Ventsip Публикувано Януари 10, 2008 Report Share Публикувано Януари 10, 2008 Преди нова година си купих лаптоп Тошиба U300. Взех го с инсталирана Виста. След като му инсталирах необходимите ми програми и прехвърлих информация, започна от време на време да забива показвайки син екран, на който в края пишеше: dump of phiscal memory. Така или иначе вистата не ми хареса и затова я махнах и минах на XP, като за целта ползвах оригинален XP инсталационен диск с драйвери за тошиба, който ми беше даден при закупуването на лаптопа. В началото всичко тръгна както трябва, но след време проблемът отново изскочи, пак същия. Помислих, че е хардуерен проблем и го закарах в сервизната база на тошиба и след няколко дневни тестове ми го върнаха с твърдението, че проблема не е хардуерен. Преинсталирах наново уиндоса и и известно време нямаше проблеми. Но преди два дни отново изскочи същия прозорец и проблема е, че забива много често. Ето това е прозореца, който излиза:A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer. If This is the first time you've seen this stop error screen, restart your computer. In this screen appears again, follow these steps: Check to be sure you have adequate disk space. If a driver is identified in the stop message, disable the driver or check with the manufacturer for driver updates. Try changing video adapters Check with you hardware vender for any BIOS updates. Disable BIOS memory options such as caching or shadowing. If you need to use Safe Mode to remove or disable components, restart your computer, press F8 to select Advanced Startup Options , and then select Safe Mode. Technical information: *** STOP: 0x0000008E (0xC0000005, 0x8056E30A, 0xA8CF1B38, 0x00000000) Beginning dump of physical memory.Physical memory dump complete.Contact your system administrator or technical support group for further assistance. Знам, че проблемите могат да бъдат от различно естество, но все пак ако някой има идея... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 10, 2008 Report Share Публикувано Януари 10, 2008 Колко често забива? При конкретни действия ли забива или съвсем произволно? Каква ти е хардуерната конфигурация? Инсталирал ли си драйверите? Ако да, кои/откъде? Как са температурите на компонентите (можеш да провериш с EVEREST Ultimate)? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Ventsip Публикувано Януари 10, 2008 Author Report Share Публикувано Януари 10, 2008 Колко често забива? При конкретни действия ли забива или съвсем произволно? Каква ти е хардуерната конфигурация? Инсталирал ли си драйверите? Ако да, кои/откъде? Как са температурите на компонентите (можеш да провериш с EVEREST Ultimate)? Забива с различна честота, но за един час може да се случи няколко пъти. Не мога да намеря някаква логика в забиванията. И без да го товаря си забива. Лаптопа е core2duo T7250 2.00 GHz, RAM 2 GB (2x1GB). Драйверите са инсталирани от оригиналното CD и си работят както трябва. За температурата ще видя Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kokala68 Публикувано Януари 12, 2008 Report Share Публикувано Януари 12, 2008 ..... за един час може да се случи няколко пъти. Не мога да намеря някаква логика в забиванията. И без да го товаря си забива...... И аз имам същия проблем, само че при мен направо гасне. Писал съм за този въпрос във форума..... но.. сега се замислям.... , че проблемите ми идват след като затворя и отворя няколко пъти лаптопа. Задавам си въпроса дали не е породено от физическото усукване, което неминуемо се получава при тази ситуация Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Януари 12, 2008 Report Share Публикувано Януари 12, 2008 Забива с различна честота, но за един час може да се случи няколко пъти. Не мога да намеря някаква логика в забиванията. И без да го товаря си забива. Лаптопа е core2duo T7250 2.00 GHz, RAM 2 GB (2x1GB). Драйверите са инсталирани от оригиналното CD и си работят както трябва. За температурата ще видяЯ пусни един мемтест за съвместимост на паметите, нищо чудно там да се окаже проблема, особено ако е добавена впоследствие. И аз имам същия проблем, само че при мен направо гасне. Писал съм за този въпрос във форума..... но.. сега се замислям.... , че проблемите ми идват след като затворя и отворя няколко пъти лаптопа. Задавам си въпроса дали не е породено от физическото усукване, което неминуемо се получава при тази ситуацияПредплагам че в настройките си указал какво да прави лаптопа, когато го затвориш?Иначе ако ти дава тази грешка (0х0000008Е), пусни едно мемтест-че. Като нищо може да се окаже че точно там е проблема. ПП Пишете какво е станало! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kokala68 Публикувано Януари 13, 2008 Report Share Публикувано Януари 13, 2008 Предплагам че в настройките си указал какво да прави лаптопа, когато го затвориш?Иначе ако ти дава тази грешка (0х0000008Е), пусни едно мемтест-че. Като нищо може да се окаже че точно там е проблема. ПП Пишете какво е станало! Да съгласен съм, че човека със "синия екран" е напълно възможно да има проблем с рам паметта. При мен приликата е единствено в цикличността на проблема (ето тук) и затова писах своето мнение. Нека не разводняваме темата на човека с други дертове. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост