Jump to content

Препоръка за USB ключ

Препоръчан пост

• Отговори 35
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Хм. Остави го на Shadow. Ако клавиатурата ти НЕ е на USB и ти се занимава, можеш да промениш третата настройка (която е и написана погрешно - трябва да е storage :)) на Disabled и да видиш дали ще има промяна. Ако и това не помогне, положението става интересно, защото не се сещам нищо друго.
Сподели другаде

Значи така:

Когато ми каза да проверя дали USB 2.0 е активирана в BIOS-а, стойноста беше Disabled. Аз я промених Enabled (мислих си, че там е проблема) и тогава снимах монитора (първата снимка). После ми каза да дам стойност Disabled, и аз я върнах така както беше. Става дума за третата стойност.

Сподели другаде

Днес получих, като подарък, въпросната флашка, но някак си не копира с показаната в упътването скорост. Пробвах да прехвърля някакви MP3-ки и скороста не превиши 4,5 MB/s. Каде може да е проблема? Между-другото не съм правил нищо на компа - записвал, конвертирал и т.н.

При копиране на голям брой малки по размер файлове скоростта пада драстично. Пробвай каква скорост постига при копиране на един файл с голям размер.

Сподели другаде

Значи така:

Когато ми каза да проверя дали USB 2.0 е активирана в BIOS-а, стойноста беше Disabled. Аз я промених Enabled (мислих си, че там е проблема) и тогава снимах монитора (първата снимка). После ми каза да дам стойност Disabled, и аз я върнах така както беше. Става дума за третата стойност.

Никъде на снимките не видях настройка USB 2.0. Третата опция е USB KB/Storeage Support.

Сподели другаде

Никъде на снимките не видях настройка USB 2.0. Третата опция е USB KB/Storeage Support.

Имах предвид първата снимка с синият десктоп и не настройки (може да не се изразявам добре),а възможностите Enabled-Disabled; Shadow-Base Memory(640K).

При копиране на голям брой малки по размер файлове скоростта пада драстично. Пробвай каква скорост постига при копиране на един файл с голям размер.

Пробвах два файла - едно AVI(709MB) и един VOB(1023MB). Засъжаление не показваше скороста с която копираше. Според часовника ми, първия копира за 1 мин и 40 сек, а втория, който е с около 300MB повече, за 2 мин 30 сек. Това бързо ли е?

П.П. Няма ли някоя програмка, която да ми показва скороста на извършваната операция, без значение каква е тя?

Сподели другаде

П.П. Няма ли някоя програмка, която да ми показва скороста на извършваната операция, без значение каква е тя?

Има разбира се:

http://www.softvisia.com/download.php?view.1112 ( TeraCopy 1.22 )

http://www.softvisia.com/download.php?view.1142 ( TeraCopy 2.0 Beta 2 )

Как се бачка с програмата и кое за какво е: http://softvisia.com/forums/index.php?showtopic=5260

Сподели другаде

Не знам дали е същия модел, но тук намерих за добра цена - 30 лв, с скорост 19MB/s четене и 13MB/s запис. Сигурно е същия.

Flash Corsair VOYAGER 2GB

Имам такава, но от 1GB. Същото разминаване между обявената скорост и реалната. Явно докато са се стремили да поевтинят продукцията си, от Corsair са направили някои компромиси...

Повече ме интересува реалната продължителността на живот на устройството, защото както непрекъснато качвам и трия файлове от него, скоро ще си вземем довиждане.

Сподели другаде