Evertom Публикувано Януари 5, 2008 Report Share Публикувано Януари 5, 2008 Здравейте,търся си нова видео карта,но проблемът е че съм доста куц в тези неща.Искам да попитам следното.От какво зависи каква видео карта да си взема?Ако може някой да ми обясни всичко ще съм му много благодарен.Не знам дали параметрите на компютъра ми имат нещо общо с избора на видео картата,но ето ги-AMD Sempron2400+1.68 GHz,192MB of RAM. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 5, 2008 Report Share Публикувано Януари 5, 2008 Кажи цялата си конфигурация, за какво ще се използва компютъра и с какви финанси разполагаш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Evertom Публикувано Януари 6, 2008 Author Report Share Публикувано Януари 6, 2008 Ми освен да ти дам конфигурацията на Дънната платка?Ще го ползвам общо взето за Музика,Филми и тук таме някоя игрица.Не искам да е нещо кой знае какво.Финансите ами аз си нямам на идея колко горе долу струва една средно добра видео карта.Сега съм започнал да чета в един сайт какво общо взето представлява видео картата и мисля че основните неща ги разбрах,но нали тя трябва да се свърже някак със дънната платка и нз дали конфигурацията на платката е от значение при избора ми на видео картата?Кажи ми какво точно от конфигурацията ти трябва и от къде да го намеря защото чесно казано съм пълен нууб. Това ми е дъното. http://64.233.183.104/search?q=cache:y7OmB...lient=firefox-a Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 6, 2008 Report Share Публикувано Януари 6, 2008 Изтегляш, инсталираш и стартираш EVEREST Ultimate. Кликаш два пъти върху Компютър, после с десен бутон върху Обща информация -> Бърз отчет -> Обикновен текст. Ще се зареди текст в прозорец, който маркираш целия (CTRL+A) и го копираш тук. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Evertom Публикувано Януари 6, 2008 Author Report Share Публикувано Януари 6, 2008 --------[ EVEREST Ultimate Edition ]------------------------------------------------------------------------------------ Версия EVEREST v4.20.1170/bg Тестов модул 2.3.212.0 Домашна страница http://www.lavalys.com/ Тип на отчета Бърз отчет [ TRIAL VERSION ] Компютър VASIL-76647DF1C Създател vasil Операционна система Microsoft Windows XP Home Edition 5.1.2600 (WinXP Retail) Дата 2008-01-06 Време 14:57 --------[ Обща информация ]--------------------------------------------------------------------------------------------- Компютър: Вид на компютъра ACPI Uniprocessor PC Операционна система Microsoft Windows XP Home Edition Пакет на обновление на ОС [ TRIAL VERSION ] Internet Explorer 6.0.2900.2180 (IE 6.0 SP2) DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c) Компютър VASIL-76647DF1C Име на потребителя vasil Домейн [ TRIAL VERSION ] Дата / Време 2008-01-06 / 14:57 Дънна платка: Тип централен процесор AMD Sempron, 1680 MHz (10 x 168) 2400+ Дънна платка ASRock K7S41 (2 PCI, 1 AGP, 1 AMR, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN) Чипсет на дънната платка SiS 741 Системна памет [ TRIAL VERSION ] Тип BIOS AMI (08/20/04) Комуникационен порт Communications Port (COM1) Комуникационен порт ECP Printer Port (LPT1) Дисплей: Видеокарта SiS 330 Mirage IGP 3D-ускорител SiS 330 Mirage IGP Мултимедия: Звуков адаптер C-Media CMI9739A/9761 @ SiS 7012 Audio Device Съхранение на данни: IDE контролер SiS PCI IDE Controller Контролер за памет ST3WOLF SCSI Controller Флопи-дисково устройство Floppy disk drive Дисково устройство ST380011A (80 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100) Оптично устройство Generic STEALTH DVD SCSI CdRom Device (Virtual DVD-ROM) Оптично устройство Generic STEALTH DVD SCSI CdRom Device (Virtual DVD-ROM) Оптично устройство Generic STEALTH DVD SCSI CdRom Device (Virtual DVD-ROM) Оптично устройство HL-DT-ST RW/DVD GCC-4521B (DVD:16x, CD:52x/32x/52x DVD-ROM/CD-RW) Състояние на SMART OK Раздели: C: (NTFS) [ TRIAL VERSION ] Общ размер [ TRIAL VERSION ] Вход: Клавиатура Standard 101/102-Key or Microsoft Natural PS/2 Keyboard Мишка HID-compliant mouse Мрежа: Основен IP адрес [ TRIAL VERSION ] Основен MAC адрес 7A-79-05-60-9E-E3 (потребителски) Мрежова карта Hamachi Network Interface (5.96 [ TRIAL VERSION ]) Мрежова карта SiS 900-Based PCI Fast Ethernet Adapter (85.1 [ TRIAL VERSION ]) Периферни устройства: USB1 контролер SiS 7001 PCI-USB Open Host Controller USB1 контролер SiS 7001 PCI-USB Open Host Controller USB2 контролер SiS 7002 USB 2.0 Enhanced Host Controller USB-устройство USB Human Interface Device DMI: Производител на DMI BIOS American Megatrends Inc. Версия на DMI BIOS P1.70 Производител на DMI системата American Megatrends Inc. DMI система K7S41 Версия на DMI системата 1.0 Сериен номер на DMI системата [ TRIAL VERSION ] Производител на DMI дънната платка DMI дънна платка K7S41 Версия на DMI дънната платка 1.0 Сериен номер на DMI дънната платка [ TRIAL VERSION ] Производител на DMI кутията Uknown Chassis Manufacture Версия на DMI кутията Version 1.00 Сериен номер на DMI кутията [ TRIAL VERSION ] Запазена марка на DMI кутията [ TRIAL VERSION ] Тип на DMI кутията Desktop Case DMI общо / свободни слотове памет 3 / 2 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 6, 2008 Report Share Публикувано Януари 6, 2008 Честно казано май най-добре е да си купиш нов компютър. Текущият ти компютър е остарял и ъпгрейд би бил нерентабилен, защото свестни компоненти се намират трудно и точно затова са и скъпички. Нов компютър ще ти излезе на практика по-изгодно откъм съотношение цена/ефективност и би имал доста по-голяма перспектива за по-нататъшен ъпгрейд. Можеш да монтираш всяка AGP видео карта, но ако ще правиш някакъв друг (особено по-сериозен) ъпгрейд после, ще трябва пак да я сменяш, защото ще сменя дъното и новото ще е на PCI-Express, a не на AGP. Така че в момента купуването на нова видео карта е затваряне пари напразно, особено ако е по-скъпа. По-евтините пък няма да се справят хич добре с игрите. А и дъното е слабичко и RAM паметта е малко, за да понесат и те новите игри. Ако толкова държиш да си вземеш нова карта, според мен една ATI Radeon 9600 (на Sapphire най-добре) за около 80 и няколко лева ще е оптимално решени с добра производителност за по-старичките игри и дори някои по-нови на ниски детайли. По-евтините карти са доста зле откъм производителност (nVidia 6200 за около 70лв.), а по-скъпите са равносилни на повече прахосани пари, които донякъде ще бъдат ограничени и от производителността на останалите компоненти. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Януари 6, 2008 Report Share Публикувано Януари 6, 2008 При това положение, смятам, че един радеон 9800ХТ или някоя NVidia 6600 ще ти върши перфектна работа, а и не са скъпи, и игрици ще подкарваш...а ако съвсем не държиш на игри и смяташ нещо тип COunter-strike и един радеон 9550 ще ти върши перфектна работа... Даже препоръчвам да си ги купиш на старо... покупката на нов компютър, при положение, че ще се ползва за филми, интернет и музика е нерентабилна от всяка една гледна точка, най-много му добави още малко рам Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Evertom Публикувано Януари 6, 2008 Author Report Share Публикувано Януари 6, 2008 Еее то за нов няма $.Аз не искам да играя кой знае какви игри,достатъчно ми е да си цъкам Call of Duty 2.Да те питам какво е това AGP.Ако съм те разбрал правилно дъното ми поддържа видео карти които са на AGP(каквото и да е това) и ако мисла да права ъпгрейд на компютъра видеокартата която сега ще купя ще е неизползваема щото новите дъна са на PCI-Express(и тук те моля да ми обесниш какво е това).Ми аз не мисла скоро да права ъпгрейди по него,мисля че няма смисъл,не правя кой знае какво на него.Гледам филми,слушам музика,рова се в нета и понякога играя.Би трябвало тази да ми свърши работа,нали?Да питам още нещо,стана ми страшно интересно но даже не знам как да питам щото не разбирам много много ама дано ме разбереш.Та от какво зависи каква видеокарта ще си вземе човек?В смисъл такъв то модели много но както каза ти ако имам ново дъно на PCI-Express тази ATI Radeon 9600 няма да ми тръгне,та въпроса ми е от какво зависи дали видеокартата ти ще пасне на дъното ти? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 6, 2008 Report Share Публикувано Януари 6, 2008 Еее то за нов няма $.Аз не искам да играя кой знае какви игри,достатъчно ми е да си цъкам Call of Duty 2.Да те питам какво е това AGP.Ако съм те разбрал правилно дъното ми поддържа видео карти които са на AGP(каквото и да е това) и ако мисла да права ъпгрейд на компютъра видеокартата която сега ще купя ще е неизползваема щото новите дъна са на PCI-Express(и тук те моля да ми обесниш какво е това).AGP (Accelerated Graphics Port) и PCIe (PCI-Express) са интерфейси за свързване на видео карти към дънните платки, като AGP е по-старият и постепенно се измества от PCIe, който за момента е по-бърз на хартия и потенциалът му не е оползотворен напълно. Ми аз не мисла скоро да права ъпгрейди по него,мисля че няма смисъл,не правя кой знае какво на него.Гледам филми,слушам музика,рова се в нета и понякога играя.Би трябвало тази да ми свърши работа,нали?Щом нямаш оплаквания и те устройва и в момента, значи е достатъчен компютърът. Да питам още нещо,стана ми страшно интересно но даже не знам как да питам щото не разбирам много много ама дано ме разбереш.Та от какво зависи каква видеокарта ще си вземе човек?В смисъл такъв то модели много но както каза ти ако имам ново дъно на PCI-Express тази ATI Radeon 9600 няма да ми тръгне,та въпроса ми е от какво зависи дали видеокартата ти ще пасне на дъното ти?Изборът на видео карта зависи от нуждите. По-новите игри имат по-съвремени графични енджини за по-детаилна и красива графика, които енджини имат нужда от повече изчисления за единица време, които пък изчисления се извършват от видео картата. По-мощна видео карта = повече изчисления, което значи, че ще се справя по-добре с игрите.Дали видео картата ще пасне на дъното зависи от интерфейса. AGP карти не могат да се поставят на PCIe слот, както и обратното. По-новите дъна вече ги правят с PCIe слотове. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Evertom Публикувано Януари 6, 2008 Author Report Share Публикувано Януари 6, 2008 А,сега разбрах всичко.А освен AGP,PCI и PCI-Express има ли други видове интерфейси?Едно голямо благодаря и на двамата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ilieff Публикувано Януари 6, 2008 Report Share Публикувано Януари 6, 2008 други интерфейси няма (като изключвам края на 80-те год. със видеокарти на ISA или VLBus) но AGP имат различни скорости на подръжка 4х; 8х; 16х; твоето дъно поддържа до 8х . Имай впредвид този момент т.е. карта на AGP 16 няма да тръгне Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 6, 2008 Report Share Публикувано Януари 6, 2008 други интерфейси няма (като изключвам края на 80-те год. със видеокарти на ISA или VLBus) но AGP имат различни скорости на подръжка 4х; 8х; 16х; твоето дъно поддържа до 8х . Имай впредвид този момент т.е. карта на AGP 16 няма да тръгнеAGP има следните разновидности: 1х, 2х, 4х и 8х. Няма 16х. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост