Jump to content

Препоръчан пост

Значи...проблема е следния PC-то ми е :

http://img.data.bg/i.php?id=725953

И проблема е следния .. аз сам голям маняк и играя Warcraft III Frozen Throne v1.21, но имам следния проблем...

стартирам играта нормално но в последствие смисъл след като почна да играя започва да забива... смисъл забива на 1 картина и естествено нито мога да движа мишката нито нищо , единствено звука продалжава да варви до момента в които престава да сече звука върви .. точно преди да спре с забивката звука сприра и когато се оправи забивката звука отново тръгва според мен е от video card - GeForce FX5500...

а и играта няма кои знае какви изисквания се пак е на 5-6 години..

пробвах и с смяна на драйверите на видеото... но пак не се получи..моля помогнете дайте съвет... видеото ли да сменям или ????

Сподели другаде

Използвай EVEREST Ultimate, за да видиш температурите на компонентите и ги драсни тук. Температурата на видео картата най-вероятно няма да се изведе. Ако е така и можеш да отвориш кутията, направи го и провери дали всички вентилатори се въртят и пипни видео картата, за да установиш дали не е гореща. Ако можеш да си държиш ръката, значи не прегрява, но ако не можеш да сио държиш ръката или можеш, но скоро вече пари, то значи прегрява.

При други игри/програми имаш ли някакви проблеми?

Сподели другаде

http://img.data.bg/i.php?id=726724

Еми доло в ляво ми изписва температурите на CPU, дънната платка и нещо за вентилатора на процесора няма нищо свързано с видео картата... на снимката снимах това което намерих за видеото

Еми забиват ми почти всички игри след 2000г :giggle: смисъл забиват на всеки 2-3 мин.. за по 30 сек...

Адски е досадно .. мога само цс и диабло да играя :) иначе ми върши работа пс-то но все пак искам да отстраня проблема

Сподели другаде

Еми по голямата част от видео картата е топла,но не пари дори и да си задържа ръката ... но има едно място където е доста гореща ... А вентилатора работи нормално..
Сподели другаде

По принцип FX 5500 е доста слаба карта, но не би трябвало да имаш такива проблеми. С какви драйвери си пробвал? Драйверите за дъното инсталирани ли са?
Сподели другаде

По принцип FX 5500 е доста слаба карта, но не би трябвало да имаш такива проблеми. С какви драйвери си пробвал? Драйверите за дъното инсталирани ли са?

Мисля че да...но все пак кажи ми по какъв начин да проверя ..?!?

Сподели другаде

Това са симптоми на прегряване. Някой компонент ти прегрява и заради него ти насича. Най-вероятно е да е видео картата, но може и друг да е. Ще е добре да се направи профилактично почистване на вентилаторите и самия компютър от прах. Смазването на вентилаторите би било също много добра идея, но като за начало може да се прескочи.
Сподели другаде

ЕМи по голямата част от видео картата е топла,но не пари дори и да си задаржа раката ... но има едно място кадето е доста гореща ... А вентилатора работи нормално..

ФХ5500 картите, особено тези на AXLE са известни с бклучавите си MOSFET транзистори, които доста изгарят м/удругото... Предполагам точно той ти пари, не му обръщай внимание, намира се обикновено горе в ляво някъде... както и да е. Възможно е това да се дължи и на софтуерни проблеми, буби разни и т.н., също така и просто омазан Wind@ws. Друго, също така виж дали имаш подути кондензатори на дъното и как са напреженията, тях пак можеш да ги видиш с Everest...:)

Сподели другаде

Друго, също така виж дали имаш подути кондензатори на дъното и как са напреженията, тях пак можеш да ги видиш с Everest...:)

Кое по точно е това ? Къде да ги проверя тея неща в Everest ?

Сподели другаде