tzwaro82 Публикувано Декември 21, 2007 Report Share Публикувано Декември 21, 2007 Здравейте.Проблема който не мога да разреша, се изразява в невъзможността да инсталирам VISTA на компютъра. Дъното ми е Gigabyte 7VT880 BIOS v. F10( последният наличен), оптичното устройство LiteON SH16A7S- SATA, твърдият диск -Maxtor - ATA133. Направил съм си дискета със SATA драйверите на дъното, но за разлика от ХР където всичко протича нормално след зареждане на драйверите от флопито, VISTA не "подканя" за зареждане на специфични драйвери, и за да я инсталирам първо трябва да кача на компютъра ХР. Като реша да я качвам се появява първата шаренийка- тапета на работният плот който е по подразбиране, стрелката на мишока и всичко замира. Чакал съм 2 часа за да настъпи някаква промяна, но напразно. Със същият инсталационен диск съм я инсталирал безпроблемно на други машини с "нормално" DVD с ATA интерфейс.Някакви идеи?Благодаря предварително. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nicky Публикувано Декември 21, 2007 Report Share Публикувано Декември 21, 2007 Здравейте.Проблема който не мога да разреша, се изразява в невъзможността да инсталирам VISTA на компютъра. Дъното ми е Gigabyte 7VT880 BIOS v. F10( последният наличен), оптичното устройство LiteON SH16A7S- SATA, твърдият диск -Maxtor - ATA133. Направил съм си дискета със SATA драйверите на дъното, но за разлика от ХР където всичко протича нормално след зареждане на драйверите от флопито, VISTA не "подканя" за зареждане на специфични драйвери, и за да я инсталирам първо трябва да кача на компютъра ХР. Като реша да я качвам се появява първата шаренийка- тапета на работният плот който е по подразбиране, стрелката на мишока и всичко замира. Чакал съм 2 часа за да настъпи някаква промяна, но напразно. Със същият инсталационен диск съм я инсталирал безпроблемно на други машини с "нормално" DVD с ATA интерфейс.Някакви идеи?Благодаря предварително.При Vista нещата са променени малко. След като приемеш лицензното споразумение и избереш вида на инсталация те пита, къде искаш да инсталираш. Там има едно бутонче Load Drivers. То ти трябва Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tzwaro82 Публикувано Декември 21, 2007 Author Report Share Публикувано Декември 21, 2007 При Vista нещата са променени малко. След като приемеш лицензното споразумение и избереш вида на инсталация те пита, къде искаш да инсталираш. Там има едно бутонче Load Drivers. То ти трябва Въобще не стига до лицензното споразумение. Всичко спира преди това. Само фон и стрелка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nicky Публикувано Декември 21, 2007 Report Share Публикувано Декември 21, 2007 Пробвай да вградиш драйверите с Vlite Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tzwaro82 Публикувано Декември 21, 2007 Author Report Share Публикувано Декември 21, 2007 Пробвай да вградиш драйверите с VliteMного ти благодаря, за отзивчивостта. Пробвах с препоръчаната програма, но ISOто по незнайни за мен причини не ще да тръгне- записано е коректно, както съм записвал и до сега image дискове. Ще се запася с празни DVD-R и ще пробвам пак. Добавено: Не става, и не става. Вградих драйверите, но стига до същият екран и... до там. Изглежда ЕГН-то на дъното си казва думата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост