Night_Raven Публикувано Януари 3, 2008 Report Share Публикувано Януари 3, 2008 Провери дали USB 2.0 е активирана в BIOS-а. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Януари 4, 2008 Author Report Share Публикувано Януари 4, 2008 Провери дали USB 2.0 е активирана в BIOS-а. А това как да го направя? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Януари 4, 2008 Author Report Share Публикувано Януари 4, 2008 Снимка на монитора. Другаде не успях да намера нещо за USB. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 4, 2008 Report Share Публикувано Януари 4, 2008 В ръководството (в PDF формат) към дъното не видях описание на тази страница. Кажи USB Memory Type какви възможни настройки има. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Януари 4, 2008 Author Report Share Публикувано Януари 4, 2008 Само тези две. А дали може да се промени стойноста, не знам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 4, 2008 Report Share Публикувано Януари 4, 2008 Хм. Остави го на Shadow. Ако клавиатурата ти НЕ е на USB и ти се занимава, можеш да промениш третата настройка (която е и написана погрешно - трябва да е storage ) на Disabled и да видиш дали ще има промяна. Ако и това не помогне, положението става интересно, защото не се сещам нищо друго. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Януари 4, 2008 Author Report Share Публикувано Януари 4, 2008 Върнах го - преди да проверя, както ми каза в началото на темата, беше на Disabled. Сега е Disabled. Разлика - никаква. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 4, 2008 Report Share Публикувано Януари 4, 2008 Върнах го - преди да проверя, както ми каза в началото на темата, беше на Disabled. Сега е Disabled. Разлика - никаква. Е, ти какво си променил тогава? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Януари 4, 2008 Author Report Share Публикувано Януари 4, 2008 Значи така: Когато ми каза да проверя дали USB 2.0 е активирана в BIOS-а, стойноста беше Disabled. Аз я промених Enabled (мислих си, че там е проблема) и тогава снимах монитора (първата снимка). После ми каза да дам стойност Disabled, и аз я върнах така както беше. Става дума за третата стойност. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dixi Публикувано Януари 4, 2008 Report Share Публикувано Януари 4, 2008 Днес получих, като подарък, въпросната флашка, но някак си не копира с показаната в упътването скорост. Пробвах да прехвърля някакви MP3-ки и скороста не превиши 4,5 MB/s. Каде може да е проблема? Между-другото не съм правил нищо на компа - записвал, конвертирал и т.н.При копиране на голям брой малки по размер файлове скоростта пада драстично. Пробвай каква скорост постига при копиране на един файл с голям размер. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 4, 2008 Report Share Публикувано Януари 4, 2008 Значи така: Когато ми каза да проверя дали USB 2.0 е активирана в BIOS-а, стойноста беше Disabled. Аз я промених Enabled (мислих си, че там е проблема) и тогава снимах монитора (първата снимка). После ми каза да дам стойност Disabled, и аз я върнах така както беше. Става дума за третата стойност.Никъде на снимките не видях настройка USB 2.0. Третата опция е USB KB/Storeage Support. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Януари 5, 2008 Author Report Share Публикувано Януари 5, 2008 Никъде на снимките не видях настройка USB 2.0. Третата опция е USB KB/Storeage Support. Имах предвид първата снимка с синият десктоп и не настройки (може да не се изразявам добре),а възможностите Enabled-Disabled; Shadow-Base Memory(640K). При копиране на голям брой малки по размер файлове скоростта пада драстично. Пробвай каква скорост постига при копиране на един файл с голям размер. Пробвах два файла - едно AVI(709MB) и един VOB(1023MB). Засъжаление не показваше скороста с която копираше. Според часовника ми, първия копира за 1 мин и 40 сек, а втория, който е с около 300MB повече, за 2 мин 30 сек. Това бързо ли е? П.П. Няма ли някоя програмка, която да ми показва скороста на извършваната операция, без значение каква е тя? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
IVAN Публикувано Януари 5, 2008 Report Share Публикувано Януари 5, 2008 П.П. Няма ли някоя програмка, която да ми показва скороста на извършваната операция, без значение каква е тя?Има разбира се:http://www.softvisia.com/download.php?view.1112 ( TeraCopy 1.22 )http://www.softvisia.com/download.php?view.1142 ( TeraCopy 2.0 Beta 2 )Как се бачка с програмата и кое за какво е: http://softvisia.com/forums/index.php?showtopic=5260 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Януари 5, 2008 Author Report Share Публикувано Януари 5, 2008 Копирах същото AVI с TeraCopy 2.0 Beta 2 и резултата беше следния: скорост 7,3 MB/s Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dixi Публикувано Януари 5, 2008 Report Share Публикувано Януари 5, 2008 Не знам дали е същия модел, но тук намерих за добра цена - 30 лв, с скорост 19MB/s четене и 13MB/s запис. Сигурно е същия. Flash Corsair VOYAGER 2GBИмам такава, но от 1GB. Същото разминаване между обявената скорост и реалната. Явно докато са се стремили да поевтинят продукцията си, от Corsair са направили някои компромиси...Повече ме интересува реалната продължителността на живот на устройството, защото както непрекъснато качвам и трия файлове от него, скоро ще си вземем довиждане. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост