izashev Публикувано Януари 2, 2008 Report Share Публикувано Януари 2, 2008 Търся някой да ми помогне за следния проблем:Инсталирах си на лаптопа USB web camera Gembird с приложения драйвер.Камерата като я активирам си работи отлично и си прави всичко което искам. Когато обаче искам да я използвам през Скайпа ми излиза съобщение,че друго устройство се опитва да използва изходящото видео. На отсрещната страна в списъка с абонатите е отметнато, че този абонат(в случая аз) имам налична видеокамера. В настройките на Скайпа също съм указал коя камера да се използва, а и ги сменях поред освен тази по подразбиране, но пак не ще.? Който знае как да си реша проблема нека сподели. Предварително благодаря. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
g_e_l_u_t_o Публикувано Януари 12, 2008 Report Share Публикувано Януари 12, 2008 Здравейте.Аз имах същия проблем с компютъра си и след 6 месечна борба установих, че проблема е в контролера на дъното, което управлява USB-то.При мен камерата работеше, виждах се в експлорера, виждах се и в skype, но като исках да направя видеообмен изписваше същото съобщение. Последната проба, която направих(не знам дали ти е възможно) сложих разширителна платка с 4 изходни USB-та и skype заработи.След този увод те съветвам да върнеш машината(ако е в гаранция), но е безмислено да се бориш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kokala68 Публикувано Януари 12, 2008 Report Share Публикувано Януари 12, 2008 Предполагам, че имаш много приятели в града. Защо не предложиш на някой, който има уеб камера да ти я даде за една бърза проба. Идеята ми е да пробваш друг производител или модел - аз така се мъчих с един фотоапарат, който имаше функцията на уеб камера- така и не заработи, дали драйвери, дали софтуер, дали някаква тъпа несъвместимост.... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
izashev Публикувано Януари 21, 2008 Author Report Share Публикувано Януари 21, 2008 До Georgi i Kokala 68,Прочетох съветите Ви и ще ги опитам, но за известно време лаптопа го взе сина ми. Като се върне пак при мен(надявам се) ще опитам съветите Ви. Благодаря. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост