unknown Публикувано Декември 18, 2007 Report Share Публикувано Декември 18, 2007 мисля, че това е правилния раздел.искам да попитам нали след формат и инсталация на xp всички настройки на ланкартата се изтриват? и така дори и да съм си БИЛ въвел някакъв мак адрес, той ще бъде заличен и ще бъде default-ския?днес просто ми махнаха драйверите и xp-to след като засече лан-ката отново ми изкара друг мак адрес! който за пръв път виждам. спомням си много добре стария Истински още като си купувах дъното(вградена е). сега по дефулт ми е този новия мак адрес. нещо да пробвам? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Декември 18, 2007 Report Share Публикувано Декември 18, 2007 Сигурен ли си, че става въпрос точно за MAC адрес? Кажи по какъв начин "виждаш" адреса и какво точно искаш да направиш - да възстановиш предишния или да въведеш нов MAC? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
unknown Публикувано Декември 18, 2007 Author Report Share Публикувано Декември 18, 2007 Сигурен ли си, че става въпрос точно за MAC адрес? Кажи по какъв начин "виждаш" адреса и какво точно искаш да направиш - да възстановиш предишния или да въведеш нов MAC?нали всяка ланкарта има свой уникален адрес? друг въпрос е, че можеш да си го смениш с този на съседа и да му ползваш нетата искам да възстановя истинския този уникален за моята ланкарта адрес! нали затова питах дали при инсталация на ХР (чиста с формат) се появява и истинския мак адрес? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
unknown Публикувано Декември 21, 2007 Author Report Share Публикувано Декември 21, 2007 exo? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Декември 21, 2007 Report Share Публикувано Декември 21, 2007 exo?Да?Зададох някои въпроси и очаквам отговорите; няма как да знам каква е ситуацята при теб. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 21, 2007 Report Share Публикувано Декември 21, 2007 нали затова питах дали при инсталация на ХР (чиста с формат) се появява и истинския мак адрес?По принцип да. И ще е добре да не даваш зор за отговор по такъв селски начин. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
unknown Публикувано Декември 22, 2007 Author Report Share Публикувано Декември 22, 2007 Сигурен ли си, че става въпрос точно за MAC адрес? Кажи по какъв начин "виждаш" адреса и какво точно искаш да направиш - да възстановиш предишния или да въведеш нов MAC?знам какво е мак адресПо принцип да. И ще е добре да не даваш зор за отговор по такъв селски начин.хм? селски начин ли е? мерси, че ме определи като селянин....аз питам сериозен въпрос, понеже такова нещо като смяна на мак адрес за пръв път виждам(по този начин от configuration), а той е съвсем друг от оригиналния. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 22, 2007 Report Share Публикувано Декември 22, 2007 MAC адрес може да се смени от настройките на мрежовата карта в Device Manager. Някои дъна поддържат смяна на адреса и от BIOS-а, но не съм сигурен дали това е ограничено до конкретен чипсет и доколко е по-различно от смяната на MAC адрес от Device Manager. OFFTopic: начинът си беше селски. Има по-интелигентни начини да напомниш, че чакаш отговор на важен за теб въпрос, от това да изтипосаш едно "хм?" или "ехо?". По същата логика panevdd можеше да драсне "ей, чш, чакам си отговорите". Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Декември 22, 2007 Report Share Публикувано Декември 22, 2007 Аз не случайно попитах по какъв начин "виждаш" МАС адреса - има различни ситуации с различни решения за смяната на МАС. Ти не казваш нищо за ситуацията при теб, а в същото време очакваш конкретен отговор. Разгледай например това упътване: Changing the MAC address in W2K and XP - ако се отнася до твоята ситуация, може да ти свърши работа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
unknown Публикувано Декември 22, 2007 Author Report Share Публикувано Декември 22, 2007 OFFTopic: начинът си беше селски. Има по-интелигентни начини да напомниш, че чакаш отговор на важен за теб въпрос, от това да изтипосаш едно "хм?" или "ехо?". По същата логика panevdd можеше да драсне "ей, чш, чакам си отговорите".ami да, понеже ми трябваШе по-бързо информацията. нищо айде приемам, че см бил виновен. Аз не случайно попитах по какъв начин "виждаш" МАС адреса - има различни ситуации с различни решения за смяната на МАС. Ти не казваш нищо за ситуацията при теб, а в същото време очакваш конкретен отговор. Разгледай например това упътване: Changing the MAC address in W2K and XP - ако се отнася до твоята ситуация, може да ти свърши работа.сега отново... аз не съм си сменял ръчно мак адреса от никъде! така значи;-)имам си тази вградена ланка от 3 години, и я знам с един мак адрес. Не съм го барал или сменял ама никога за тези 3 години. САмо го ползвам (тоест на други компютри) когато моя е изключен, че нета ми е по-бърз.та беше ми спрял нета преди седмица и викам ги от доставчика да погледнат. беше от суитча отвънка явно, но преди да стигнат до него, първо проверявха да не е от самия ми компютър. ии ми махнаха драйверите на ланкартата(унинстал от девайс мениджъра) рестарт, при което ХР-то си намери наново драйвери... и нали после пуснаха нета след като разбраха, че не е от мен проблема, но забелязах, че мак адреса ми е Друг. опитах и аз да ги махна и после пак да ги спожа, но резултата беше същия. те упорито ме убеждаваха, че това ми е истинския мак(този новия), а аз им преповтарях, че не е възможно... Затова и ви питах това, възможно ли е просто ей така сам да се смени или има начин да си върна стария мак, че не искам да ми е написан ръчно в настройките. и май с такъв случай за пръв път се сблъсквате и вие;-) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
unknown Публикувано Януари 3, 2008 Author Report Share Публикувано Януари 3, 2008 първо, за много години на всички а някой да помогне? или поне със съветче? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост