Zvezdi Публикувано Декември 26, 2007 Report Share Публикувано Декември 26, 2007 Значи...проблема е следния PC-то ми е : http://img.data.bg/i.php?id=725953 И проблема е следния .. аз сам голям маняк и играя Warcraft III Frozen Throne v1.21, но имам следния проблем...стартирам играта нормално но в последствие смисъл след като почна да играя започва да забива... смисъл забива на 1 картина и естествено нито мога да движа мишката нито нищо , единствено звука продалжава да варви до момента в които престава да сече звука върви .. точно преди да спре с забивката звука сприра и когато се оправи забивката звука отново тръгва според мен е от video card - GeForce FX5500... а и играта няма кои знае какви изисквания се пак е на 5-6 години..пробвах и с смяна на драйверите на видеото... но пак не се получи..моля помогнете дайте съвет... видеото ли да сменям или ???? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 26, 2007 Report Share Публикувано Декември 26, 2007 Използвай EVEREST Ultimate, за да видиш температурите на компонентите и ги драсни тук. Температурата на видео картата най-вероятно няма да се изведе. Ако е така и можеш да отвориш кутията, направи го и провери дали всички вентилатори се въртят и пипни видео картата, за да установиш дали не е гореща. Ако можеш да си държиш ръката, значи не прегрява, но ако не можеш да сио държиш ръката или можеш, но скоро вече пари, то значи прегрява.При други игри/програми имаш ли някакви проблеми? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Zvezdi Публикувано Декември 26, 2007 Author Report Share Публикувано Декември 26, 2007 http://img.data.bg/i.php?id=726724 Еми доло в ляво ми изписва температурите на CPU, дънната платка и нещо за вентилатора на процесора няма нищо свързано с видео картата... на снимката снимах това което намерих за видеотоЕми забиват ми почти всички игри след 2000г смисъл забиват на всеки 2-3 мин.. за по 30 сек... Адски е досадно .. мога само цс и диабло да играя иначе ми върши работа пс-то но все пак искам да отстраня проблема Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 26, 2007 Report Share Публикувано Декември 26, 2007 А отваряне на компютъра? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Zvezdi Публикувано Декември 26, 2007 Author Report Share Публикувано Декември 26, 2007 Еми по голямата част от видео картата е топла,но не пари дори и да си задържа ръката ... но има едно място където е доста гореща ... А вентилатора работи нормално.. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 26, 2007 Report Share Публикувано Декември 26, 2007 По принцип FX 5500 е доста слаба карта, но не би трябвало да имаш такива проблеми. С какви драйвери си пробвал? Драйверите за дъното инсталирани ли са? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Zvezdi Публикувано Декември 26, 2007 Author Report Share Публикувано Декември 26, 2007 По принцип FX 5500 е доста слаба карта, но не би трябвало да имаш такива проблеми. С какви драйвери си пробвал? Драйверите за дъното инсталирани ли са?Мисля че да...но все пак кажи ми по какъв начин да проверя ..?!? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 26, 2007 Report Share Публикувано Декември 26, 2007 Провери дали в Add or remove programs имаш нещо на име VIA или 4in1 или с някоя от тези думи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Zvezdi Публикувано Декември 26, 2007 Author Report Share Публикувано Декември 26, 2007 то че няма няма ама сега като махнах тея преградите .. стените на кутията... ми нз нещо спря да сече.... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 26, 2007 Report Share Публикувано Декември 26, 2007 Това са симптоми на прегряване. Някой компонент ти прегрява и заради него ти насича. Най-вероятно е да е видео картата, но може и друг да е. Ще е добре да се направи профилактично почистване на вентилаторите и самия компютър от прах. Смазването на вентилаторите би било също много добра идея, но като за начало може да се прескочи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Zvezdi Публикувано Декември 26, 2007 Author Report Share Публикувано Декември 26, 2007 ми тои постоянно си го чистя аз пс-то ...не е от праха защото преди почти сяка седмица го чистех Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 26, 2007 Report Share Публикувано Декември 26, 2007 Не става въпрос за мръсотията, а за това че прахът може да пречи на охлаждането на някои компоненти. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Zvezdi Публикувано Декември 26, 2007 Author Report Share Публикувано Декември 26, 2007 добре, ще се погрижа да почистя пс-то добре..като видя резултата ще пиша Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Декември 26, 2007 Report Share Публикувано Декември 26, 2007 ЕМи по голямата част от видео картата е топла,но не пари дори и да си задаржа раката ... но има едно място кадето е доста гореща ... А вентилатора работи нормално.. ФХ5500 картите, особено тези на AXLE са известни с бклучавите си MOSFET транзистори, които доста изгарят м/удругото... Предполагам точно той ти пари, не му обръщай внимание, намира се обикновено горе в ляво някъде... както и да е. Възможно е това да се дължи и на софтуерни проблеми, буби разни и т.н., също така и просто омазан Wind@ws. Друго, също така виж дали имаш подути кондензатори на дъното и как са напреженията, тях пак можеш да ги видиш с Everest... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Zvezdi Публикувано Декември 27, 2007 Author Report Share Публикувано Декември 27, 2007 Друго, също така виж дали имаш подути кондензатори на дъното и как са напреженията, тях пак можеш да ги видиш с Everest... Кое по точно е това ? Къде да ги проверя тея неща в Everest ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост