jdontx Публикувано Януари 3, 2008 Report Share Публикувано Януари 3, 2008 Здравейте снощи реших да премахна windows servce pack 2,но го спрях по средата на инсталацията и реснах копма,той не можа да се включи защото беше изтрит някакав файл с разширение .sys от директория C:\WINDOWS\system32\ и не си включваше компа стигаше до някакъв черен екран,и реших да поправя WINDOWS-а с диск на WINDOWS XP (какъвто и досега ми беше),та поправих го сичко точно,но сега компа ми е малко по-бавен от преди на места задича за по 3-4 сек е се включва и изключва ИЗКЛЮЧИТЕЛНО БАВНО ! Засичах 3 мин и 45 сек се включва от натискането на бутона да зареждане на скайп,като сичко друго е нормално при включването само стои близа 2 минути на "Windows starting up..."докато преси тва го нямаше имаше само "Welcome",а сега "Welcome" е след "Windows starting up..." и също при изклячването на компютъра се бави на скриването на програмине т.е Скайп и други после като се скрият сичко нормално ! Въпросите ми:1.Има ли начин компютъра ми да се включва и изключва по-бързо (като се има предвид намалих програмите,които се зариждат с windows)2.Защо се появява това "Windows starting up...",защото преди го нямаше... Компютъра ми:AMD Sempron Processor3000+1,81 ghz1,00 GB of Ram ! Моля модераторите да не ми трият темата...защото никой не се е родил научен или гений !Съжелявам за тъпите въпроси,както и за дългите обяснения ! Благодаря предварително ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tihichko Публикувано Януари 3, 2008 Report Share Публикувано Януари 3, 2008 Въпросите ми: 1.Има ли начин компютъра ми да се включва и изключва по-бързо (като се има предвид намалих програмите,които се зариждат с windows) 2.Защо се появява това "Windows starting up...",защото преди го нямаше... Привет, Първо аз не съм превърженик на:to repair a Windows XP installation using Recovery Console, press R. ( лично мнение) Много по добре би било да имаш направен имидж с Acronis True Image, примерно. Мога да те посъветвам да си намериш програмата Ace Utilities да почистиш добре с нея и ако това не ти помогне, то една чиста инсталация с формат би премахнало проблемите ти. Поздрави! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
jdontx Публикувано Януари 3, 2008 Author Report Share Публикувано Януари 3, 2008 Относно "Много по добре би било да имаш направен имидж с Acronis True Image, примерно."-нещо не разбрах (за кво служи тва и как да го използвамч)ДРУГИЯ ми въпрос с посочената от теб програма за чистене,възможно ли е тя да ми изтрие файл от windows,защото много пъти ми се е случвало....сигурно три пъти съм преинсталирал windows точно заради изтрит файл.... Възможно ли е ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tihichko Публикувано Януари 3, 2008 Report Share Публикувано Януари 3, 2008 Привет, Относно Acronis True Image погледни тази тема .А за програмата Ace Utilities ползвам я от доста време никога не ми е трила "важен" файл от Windows, за да ме накара да преинсталирам Windows.Eдни от важните неща който почиства е Junk Files, Clean System Registry, Еrase Your History, Fix Invalid Shortcuts. Поздрави! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 3, 2008 Report Share Публикувано Януари 3, 2008 Относно "Много по добре би било да имаш направен имидж с Acronis True Image, примерно."-нещо не разбрах (за кво служи тва и как да го използвамч)Acronis True Image е програма за създаване на т.нар. image файлове на избран дял на твърдия диск (или целия) и възстановяването на информацията от този image файл после при нужда. Кратък пример: инсталираш Windows, инсталираш всички драйвери и нужни програми. Когато сметнеш, че си готов, създаваш image файл на системния дял с Acronis True Image. След време ако възникне проблем, който не можеш да отстраниш, вместо да преинсталираш, възстановяваш системния дял от този image файл и се връщаш в състоянието, в което си бил, когато си направил image-a. На всичкото отгоре това става много по-бързo - за няколко минути, в зависимост колко голям и пълен е дяла. Ръководство на програмата можеш да намериш в тази тема. Вътре е и линкът към продължението. Възможно е ръководството да се различава от версията, която би могъл да си изтеглиш, защото е писана за по-стара версия, но все пак е добър ориентир. ДРУГИЯ ми въпрос с посочената от теб програма за чистене,възможно ли е тя да ми изтрие файл от windows,защото много пъти ми се е случвало....сигурно три пъти съм преинсталирал windows точно заради изтрит файл.... Възможно ли е ?По принцип не би трябвало. Има доста некадърни програми за чистене, но не би трябвало да са толкова опасни, макар че не е изключено. Трябва да се внимава все пак. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
jdontx Публикувано Януари 3, 2008 Author Report Share Публикувано Януари 3, 2008 Добре, но искам да ви питам ако имам проблем с файл от windows и вече съм направил image на целия раздел C:\ включително и windows и ако ми се и изтрил файл от windows/system32 например и като включа компа ми излиза черен прозорец и съобщението например "File missing in windows/system32 windows is seriosly damaged 1.To repair windows press R 2.to exit press esc3.to restart press any key " <---това е пример и въобще в случея не може да се стигне до десктопа тогава как ще ни помогне този image файл? И ВТОРИЯ ми въпро в какви случеи се използва дадения image....? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 3, 2008 Report Share Публикувано Януари 3, 2008 Логично е, че ако image файлът е направен на С:, когато има проблем, то проблемът ще бъде копиран. В такъв случай Acronis не може да помогне по никакъв начин. Вече обясних кога програмата може да е полезна - когато си преинсталираш Windows, си правиш такъв image (снимка), за да си подготвен за евентуални сривове и да можещ бързо да възстановиш компютъра в работещо състояние. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tihichko Публикувано Януари 3, 2008 Report Share Публикувано Януари 3, 2008 Добе но искам да ви питам ако имам проблем с файл от windows и вече съм направил image на целия раздел C:\ включително и windows и ако ми се и изтрил файл от windows/system32 например и като включа компа ми излиза черен прозорец и съобщението например "File missing in windows/system32 windows is seriosly damaged 1.To repair windows press R 2.to exit press esc3.to restart press any key " <---това е пример и въобще в случея не може да се стигне до десктопа тогава как ще ни помогне този image файл? И ВТОРИЯ ми въпро в какви случеи се използва дадения image....? Привет, Точно в този случай които описваш. По принцип си правиш image файла с програмата, този имидж го съхраняваш на друг дял от харда ти, ако е разделен, примерно на дял D: Програмата ти дава възможност да си направиш бутвашто CD и когато нещо се скапе както е при теб сега, да сложиш това бутващо CD и като рестартираш PC - то ще започне да чете от CD - то ( ако в биоса на РС- то е указано да бута пръво от CD -то а не от флопито) Акрони ще зареди от СD то и ще ти даде възможност да посочиш, къде се намира имидж файла които си съхранил на дял D: примерно.Има възможност този имидж да го запишеш и на DVD и да посочиш на програмата, да чете от DVD imega.Също така съществува възможност да го качиш някъде на някой сървар и да въстоновиш имиджа от там.Общо взето аз правя така, след като съм инсталирал драйвери, програми, антивирусни и съм направил необходимите настроики по оптимизирането на Windows XP, тогава си правя имидж файл, на Windows XP с всички инсталирани неща. Когато нещо се скапе, слагам бутващото CD и въстановявам Windowsa заедно с инсталираните програми както е бил, когато съм направил имидж файла. Спестява доства време, както и инсталиране, на любимите програми, драйвери.Случва се понякога да се хване вирус който блокира първо антивирусната програма и скапва всичко. Но наличието на този имидж ми спестява доста времи и нерви, тогава правя следното. Слагам инсталационото CD на Windows XP форматирам дяла на който се намира Windowsa, прекъсвам го от копчето като го спирам и после го пускам отново, но слагам бутващото CD на Aкрони и посочвам мястото където съм съхранил имиджа и въстановявам Windows.Така да се каже цялата тази процедура ми отнема не повече от 5 минути, което е доста по добре от преинсталирането на Windows, а после и програми, настроики и ред други любими неща. Така да се каже, дори и синът ми да ми набута какви ли не гадини след 5 минути мога да бъда на линия с необходимите ми, любими програми и чисто нов оптимизиран Windows. Поздрави! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост