Jump to content

Огромен проблем с Windows

iosif_94

Препоръчан пост

Здравейте иам огромен проблем с Уиндолса ХП !Значи имах проблем с Windows и го преинсталирах и след самото преинсталиране сички файлове са заразени след 15 мин ! Пускам аз Windows Advanced Care и ми открива 30 000 регистри и 2 malware i spyware също много файлове от уиндолс са заразени също и explorer.exe и като го включа ми излиза оново съобщение dont send и е бавничък копма два пъти го преинсталирах подред и ме хваща страх вече не е от диска с Уиндолс защото и преди е бил преинсталиран с същия диск и не е имало проблеми много ме е страх да не би да се скапал копма или от какво е

Въпросите ми

1 Мога ли да то оправя некак или може би не го преисталирам правилно нещо незнам или па от драйвери незнам моля ви помогнете

2 Вреди ли преинсталирането на Уилндолс и моляви дподелете от колко време имате компа си и приблизително колко пъти сте го преинстарирали

Благодаря Ви предварително !

Сподели другаде

Здравей!

1. Ще трябва да предоставиш Log-файлове от AutoRuns и HiJackthis v2.0.2.

Стартирай файла Autoruns.exe и направи следното:

а) Избери Options -> Hide Microsoft Entries и Verify Code Signatures.

б) Избери File -> Refresh или натисни F5.

в) Избери File -> Save as.

Запази файла някъде и след това копирай съдържанието в темата.

а) Инстралирай HijackThis и преименувай HiJackThis.exe (.exe файла, а не shortcut-a на работния плот) на нещо друго по твой избор.

б) Стартирай го.

в) Избери Do a system scan and save a logfile.

Запази файла някъде и след това го копирай в темата, заедно с Log-файла от Autoruns.

За информация относно инсталирането на Windows XP, погледи темата Преинсталиране на Windows XP

2. Преинсталирането на операционната система не вреди на компютъра. Може да погледнеш темата Кога сте преинсталирали Windows XP последно?.

Сподели другаде

Здравейте иам огромен проблем с Уиндолса ХП !Значи имах проблем с Windows и го преинсталирах и след самото преинсталиране сички файлове са заразени след 15 мин ! Пускам аз Windows Advanced Care и ми открива 30 000 регистри и 2 malware i spyware също много файлове от уиндолс са заразени също и explorer.exe и като го включа ми излиза оново съобщение dont send и е бавничък копма два пъти го преинсталирах подред и ме хваща страх вече не е от диска с Уиндолс защото и преди е бил преинсталиран с същия диск и не е имало проблеми много ме е страх да не би да се скапал копма или от какво е

Въпросите ми

1 Мога ли да то оправя некак или може би не го преисталирам правилно нещо незнам или па от драйвери незнам моля ви помогнете

2 Вреди ли преинсталирането на Уилндолс и моляви дподелете от колко време имате компа си и приблизително колко пъти сте го преинстарирали

Благодаря Ви предварително !

Windows се преинсталира на изключен мрежов кабел. Не зная ти как си го направил. Какво точно открива Advanced Windows Care?

П.П.: Windows се произнася "уиндоус".

Сподели другаде

Windows се преинсталира на изключен мрежов кабел. Не зная ти как си го направил. Какво точно открива Advanced Windows Care?

П.П.: Windows се произнася "уиноус".

Еми 2 спайуера и малуера 30 401 регистрационни работи и други сичките са от уиндоус и некав темп архив !

Сподели другаде

Това не отговаря нито дали си преинсталирал Windows на изключен мрежов кабел, нито какво точно (имена на гадинките) засича Advanced Windows Care.

Ползваш ли антивирусна програма и защитна стена?

Сподели другаде

Излишните ключове в регистъра, които най-вероятно Advanced Windows Care открива не са сериозен проблем. По-важно е да се разбере дали има зловреден код на системата, което както писах по-горе ще стане, когато предоставиш Log-файловете от HijackThis и AutoRuns.
Сподели другаде

Нищо и няма на системата . И при мене тази програма като я ползвах първия път ми показа същото .

Да действа смело , нищо лошо не е станало .

Пичове реших да преинсталирам компа защото го бях преинсталирал но включен мрежови кабел незнам дали е от това,проблема ми е че имам около 4 диска с драйвери и незнам кой.и са ми нужни точно бихте ли ми дали драйверите за моя комп и какво инфо да дам за компа та да видите? След преинсталацият реших да започна с АВГ ФРЕЕ !
Сподели другаде

Хубаво е при инсталация на Windows XP мрежовия кабел да е изключен. След като инсталираш и конфигурираш OS и необходимите драйвери за устройства (чипсет, видео карта, звукова карта, мрежова карта и тн), трябва да инсталираш защитна стена и антивирус. Windows XP има вградена защитна стена, която осигурява базово ниво на защита. При SP2 тя е автоматично активирана, но при SP1 трябва да се разреши ръчно за избраните връзки. След това може да си включиш мрежовия кабел, за да обновиш операционната система (ако е необходимо), антивирусната програма, антишпионската (ако използваш) и/или други компоненти, които се нуждаят от update.

Повече информация относно драйверите и връзки за download може да намериш в темата Справочник за драйвери

Сподели другаде