Jump to content

Въпрос за натоварването на лаптоп HP Compaq nx6110

Препоръчан пост

Здравейте на всички. Става дума за лаптоп HP Compaq nx6110 оборудван с това чудо Mobile Intel® 915GM/GMS,910GML Express Chipset Family. Лаптопа е от нисък клас, но въпросът ми е следния: възможно ли е да е чак толкова слава видео картата на тази машина, че чак мишката да оставя следи по екрана като се движи свободно и картината да се размазва без машината да се натоварва, или има нещо друго като липсващ драйвер, или неправилно инсталиран, а може би е нещо съвсем друго. Чел съм доста лоши неща за тази видео карта, но пак чак толкова да е слаба незнам. Ще се радвам някой да си каже мнението по въпроса, защото на мен не ми е ясно. Ще представя и останалите по важни параметри на лаптопа:

Процесор: Intel® Pentium®M Processor 730 (1.5 GHz, 533MHz FSB, 2MB L2 cache)

Чипсет: Mobile Intel 915GM Express Chipset

Памет: DDR SDRAM, 333MHz, two SODIMM slots, 512МВ RAM, upgradeable to 2048MB

Твърд диск: 40GB 5400 rpm

Оптично устройство: 24X DVD/CD-RW combo

Дисплей: 15.0-inch XGA (1024 x 768 resolution and 16 M colors)

Видео адаптер: Intel Media Graphics Accelerator 900 UMA 128MB

С тази машина разполагам за работа в момента и много ме дразни как работи, а нямам избор. Кажете може ли нещо да се направи. Мерси предварително.

Сподели другаде

Лаптопа е закупен настаро и при мен е от няколко седмици. Проверих в Divice Manager и не ми показа, че нещо липсва изглежда че всички драйвери са си на мястото. Влезнах както ми каза под Safe mode и там нещата даже са малко по зле или почти няма промяна (към по добро искам да кажа). Остава възможността или драйверите да не са инсталирани както трябва или наистина лаптопа да е доста слаб. Незнам какво ще стане ако му добавя още RAM, дали ще има ефект. Какво мислиш?
Сподели другаде

bojko според мен изобщо не е слаб компа,те и сега се продават нови с по-слаб CPU.В краен случай се мятай с една пълна преинсталация.Така поне ще си сигурен че проблема не е софтуерен,пък и ще започнеш на чисто.Добавянето на още RAM няма да реши проблема.Успех.

edit: Ето го сайта с всичките им драйвери.

Сподели другаде

Да anni така вероятно ще е най-добре обаче аз нямам оригиналния диск с драйверите на лаптопа, а незнам кои точно да изтегля от сайта на Intel. Последно гледах на този адрес

тук

Все пак трябва да се сдобия с всички драйвери преди да направя преинстала.

Сподели другаде

На този линк който ми даваш пише for Intel® 800 Series Chipsets а моя чипсет е 915GM няма ли да се получи някаква несъвместимост;

Драйверът е универсален. Аз ти дадох по-близък линк до даунлоуда. Ето по-началната страница, където има списък с чипсетите, за които е този драйвер.

От тук можеш да изтеглиш и драйверите за мрежовата си карта. Остава да кажеш и останалия хардуер, за да ти дадем драйвери.

Сподели другаде

bojko остави го сайта на Intel.Тегли всички от този който съм ти дал,макар че някой няма да ти трябват,и го мятай.

Успех.

edit: Би трябвало точно те да са същите като на оригиналния диск(все пак са от официалния им сайт).Мнението ми е ламерско.Night Raven разбира много повече,но за моя лаптоп който е същата марка си ги тегля от там и проблеми съм нямал.

Сподели другаде

Мерси и на двама ви. Започвам да тегля. След това преди инсталацията трябва предполагам да махам старите драйвери нали? С Driver cleaner ли да го направя това?
Сподели другаде

Мерси и на двама ви. Започвам да тегля. След това преди инсталацията трябва предполагам да махам старите драйвери нали? С Driver cleaner ли да го направя това?

Driver Cleaner не чисти драйверите на Intel или Analog Devices, така че просто деинсталирай от Add or remove programs, ако ги има.

Сподели другаде

Night Raven направих един репорт с Еверест на хардуера на машината ако искаш го погледни.

Можеш ли да ми кажеш ако реша да си сложа допълнителна RAM дали трябва да я търся със същите параметри и чистота 333МHz или може и друга примерно на 400МHz и от каква марка трябва да е ?!

Report.txt

Сподели другаде

По принцип нямаше нужда от отчета. На страницата на HP, която anni ти е дал има останалите нужни драйвери. Изтегли първите два (за чипсета и видео картата) от местата, които ти дадох, а за мрежовата карта можеш да ползваш или тези, които съм дал или тези от сайта на HP (които май са по-нови). Всички останали драйвери можеш да изтеглиш от страницата на HP - за входящите устройства, за звуковата карта и за модема.
Сподели другаде

Night Raven направих всичко което ми каза: първо махнах стария драйвер за чипсета от Add or remove programs и после инсталирах новия драйвер и всичко мина успешно, обаче след рестарт едно че нямаше никаква промяна в машината (мишката пак си оставя следи и при скролиране на някоя страница картината се размазва) и освен това при стартиране екрана премига много неприятно като става черен за неколко секунди можеби 1 или 2 сек. На какво се дължи това аз ли съм объркал нещо?
Сподели другаде