Jump to content

Въпрос за конфигурация

Препоръчан пост

Здравейте !

Бихте ли споделили експертното си мнение за следната конфигурация:

Intel C2D/E6750/2.66GHz/4MB/BOX

ASUS P5B-V/G965/LGA775

DDR2 2X1GB/800MHz HYPERX KINGSTON

HITACHI 320GB /7200/SATA2/16MB

SAPPHIRE X1950PRO PCI-E 256MB GDDR3 TV/DVI

NEC AD-7170A

CHIEFTEC PS 500W

Приемам съвети всякакви :)

Сподели другаде

Процесорът е чудесен, но може да се окаже, че е дори излишно добър и на практика да не си струва да вземаш чак толкова скъп процесор.

Дъното не е чак толкова лошо, но аз лично бих се спрял на Gigabyte, които за момента имат според мен по-стабилни и надеждни дъна за цокъл 775. Може би някой колега ще препоръча по-конкретен модел.

Количеството на паметта е отлично, но HyperX в повечето случаи е изсилване. Ако смяташ да овърклокваш, добре, но иначе и по-обикновена памет ще свърши работа.

Никакви забележки към хард диска.

Видео картата според мен е доста добра, но нека някой колега да се изкаже по-подробно за нея.

Записвачката бих я сменил с LG или LiteOn. LG са като цяло добри устройства. LiteOn са може би още по-добри, но се славят със сравнително краткия си живот спрямо останалите. Plextor е най-добре, но са и по-скъпи. BenQ имат също много добри устройсва за парите си, но се намират по-трудно. NEC от доста време правят доста калпави устройства.

Захранването според мен ще свърши работа.

Е, зависи и за какво ще се ползва компютърът и какъв е бюджетът.

Сподели другаде

За това колко пари си отделил, ако не е тайна?

Възлиза на около 1300 нашенски левчета

[

Процесорът е чудесен, но може да се окаже, че е дори излишно добър и на практика да не си струва да вземаш чак толкова скъп процесор.

Дъното не е чак толкова лошо, но аз лично бих се спрял на Gigabyte, които за момента имат според мен по-стабилни и надеждни дъна за цокъл 775. Може би някой колега ще препоръча по-конкретен модел.

Количеството на паметта е отлично, но HyperX в повечето случаи е изсилване. Ако смяташ да овърклокваш, добре, но иначе и по-обикновена памет ще свърши работа.

Никакви забележки към хард диска.

Видео картата според мен е доста добра, но нека някой колега да се изкаже по-подробно за нея.

Записвачката бих я сменил с LG или LiteOn. LG са като цяло добри устройства. LiteOn са може би още по-добри, но се славят със сравнително краткия си живот спрямо останалите. Plextor е най-добре, но са и по-скъпи. BenQ имат също много добри устройсва за парите си, но се намират по-трудно. NEC от доста време правят доста калпави устройства.

Захранването според мен ще свърши работа.

Е, зависи и за какво ще се ползва компютърът и какъв е бюджетът.

Благодаря за съветите , Night Raven . Ще оптимизирам нещата още малко :thumbsup:

Сподели другаде

Наскоро ми се наложи да направя една конфигурация и в крайна сметка излезе почти същото като това, което си написал само записвачката беше LG и видеокартата, ако не се лъжа Asus Radeon EAX1550 TD 256MB DDR2.
Сподели другаде

Здравейте !

Бихте ли споделили експертното си мнение за следната конфигурация:

............

Добре е да кажеш за какво ще се използва системата и дали ще се клокват компонентите.

1. Процесора е много добро решение, но ако решиш да клокваш, ще ти трябва по-сериозен охладител.

2. Дъното задължително го смени с такова, базирано на чипсета Intel P35. Като за тази система бих ти препоръчал Gigabyte P35-DQ6. Много качествена изработка и отлични възможности за overclock.

3. Като обем паметта е добре. Ако ще клокваш по-сериозно погледни TeamXtreme Dark. Друг вариант е някои от моделите на Corsair. Ако няма да клокваш сериозно може да вземеш и по-нисък клас памет.

4. Твърдия диск е добър.

