Jump to content

Въпрос за натоварването на лаптоп HP Compaq nx6110

Препоръчан пост

Ими виж сега от това което видях и прочетох в сайта на Интел драйвера за чипсета и видео картата е един от 17.01.2007г. е последния, модел 6.14.10.4764 и го инсталирах. Екрана става черен след като се зареди windowsa, първо за много кратко се показва екрана със скрийнсейвъра и иконките, после екрана става черен за секунда, две и после пак се показва скрийнсейвъра и иконките както трябва да е. Дано да ме разбереш както съм го описал. Но като оставим това настрана промяна няма.

Не съм видял последния ти пост извинявай ще погледна пак това което си ми пратил!!!

Значи излиза че аз съм инсталирал само драйвера за видео картата той е по големия файл 8,9 МБ модела на който вече ти написах. Точно този драйвер фигурира в Add or remove programs (слагам снимка по-долу) и аз него махам. Сега, другия файл който казваш че е за дъното 1,5 Мб него не съм го слагал. Да го сложа ли? В каква последователност трябва да се сложат двата драйвера?

post-4160-1199894055_thumb.jpg

Сподели другаде

Макар донякъде да се съмнявам да има голямо значение, по-добре заложи на сигурното и махни видео драйвера, като после сложи първо този за дъното и после за видео картата. Освен това според мен ще е добра идея да провериш температурите на компонентите с EVEREST Ultimate (излизат като иконки в трея, до часовника).
Сподели другаде

Ако забележиш на снимката която съм пратил по горе Евереста е включен и долу се виждат температурите. Сега в момента са

Motherboard 41 °C

CPU 45 °C

Seagate ST94011A 35 °C

Сподели другаде

Инсталирах драйверите в реда който ми каза и рестартирах и после пак сащото; май ще се откажа накрая, и това премигане на екрана при стар и то е на лице. Ако нещо друго се сетиш кажи иначе много ти благодаря за помоща, занимавам те цяла следобед с тоя глупости.
Сподели другаде

Като се замисля, едно време и аз имах такъв проблем с един стар лаптоп. В крайна сметка след смени на драйвери и т.н. се оказа, че е заминал самия екран. Можеш ли да провериш това, като вържеш лаптопа към обикновен монитор?
Сподели другаде

Направих пробата с външен монитор и за мое най голямо съжаление Nicky се оказа напълно прав. При монитора нямаше никакво размазване или следи по екрана нямаше и никакво премигане. Ами с това тази тема май е преключена благодаря ви за съдействието още веднъж. Лека вечер!
Сподели другаде