Night_Raven Публикувано Декември 24, 2007 Report Share Публикувано Декември 24, 2007 За записите не съм прочел. Мой пропуск. Кръстоски няма, за това и не си схванал. Ако ще прави мр3 - тогава добавянето на Lame ще се отрази благоприятно. Ако ползва FLAC формата няма да е мр3.Е, много ясно, че ако ползва FLAC, форматът ще е именно FLAC. Иначе да, LAME енкодерът е най-добрият за компресия в MP3. Би ли казал повече какво точно прави HD картата по-добра от обикновената? Аз в къщи имам такава вградена и един съвсем обикновен плейър ( леко пипнат ) с еднобитова Делта-Сигма я отвява.High Definition картите поддържат до 192kHz/32bit възпроизвеждане до 8 канала (7.1). Стандартните AC'97 вградени карти поддържат максимум до 48kHz/20bit възпроизвеждане, като 18-20bit е само в по-специални чипове, масовите са до 16bit на максимум 6 канала (5.1). Като цяло и архитектурата на HD вградените чипове е по-добра. Проблемът е не толкова аудио чипа, колкото цифровоаналоговите преобразуватели, които дори и при HD картите са кофти и реално те скапват звука, а не самият чип. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Северен вълк Публикувано Декември 24, 2007 Report Share Публикувано Декември 24, 2007 Опасявам се, че не успях да разбера какво точно имаш предвид.Моя грешка - неточно съм се изразил. Струва ми се, че такава ХД вградена карта ще изисква повече ресурси - примерно процесор, видеокарта, рам...? Или бъркам? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 24, 2007 Report Share Публикувано Декември 24, 2007 Моя грешка - неточно съм се изразил. Струва ми се, че такава ХД вградена карта ще изисква повече ресурси - примерно процесор, видеокарта, рам...? Или бъркам?Както вече споменах, вградените звукови карти натоварват повече процесора (не натоварват други компоненти), за разлика от отделните звукови, но ако не правиш нищо много натоварващо и имаш сносен процесор, няма да има проблеми с производителността. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
anni Публикувано Декември 25, 2007 Report Share Публикувано Декември 25, 2007 За марка на монитора те съветвам да избереш Philips,не знам какво е качеството на картината защото не съм имал възможност да правя сравнения, но за надежност ти гарантирам че са от най-добрите. п.п. Моя е някакъв Samsung CRT 17"-не съм пристрастен към Philips. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост