8 MB of dedicated system memory, up to 350 MB of shared system memory), 160GB SATA, DVD +SuperMulti

Проблема е следния: Получава се нещо като бъг и то когато лаптопа си реши(може да го направи два пъти на ден, може и два дена да не го прави)- вентилатора на процесора спира да върти по абсолютно незнайна причина и лаптопа се изключва по висока температура. Не е от претоварване или запушване на вентилационните отвори. EVEREST ми показва две температури: на процесор и диод на процесора. Когато се бъгне: процесора заковава на 45, а диода на процесора вдига постепенно до 92 и гасне. Когато си работи нормално температурите варират около 45-50.

Посъветваха ме да флашна биоса, и тъкмо вече се радвах, че проблема е решен днес пак се изключи- около десетина дни работеше без проблем.

Гаранционен е но като знам какви ни са специалистите- ще кажат че нищо му няма.

Какво ще ме посъветвате?

Сподели другаде

• 1 month later...