Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте ...

Само да не бъркам раздела, но искам да споделя с Вас един проблем. Предполагах, че е нещо много сложно, но не би !!!

Ето каква грешка ме изненада и се оказа, че е RAM паметта си е заминала и я пратих във вечните ловни полета. т.е. изхвърлих е с все сила през прозореца, но първо го отворих ..... хи хи хи хи ...

Ако трябва да бъдем сериозни и да обобщим казаното, при появяване на този проблем тествайте RAM памет / аз ползвам Memtest86 / и ако има проблем я заменете с нова.

post-578-1199460725_thumb.jpg

post-578-1199460819_thumb.jpg

Сподели другаде

Това категорично не е задължително да е от RAM паметта. Да, паметта може да е причина, но не е само тя. Сините екрани могат да са причинени от много неща: калпаво/недостатъчно захранване, прегряване на компонент, дефектна или просто несъвместима с дъното RAM памет, овърклок на компонент, бъгав драйвер/софтуер.
Сподели другаде

• 3 weeks later...

купих си 3 ддр2-ки 667 мх. и ги добавих към 1 ддр2 533 мх. понеже имам двуканално дъно с 4 слота за рам памета,

но като ги сложа и компа не иска да зареди дори и биоса,а ето и снимка за дъното ми.като махна 2 от модулите си върви без проблеми.

http://store.picbg.net/pubpic/12/73/568e9f98fc891273.jpg

:svlove: :matchesfart: :help:

Сподели другаде

Все пак имаш дъно на ASRock, което си направо чудо, че въобще работи. :D

Щом не зарежда BIOS, какво по-точно става?

Еее недей така... това е от чипсета, не от производителя, просто някой дъна са по чувствитеелни, и поддържат подреждания само от тип : 4х2, 4х1, 4х4 - при 4х3 се появяват проблеми заради дуъл ченъл-а... такива имат и Асус и Гигадръв, дори бившия прехвален Epox помня едно такова цокъл А...

Сподели другаде

Здравейте ...

Само да не бъркам раздела, но искам да споделя с Вас един проблем. Предполагах, че е нещо много сложно, но не би !!!

Ето каква грешка ме изненада и се оказа, че е RAM паметта си е заминала и я пратих във вечните ловни полета. т.е. изхвърлих е с все сила през прозореца, но първо го отворих ..... хи хи хи хи ...

Ако трябва да бъдем сериозни и да обобщим казаното, при появяване на този проблем тествайте RAM памет / аз ползвам Memtest86 / и ако има проблем я заменете с нова.

На мен такова ми излизаше, преди да си настроя виртуалната памет, когато играех на по-тежки игри, като си я настроих правилно, всичко стана ОК

Сподели другаде

може ли в 4-те слота да се сложат рам плочки с различни честоти понеже се оказва ,че когато си купих компа той бе с ддр 512 533мх. купих си три допълнителни ддр2 667мх. понеже нямали това което аз си бях поръчал (ддр2 533мх.) и са ми дали 2 ддр2 667мх. и една ддр2 800мх.поставям ги в 4-те слота и стартира компа но незарежда абсолютно нищо.какво да направя :svlove: :help:
Сподели другаде

Дали компютърът ще запали с 4 банки RAM зависи от дъното. Просто пробвай различни варианти и комбинации.

Ти защо въобще си взел толкова банки? Защо не си взел една голяма?

Еее недей така... това е от чипсета, не от производителя, просто някой дъна са по чувствитеелни, и поддържат подреждания само от тип : 4х2, 4х1, 4х4 - при 4х3 се появяват проблеми заради дуъл ченъл-а... такива имат и Асус и Гигадръв, дори бившия прехвален Epox помня едно такова цокъл А...

Точно от производителя си е. :)

ASUS са си проблемни по рождение. Gigabyte са далеч по-добре от (почти) всичко на ASUS, а EPoX бяха от най-добрите, редом с DFI и ABIT, така че не говори глупости.

Сподели другаде

бившия прехвален Epox

От "бившия прехвален Epox" съм доволен вече трета (започва четвърта) година, работи безотказно, въпреки, че ръчкам компа до краен предел. Така, че за мен Epox е една компания, която не е прехвалена, а напълно заслужено се ползва с отлично реноме и не трябва да се правят такива коментари относно нея...

Сподели другаде

може ли в 4-те слота да се сложат рам плочки с различни честоти понеже се оказва ,че когато си купих компа той бе с ддр 512 533мх. купих си три допълнителни ддр2 667мх. понеже нямали това което аз си бях поръчал (ддр2 533мх.) и са ми дали 2 ддр2 667мх. и една ддр2 800мх.поставям ги в 4-те слота и стартира компа но незарежда абсолютно нищо.какво да направя :svlove: :help:

Дъното ти НЕ може да работи с памет, чиято честота е по-висока от 533мхз!

Коментарите и решенията ги оставям на теб!

ПП Точно в производителя е проблема, щото е AssRock, нали така vyrgozunqk

Сподели другаде

Дъното ти НЕ може да работи с памет, чиято честота е по-висока от 533мхз!

Коментарите и решенията ги оставям на теб!

ПП Точно в производителя е проблема, щото е AssRock, нали така vyrgozunqk

Е... не се подигравай де :giggle:

Значи това, че дъното поддържа до 533, не означава, че няма да работи с памет и на 800, та даже и на 1033... просто тази памет ще работи на 533...

Другото относно Епокс, наистина са много добри дъна, но не са най-добрите... а и са много скъпи и в някой моенти незаслужено... особено след някой мой зблъсъци с избушени кондензатори... но това вече е друг въпрос. Относно Асус, съм на същото мнеие, но има винаги едно "но" ... Има и хора които си харесват Асус- радват му се и си дават парите за марката... та даже и техни лаптопчета и всякакви дребни джунджурии си купуват :cooldude:

А Аскрок имат наистина много добри дъна, за много малко пари, каквото и да си говориме. :) Започнаха като дъщерна фирма на Асус, с цел бюджетни дънца и ала-бала, а вмомента правят по-клокърски и добри дъна от "бащата" ... просто дъното явно поддържа комбинацийте на модулите както написах вече... А пред Abit, предпочитам Albatron ;)

Сподели другаде

Е... не се подигравай де :giggle:

Значи това, че дъното поддържа до 533, не означава, че няма да работи с памет и на 800, та даже и на 1033... просто тази памет ще работи на 533...

Да, но това важи предимно за по-кадърни дъна, а не за ASRock. :)

А Аскрок имат наистина много добри дъна, за много малко пари, каквото и да си говориме. :) Започнаха като дъщерна фирма на Асус, с цел бюджетни дънца и ала-бала, а вмомента правят по-клокърски и добри дъна от "бащата" ... просто дъното явно поддържа комбинацийте на модулите както написах вече...

Кое им е доброто? Само цената им е добра. Имах тяхно дъно K7NF2-RAID, което издържа около година и нещо и се скапа. Бях принуден да взема дъно отново на цокъл А, защото нямах пари за цялостен ъпгрейд, а за този цокъл имаш само ASRock-чета. Нацелих 4 поредни дефектни дъна на ASRock, всяко с различен дефект. Не ми слагай "ASRock" и "добри дъна" в едно изречение с положителен смисъл. Няма как всичко да е супер и да е евтино. Безплатен обяд на тоя свят няма.

А пред Abit, предпочитам Albatron ;)

Ако говорим за съвременни дъна, бих се съгласил, не заради друго, а защото то сега няма нито един производител, който да прави НАИСТИНА КАЧЕСТВЕНИ продукти, както беше преди време. Може би само Gigabyte имат нещо подобно с новите си дъна за цокъл 775. Всички останали я карат през просото и не се стараят да изпипват нищо.

Ако говорим за по-минали продукти, ще си позволя да се изсмея. :)

Сподели другаде