naruto Публикувано Декември 27, 2007 Report Share Публикувано Декември 27, 2007 Препоръчаха ми това дъно Asus M2N-SLI Deluxe за следната конфигорация.Интересува ме виждате ли някъв проблем и има ли по добър вариант за тази сума 187лв. Philips 190C7 AMD Athlon 64 x2 4800+ AM2 BOX (65 Zalman CNPS9500 AM2 ATI Saphhire X1650PRO 256mb DDR3 PCI-E x16 Kingston 2x1gb DDR2 PC800 Hitachi 320gb. SATA2/7200/16MB LG GSA-4167B Zalman 460W ZM460-APS И един страничен въпрос мога ли да си вържа стария хард които не е sata?Съжалявам ако въпросите са тъпи но не разбирам почти нищо.Благодаря. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 27, 2007 Report Share Публикувано Декември 27, 2007 По принцип намирам ASUS дъната за доста калпави, макар че май имат някои нелоши модели. Дали този е от тях не мога да кажа. Мога да препоръчам обаче EPoX AF570+ Ultra си е доста добро дъно. Като цяло EPoX имат едни от най-добрите дъна за AMD, но се намират по-трудно. MSI също имат добри дъна за AMD. Всичко с чипсет nForce 4 и нагоре (5х0) ще ти свърши работа. Не мисля, че ти трябва SLI. Ако дадеш ценова листа на фирма, от която пазаруваш, то може да се даде по-конкретен пример.Да, ще можеш да свържеш стария си хард. Той, както и записвачката, е на IDE, а новите дъна имат поне 1 IDE, канал, което означава, че ще можеш да свържеш 2 IDE устройсва, които ще са именно записвачката ти и старият ти хард. Ако дъното е с 2 IDE канала (което е рядкост), то още по-добре, защото хардът и записвачката ще са на отделни канали. Текущото дъно, на което си се спрял, има 1 IDE канал.Ако дъното има 1 IDE канал, то ще трябва да се прецени как да се свържат хардът и писачката на този канал - кое устройство да е Master и кое - Slave. Ако операционната система е на новия хард, то писачката е препоръчително да е Master, а старият хард - Slave. Ако операционната система ще е на стария хард, то той трябва да е Master. А ако се спреш на дъно с 2 IDE канала, то старият хард отива на първия канал като Master, а записвачката - на втория канал като Master. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
naruto Публикувано Декември 27, 2007 Author Report Share Публикувано Декември 27, 2007 Ами аз точно към epox се бях насочил но пича измрънка нещо от типа че не работят с тях вече и ми препоръча това дъно Asus M2N-SLI Deluxe,NVDIA nForce 570 Ultra MCP Chipset,Dual-chanel DDR2 800/667/533,2 x PCI-E x16 SLI Support,6x SerialATA 2 [3.0Gb/s],supports RAID 0,1,0+1,5,JBOD,8-ch audio,2xGigabit Lan `187лв. Фирмата е http://persy.com/ и ми е на близо. Преди 6 г. си сглобих старата машина от там и съм доволен.Две дъна epox и една памет kingston ми гърмяха хората ги смениха без проблеми и хубавото е че дори не се разкарвам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 27, 2007 Report Share Публикувано Декември 27, 2007 За жалост нещо не мога да се ориентирам в сайта им и не мога да намеря ценовата листа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
naruto Публикувано Декември 27, 2007 Author Report Share Публикувано Декември 27, 2007 Мда явно продават само готови решения за фирми... Ето ти пример на цени... `AMD Athlon 64 x2 4800+ AM2 BOX (65W) `165лв. `ATI Saphhire X1650PRO 256mb DDR3 PCI-E x16 `116лв. `Kingston 2x1gb DDR2 PC800 `90лв.`Asus M2N-SLI Deluxe 187лв. Като гледам цените им са по ефтини от това което откривам в нетаhttp://209.85.129.104/search?q=cache:E18Mq...mp;client=opera Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 27, 2007 Report Share Публикувано Декември 27, 2007 Цените, дадени от теб, не вършат работа. Нужен е списък с наличните дъна и техните цени. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
koko3 Публикувано Декември 29, 2007 Report Share Публикувано Декември 29, 2007 Аз лично бих заложил на Abit K9N-SLI. Няма да останеш разочарован. За какво ти е SLI? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Декември 30, 2007 Report Share Публикувано Декември 30, 2007 Само да вметна, че SLI-режима НЕработи с видеокарти, които са с ATI/AMD чипсет. Пък на дъното нищо му няма, напротив, дори си е и много хубаво. Само цената му да не беше такава.... Весели празници! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tihichko Публикувано Декември 30, 2007 Report Share Публикувано Декември 30, 2007 Привет, Ми може да погледнеш това дъно аз също изпитвам слабост към EPOX Поздраваи! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост