SURF_lady Публикувано Януари 5, 2008 Report Share Публикувано Януари 5, 2008 Здравейте...Вероятно повечето от вас са разбрали за въпросния случай, а тези които не са могат да прочетат повече подробности тук ---> Агенция ФокусОт както разбрах за случилото се не спирам да си мисля за това и ето защо реших да спроделя с вас.Момичето е било на 22 год, аз съм на 21 год. Тя е студентка, както и аз. На нейно място можеше да съм, можеше и да е всеки един от нас, но не е в това проблема.Ако прочетете добре статията ще забележете че тя е можела да бъде спасена. Защо два дена никой нищо не е направил? Защо е трябвало да я потърсят близки и приятели за да разберат за случилото се?!? Камераите на банките са го заснели. Защо тогава не са започнали разчистването по-рано от страната където е пресичало момичето?!?Полицаите дошли на мястото на случката и като видели охранителите си тръгнали. Хах... че Защо? Да не би да ги е страх? Защо не са взели по-рано мерки и още като са паднали козирките не са извикали по-компетентните органи?!?В статията ще забележите как за пореден път топката се прехвърля от едните на другите. Един път общината била виновна, един път собствениците на банката, един път незнам си кой... И до кога питам аз така ще си прехвърляме вината типично по български, а няма някой да поеме отговорността? До тогава до когато не падне още някой автобус с деца в замръзналите води на някоя река?? Или може би докато не потъпчат някой на изхода на някоя дискотека??? Защо трябва да чакаме да се случи, а не вземем по-рано мерки за това?? Виновни вероятно няма да се намери. Дано НЕ Е така и виновен се намери и си получи заслуженото.Ами за почистването на шатрита на гарата в София... Поредната глупост. Ако въпросната фирма не се беше захванала с това, вероятно щеше да има още затрупани като случая с момичето.И какво излиза сега... че трябва да внимавам къде вървя, с кого вървя, с какво се храня и какво правя въобще. То така аз не би трябвало да живея и съществувам въобще ако погледна кое вреди на здравето ми или къде пресичам например.Ако поне малко по малко институциите в тази държава започнеха да си вършат работата, вероятно толкова много хора нямаше да напускат България, ами тъкмо обратното - щяха да се връщат. Ако поне една зима сме по-подготвени за толкова много сняг, вероятно нямаше да има и толкова загинали. Бях говорила с леля ми която е в Чикаго в момента. "Лельо, имате ли много сняг" - питам я аз. "Ами имаме да. То вчера валя, но днес вече улиците са изчистени и почти не си личи"... Ами щом там могат, защо и тук да не можем? Много въпроси, които за съжаление обаче ще си останат само на теория и без отговор...Жалко за момичето. Не я познавах, но пак ви казвам... Убива ме мисълта че можеше примерно аз да съм на нейно място. Централна част на града... Имам приятели и близки които живеят в близост до мястото където се е случило... Самата аз съм минавала доста време от там :( Случилото се е Ужасно.... :'( :'( :'( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
IVAN Публикувано Януари 5, 2008 Report Share Публикувано Януари 5, 2008 Мир на праха й! Аз като оптимист човек, си казва.. "Ще се оправи България....", но каквито сме си българи и с нашия манталитет, май .. май ... няма да е скоро Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост