Jump to content

Проблем с използването на USB web камера със Skype

Препоръчан пост

Търся някой да ми помогне за следния проблем:

Инсталирах си на лаптопа USB web camera Gembird с приложения драйвер.Камерата като я активирам си работи отлично и си прави всичко което искам. Когато обаче искам да я използвам през Скайпа ми излиза съобщение,че друго устройство се опитва да използва изходящото видео. На отсрещната страна в списъка с абонатите е отметнато, че този абонат(в случая аз) имам налична видеокамера. В настройките на Скайпа също съм указал коя камера да се използва, а и ги сменях поред освен тази по подразбиране, но пак не ще.?

Който знае как да си реша проблема нека сподели. Предварително благодаря.

Сподели другаде

• 2 weeks later...

Здравейте.

Аз имах същия проблем с компютъра си и след 6 месечна борба установих, че проблема е в контролера на дъното, което управлява USB-то.При мен камерата работеше, виждах се в експлорера, виждах се и в skype, но като исках да направя видеообмен изписваше същото съобщение. Последната проба, която направих(не знам дали ти е възможно) сложих разширителна платка с 4 изходни USB-та и skype заработи.

След този увод те съветвам да върнеш машината(ако е в гаранция), но е безмислено да се бориш.

Сподели другаде

Предполагам, че имаш много приятели в града. Защо не предложиш на някой, който има уеб камера да ти я даде за една бърза проба. Идеята ми е да пробваш друг производител или модел - аз така се мъчих с един фотоапарат, който имаше функцията на уеб камера- така и не заработи, дали драйвери, дали софтуер, дали някаква тъпа несъвместимост....
Сподели другаде

• 2 weeks later...

До Georgi i Kokala 68,

Прочетох съветите Ви и ще ги опитам, но за известно време лаптопа го взе сина ми. Като се върне пак при мен(надявам се) ще опитам съветите Ви. Благодаря.

Сподели другаде