stanilabg Публикувано Декември 28, 2007 Report Share Публикувано Декември 28, 2007 Може ли да ме посъветвате на какво трябва да обърна внимание при купуването на USB ключ? Някаква характеристика? Трябва ми 1 или 2 GB USB ключ. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 28, 2007 Report Share Публикувано Декември 28, 2007 Предполагам имаш предвид USB "флашка". Най-важното при тях е да имат високи скорости на трансфер при четене (от флашката) и запис (на флашката). Другото в ъпрос на лични предпочитания. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Декември 28, 2007 Author Report Share Публикувано Декември 28, 2007 Сигурно USB "флашка", не знам. Може би, както знеш, не живея в България и не съм много запознат с термините. Когато започнах да се занимавам с компютри, вече живеех в чужбина, така че не съм се срещал с доста думи, термини. Тук е USB ключ. Но това няма значение. Какво означава високи скорости? На моделите които съм се спрял имат, от 10-12 МВ/с за четене и 5-8 МВ/с за запис. Това добре ли е? Добре ли е да има фунцията Plug and Play? Също така, дали е добре да е USB 2.0 и USB 1.1, или само USB 2.0? И последно, да има ли защита от презапис? Поне така казва производителя, което не знам какво означава. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 28, 2007 Report Share Публикувано Декември 28, 2007 Какво означава високи скорости? На моделите които съм се спрял имат, от 10-12 МВ/с за четене и 5-8 МВ/с за запис. Това добре ли е?Според мен не. Това са според мен сравнително ниски скорости на запис. В момента разполагам с Corsair Voyager флаш памет, която има прилична скорост: 19MB/s четене и 13MB/s запис. Не съм много запознат колко горе долу са средните скорости при четене и запис, но тези, които ти спомена определено ми се виждат ниски. Corsair Voyager има и GT версия, която чете с 34MB/s и записва с 27MB/s, които са страхотни скорости, но и паметта е много скъпа. Като цяло обаче смята, че си струва да инвестираш в сносна памет. Не е нужно да е най-скъпата, но да не е от най-евтината. Добре ли е да има фунцията Plug and Play?Всички USB памети трябва да са такива. Също така, дали е добре да е USB 2.0 и USB 1.1, или само USB 2.0?Всички памети поддържат USB 1.1, а всички съвременни и 2.0. Няма как да поддържа 2.0 и да не поддържа 1.1. И последно, да има ли защита от презапис? Поне така казва производителя, което не знам какво означава.Не съм 100% сигурен, но мисля, че това означава, че паметта ще има малко превключвателче, което в една позиция ще забранява всякакъв запис или изтриване. Това би било полезно, ако искаш да ползваш флашката само в режим на четене и се опасяваш да не изтриеш нещо по погрешка. Когато искаш да записваш, просто превключваш в нормален режим. Както при дискетите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Декември 28, 2007 Author Report Share Публикувано Декември 28, 2007 Благодаря ти за изчерпателния отговор. П.П. За флашките които писах, имат цена (тук) около 25 лв. За тези, които пишеш ти, са горе-долу 50 лв и повече....Малко ми е скъпо. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 28, 2007 Report Share Публикувано Декември 28, 2007 По принцип цените на Corsair са малко по-високи и макар част от тази разлика да се дължи просто на марката, то друга част се дължи на това, че наистина паметта е по-надеждна и по-бърза. Ти сам си преценяваш разбира се, но когато става въпрос за памет и складиране на файлове, не би трябвало да се правят големи компромиси с качеството. Обикновено при компютрите евтиното излиза скъпо. Казвам го от опит. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Декември 29, 2007 Author Report Share Публикувано Декември 29, 2007 Не знам дали е същия модел, но тук намерих за добра цена - 30 лв, с скорост 19MB/s четене и 13MB/s запис. Сигурно е същия. Flash Corsair VOYAGER 2GB Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 29, 2007 Report Share Публикувано Декември 29, 2007 Същият е, да. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Януари 3, 2008 Author Report Share Публикувано Януари 3, 2008 Днес получих, като подарък, въпросната флашка, но някак си не копира с показаната в упътването скорост. Пробвах да прехвърля някакви MP3-ки и скороста не превиши 4,5 MB/s. Каде може да е проблема? Между-другото не съм правил нищо на компа - записвал, конвертирал и т.н. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 3, 2008 Report Share Публикувано Януари 3, 2008 Дъното ти поддържа ли USB 2.0? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Януари 3, 2008 Author Report Share Публикувано Януари 3, 2008 Как да разбера? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 3, 2008 Report Share Публикувано Януари 3, 2008 В EVEREST мисля, че трябва да пише. В книжката към дъното също би трябвало да пише. Ако кажеш и модела, ще можем да ти кажем. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Януари 3, 2008 Author Report Share Публикувано Януари 3, 2008 Ето снимчица. Според тази страница подържа.http://www.dealtime.com/xPF-MicroStar-K8N-Neo-Platinum Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 3, 2008 Report Share Публикувано Януари 3, 2008 С какъв Windows и Service Pack си? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Януари 3, 2008 Author Report Share Публикувано Януари 3, 2008 С какъв Windows и Service Pack си? Windows XP, Service Pack 2 Снимка на компа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост