Jump to content

Има ли смисъл от нов хард

Препоръчан пост

На такъв компютър ще му подхожда 300 - 400GB диск. Да го мъчиш с архаизми няма смисъл.

И аз така мисля. Вложи парите в капацитета, а не във предназначението му. Повечко пространство никога не е излишно. ;)

Сподели другаде

• 2 weeks later...

Ето го. След много ровене по форумите единствено за тоя не можах да чуя лоша дума. Цената е супер. По някое време може да взема още един и да си спретна едно RAID-масивче. И пак няма да излезе скъпо........НО:

Във Варна ги няма абсолютно никъде. И тия от магазина казват че не се били внасяли. А аз не знам какво мога да направя по въпроса-в София ги има май. Знае ли някой, има ли във Варна магазин който да може да ми го достави,ако изобщо се внасят. И кой е вноситела евентуално.

Сподели другаде

Здравейте.В момента компа ми е с хард ExcelStor J680 80GB 2MB ATA. Като обем ми е достатъчен но ми се струва малко бавен. Чудя се дали да си купя нов SATA2 16MB 7200rpm. защото не съм наясно какво ще е реалното увеличение на скоростта четене/запис спрямо стария(в %,пъти),т.е. има ли смисъл да дам 130-150лв.

Моля ако някой им разбира или има лични наблюдения да даде съвет.

ExcelStor е китайски завод произвеждащ дискове по лиценз на Hitachi. Все боза. Няма смисъл да дадеш 150 лв за няколко процента прираст, която на практика ще усетиш, ако си много сетивен или непризнат екстрасенс.

Сподели другаде

Здравейте.

Първо искам да се извиня че отново повдигам въпроса.След много питане и търсене в моя град така и не можах да си намеря въпросния хард( WD3200YS). Наскоро от друг форум разбрах, че Солитрон внесли някакъв съвсем нов модел от въпросната серия-WD3201ABYS . Толкова нов, че на сайта на WD за него още няма никаква информация.И съответно реших да е той, предполагам че като е нов модел ще отговаря на най-съвременни изисквания.

Обадих се на познат в София и го ангажирах, ако реша, да ми го купи и прати (във Варна естествено и него го няма).

Но относно качествата му(скорост на четене/запис, брой плочи, изр. мощност, бенчмаркове и т.н.), в интернет не мога да намеря достатъчно инфо, а само повърхностни неща.

Молбата ми е ако може да ми препоръчате някой сайт с по-подробни данни за него, или направо да ми ги пишете тук.

Благодаря.

Сподели другаде