5. Видео картата е доста добро решение. Много добра производителност, но възможностите й за overclock/модове са силно ограничени поради дизайна на PCB-то и слабите регулатори на напрежението. Ако няма да клокваш е идеално решение. Ако искаш да минеш по-тънко може да вземеш X1950GT. От по-високия клас видео карти добър избор е NVIDIA 8800GT или 8800GTS от новите с G92 графичен процесор.

6. Оптичното устройство може да го смениш с LG GSA-H42N или някои LitenOn. Например DH-20A3P.

7. Относно захранващия блок - правилно си се ориентирал. И 450W също ще ти свърши работа. Модела е GPS (Delta Electronics), а не "PS". ;)

Сподели другаде

Здравейте на всички.

Имам едно въпросче.

Мисля да си купувам нов комп но неискам от сглобените конфигурации които се предкагат защтото те не са хубави

и реших да попитам тук защото вие развирате повече от мене. Та въпроса ми е какви части ще ми препоръчате до 850 макс

и дали е възможно нещо от порядака на intel Core 2 Duo 1 Гб рам 256 Мб Видео (At iRedeon) и HDD 200 ГБ :)

Мерси предварително :)

ПС Весели Празници и приятно изкарване на новата 2008 година :)

Сподели другаде

Здравей!

За начало трябва да ни информираш за какво ще използваш машината. 850 долара или лева? За ~850лв бих ти предложил следната машинка, която е доста добро решение.

MB: JETWAY I35P-SG (Intel P35 чипсет)

CPU: Core 2 Duo E2180

RAM : 1GB A-Data DDR2 800

HDD: 250GB Hitachi (7200rpm, SATA II, 8MB cache)

VGA: Sapphire X1950GT (256MB)

DVD-RW: LG GSA-H62N

FDD: Nec 1.44MB

PSU: Chieftec 400W-GPS (Delta Electronics)

Излиза 825лв, като само трябва да си избереш кутия. С една приемлива кутия цената ще отиде малко над 850лв, във зависимост от избраната кутия.

:)

Сподели другаде

Здравейте,

Искам да ми кажете мнението си за следната конфигурация

Дъно:Asus P5K, P35

Процесор: C2E2160

RAM: 2x1 GB Super Talent DDR2 800

Video: Magic prism GT8600 256 CL4

DVD RW NEC SATA

PSU: Thermaltake 400 w

HDD: 320 GB Seagate 16 MB

Кутия DELUXE

Колко пари ще ми струва и къде?

Сподели другаде

Ще струва приблизително 890лв. с ДДС без кутията - не си написал точния модел. Има доста "компютърни" фирми в България, можеш да потърсиш сайтовете им с някоя търсачка.
Сподели другаде

Здравейте,

Искам да ми кажете мнението си за следната конфигурация

Дъно:Asus P5K, P35

Процесор: C2E2160

RAM: 2x1 GB Super Talent DDR2 800

Video: Magic prism GT8600 256 CL4

DVD RW NEC SATA

PSU: Thermaltake 400 w

HDD: 320 GB Seagate 16 MB

Кутия DELUXE

Колко пари ще ми струва и къде?

Здравей!

1. ASUS P5K е добър избор. Друг вариант е Gigabyte P35-DS3R или JETWAY I35P-SG.

2. Относно процесора по-добре Core 2 Due E2180 - разликата в цената не е голяма. Като цяло Е21х0 серията не е лоша за парите си и има доста добри възможности за overclock. Недостатък на тази серия е малкото количество кеш, което при определени обстоятелства може да въздейства отрицателно на производителността.

3. Паметта е добре.

4. MP 8600GT 256 MB (DDR3) е прилично решение.

5. За DVD-RW записвачка със SATA интерфейс добри устройства са - LG GSA-H62N и Samsung SH-S203B.

6. Захранването е добро. Друг вариант е Chieftec 450W-GPS.

7. Твърдия диск е OK.

8. Кутията трябва ти да си я избереш на место, но имай предвид, че Delux не е е много качествено решение. Аз бих ти препоръчал да не пренебрегваш кутията и захранващия блок, защото те са основата на една стабилна система. Кутията трябва да предлага достатъчно място и правилна циркулация на въздуха. Вече допълнителните екстри, които предлагат по-скъпите модели са въпрос на избор и $.

Сподели другаде