Jump to content

Въпрос за 2.1 колонки

Препоръчан пост

Здравейте, решил съм за Коледа да си подаря едни 2.1 колонки, обаче съм пред дилемата какви да си взема - харесъл сам си едни LOGITECH S220/2.1 SPEAKER за 44 лева или LOGITECH X-230 / 2.1 за 95 лева, но не знам кои да си взема, защото 100 лева ми се виждат доста пари. Реших да попитам за компетентно мнение дали има смисъл да дам 100 лева и има ли голяма разлика в звука или мога да се задоволя и с тези от 44 лева. Благодарен съм и ако ми препоръчате някой друг модел в този ценови диапазон.

Поздрави

Сподели другаде

Това е леко излишен въпрос, защото при звука нещата опират почти изцяло до вкус. Според мен например може да си струва да дадеш парите, но ти може и да не усетиш разлика. Затова най-добре е да чуеш моделите лично преди да ги купиш. Като цяло S220 е малко по-слаб откъм мощност (особено събуфъра), но не мога да дам информация за качеството на звука. X серията на Logitech по принцип е бюджетната им и като цяло се слави с добра репутация. S220 има отделно дистанционно, докато регулаторът при X-230 е на десния сателит. В този ценови диапазон бих могъл да препоръчам нещо от Inspire серията на Creative, които поне според моята преценка звучат по-добре, но пак да кажа - това е въпрос на вкус. От по-евтините на Creative са SBS моделите, но та са вече от ниския клас, като S серията на Logitech. Ако наистина слушаш доста музика или би инвестирал в по-качествен звук, можеш да хвърлиш око на Z серията на Logitech или I-Trigue серията на Creative, но цените там отиват вече около 130-150лв. Като цяло Creative имат още едно леко предиимство - врътките за регулация нивото на събуфера са в повечето им модели на самите дистанционни, докато при Logitech се намират на събуфърите. Алтернатива са и моделите на Luxeon, които също свирят добре за парите си, но пък дават повече дефекти и не носят на по-продължителни натоварвания.

И все пак, златното правило при купуването на колонки е да се чуят преди да се купят, защото всеки има различен вкус. :)

Сподели другаде